22 Eylül 2017 Cuma

About Elly (2009)

Elly Hakkında (2009)

İran, Fransa ortak yapımı olan ve Berlin Film Festivali'nde yönetmeni Asghar Farhadi'ye 'En İyi Yönetmen Ödülü' kazandıran About Elly (2009) filmi 22 Eylül 2017 günü gösterime girdi. The Salesman filmiyle bu yıl Oscar ödülü kazanan Asghar Farhadi, Elly Hakkında (2009) adlı filminde, kalabalık bir arkadaş grubunun sıradan başlayan fakat olaylı biten deniz kıyısındaki tatilini anlatıyor.
Elly Hakkında (2009)
About Elly (2009) Poster
Filmin Türkiye'de vizyona gireceğini öğrendiğimde konusundaki sürprizleri bilmeme rağmen tekrar izledim. Neşeli başlayan, sonrasında meydana gelen vurucu olayın akabinde temposu yükselen, devamında merak duygusunu ayakta tutan gelişmelerin olduğu filmi yine severek izledim, yine isyan duygum kabardı.
Arka fonda Hazar Denizi'nin hem görsel hem de işitsel olarak bulunduğu filme gitmeyi düşünenler için tavsiyem, detay öğrenilmeden izlenmesi yönünde.
Dram seviyorum diyorsanız kaçırmayın!

Vizyon Tarihi: 22 Eylül 2017
Orjinal Adı: Darbareye Elly, About Elly / Yönetmen: Asghar Farhadi / Senaryo: Asghar Farhadi, Azad Jafarian / Görüntü Yönetmeni: Hossein Jafarian / Müzik: Andrea Bauer / Dağıtımcı: Filmartı / İran, Fransa / 2009 / Süre: 119' / Dram
Oyuncular
Golshifteh Farahani (Sepideh), Shahab Hosseini (Ahmad), Taraneh Alidoosti (Elly), Merila Zare'i (Shohreh), Mani Haghighi (Amir), Payman Maadi (Peyman), Ra'na Azadivar (Naazi), Ahmad Mehranfar (Manoochehr), Saber Abar (Alireza)

Elly Hakkında (2009) Konusu

About Elly (2009) Hazar Denizi Kıyıları
Eski dostları, yıllardır Almanya'da yaşayan Ahmad İran'a döndüğünde, bunu kutlamak için Hazar Denizi'nin kıyısında bir tatil yapmaya karar verir. Bu üç günlük kaçamağı planlayan Sepideh, herkesten habersiz kızının anaokulu öğretmeni Elly'yi de davet eder. Sepideh, Elly ve Ahmad'ı tanıştırmayı, hatta evlendirmeyi istemektedir. Ahmad Almanya'da mutsuz bir evlilik yapmış ve boşanmıştır.
Yanlarında küçük çocukları da olan 3 aile, Elly ve Ahmad tatilin ilk gününde kaldıkları evde keyifli zaman geçirir. Fakat bir sonraki gün bu coşkulu atmosfer, Elly'nin ansızın ortadan kaybolmasıyla yerini kara bulutlara bırakır. tt1360860

Notlar

Yönetmen Asghar Farhadi, En İyi Yabancı Dilde Film Oscar Ödülü'nü kazandığı "The Salesman" filminde, Elly Hakkında (2009) filminin başrollerini paylaşan Shahab Hosseini ve Taraneh Alidoosti ile çalışmıştı. Yönetmenin filmografisine ve The Salesman filminin detaylarına buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

8 yorum:

  1. İlginç bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prodüksiyon olarak pahalı bir yapım gibi görünmüyor. Mekan deniz kenarında bir ev. Patlayan silahlar, korku efektleri vs şeyler yok. İnsan doğası üzerine kurulmuş bir film. Benim hoşuma gitti. Umarım izleyecek olanların da hoşuna gider.
      Teşekkürler :)

      Sil
  2. İran sinemasını seven biri olarak mümkünü yok kaçırmam bu filmi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asghar Farhadi'nin filmleri güzel oluyor. Son çektiği ödüllü filmleri izledim. Çok eski filmlerini de izlemeyi düşünüyorum.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Hep düşünmüşümdür; İyi hazırlanmış bir film afişi ve filmin fregmanı film hakkında ne çok fikir verir.İnsanda izleme arzusu uyandıran bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afişteki kadın 'Sepideh' karakteri. Filmde üzerine en çok iş düşen oyunculardan biri. Yüzündeki ifade de kahramanın filmdeki durumunu doğru yansıtmış bence...
      İnsan doğası üzerine kurulu bu filmi seveceğinizi düşünüyorum.
      Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  4. Konusu ilgi çekici. IMDB puanı da çok yüksekmiş. İran sinemasından çok güzel örnekler çıkabiliyor. İzleme listeme ekledim, teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 iyi bir puan. Puanını hak eden bir film bence :)
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön