10 Nisan 2017 Pazartesi

The Eagle Huntress (2016)

Kartal Avcısı Kız (2016)

Yönetmenliğini Otto Bell'in üstlendiği Belgesel, Macera, Aile, Spor türündeki Kartal Avcısı Kız (2016) / The Eagle Huntress (2016) filmi 14 Nisan 2017 günü gösterime giriyor. İngiltere, Moğolistan, ABD ülkelerinin yapımcılığını üstlendikleri film 87 dakika sürüyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Simon Niblett yapıyor. Filmin yapımcısı olan Daisy Ridley aynı zamanda The Eagle Huntress'ın anlatıcılığını da üstleniyor. Müzikler ise Jeff Peters'a ait.
Çeşitli ödüller alan ve BAFTA adaylığı da bulunan“The Eagle Huntress”, Belgesel dalında 89. Oscar Ödülleri’ne aday olan son 15 filmin arasına girmiş ancak son 5’e seçilememişti.

Kartal Avcısı Kız (2016) Konusu

Moğolistan’daki göçebe Kazak kavminde yaşayan 13 yaşındaki Aisholpan Nurgaiy bir turnuvaya hazırlanmaktadır. Yüzlerce yıllık geleneklerine sadık kalarak kartal avcılığı yapan kavminde 12 nesilden sonra temsilci olma şansı yakalayan genç kız Altay Dağları’nda babasının yardımıyla ilk yavru kartalını yakalamıştır. Babasıyla birlikte kartalını av konusunda eğitmeye başlayan kız aynı zamanda okulda eğitim almakta günlük hayatın gerektirdiği işleri de yapmaktadır. Göçebe kültürüne ışık tutan ve kartalların hayatını da ekrana taşıyan belgeselde kartal avı görüntüleri, dağ manzaraları, drone’larla yapılan çekimler izleyicilere görsel bir şölen sunuyor.
Kartal Avcısı Kız (2016)
The Eagle Huntress (2016) Aisholpan Nurgaiv
70 kişilik turnuvada erkeklere karşı yarışacak olan Aisholpan, aldığı eğitim sırasında kolunu nasıl kullanacağını, kartalı uçuşa hazırlamayı, ortak bir dil geliştirerek kartala çağrısına cevap vermeyi öğreniyor. Filmde ayrıca kartalların doğal yaşamına saygı duyan geleneklerinde çiftleşme yaşına gelen kuşların doğaya geri salınmasıyla ilgili hayli ilginç olan bir ritüel de yer alıyor. tt3882074
Kartal Avcısı Kız (2016)
The Eagle Huntress (2016) Rys Nurgaiv


Oyuncular

Aisholpan Nurgaiv (Kendisi), Rys Nurgaiv (Baba, kendisi), Daisy Ridley (Anlatıcı)

6 yorum:

  1. Aaa ne güzel bir filmmiş, izlemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanını izlediniz mi bilmiyorum ama kız bir yandan tırnaklarına oje sürüyor bir yandan etle kocaman bir kartalı besliyor. :)
      Bence de izlenesi bir film. :)

      Sil
  2. Özgürlük ruhu var sanki filmde ve kartal avcısı kızda. Farklı yapıda bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim Orta Asya'daki hallerimiz gibi geldi bana da. Çok eskilerin göçebe hayatından bir esinti...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Sadece fragmanını izleyebildim ama hayran kaldım, özellikle de çekimler çok güzel Deep. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön