29 Kasım 2022 Salı

Acil Durumda Jane'i Ara (2022)

CALL JANE

Tiyatro ve film yönetmeni Phyllis Nagy'nin çektiği, hemcinslerinin yaşadığı sorunları ele alan filmi Acil Durumda Jane'i Ara (2022), 2 Aralık 2022 günü vizyona giriyor. Kadın hakları ve kürtaj konusunun işlendiği filmin başrollerinde Elizabeth Banks ve Sigourney Weaver yer alıyor. Dram, Biyografi türündeki filmin esin kaynağı ise ABD'nde Chicago'da 1960'lı ve 70'li yıllarda var olan, zor durumda olan kadınlara gizlice yardım eden ve kendilerine Jane'ler adını veren Jane Kolektifi olmuş. Elizabeth Banks Call Jane'de kurgusal bir karakter olan Joy'u canlandırmış. Sigourney Weaver'e filmdeki rolüyle Pekin Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü verilmiş.

Acil Durumda Jane'i Ara (2022) Poster

Acil Durumda Jane'i Ara, Dünya Prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yaptı, içlerinde Berlin Film Festivali'nin de bulunduğu yarışma seçkilerinde yer aldı. Stil olarak 1960'lı yılların klasik Amerikan filmleri havası taşıyan film, Başka Sinema dağıtımıyla Türkçe altyazılı olarak izleyicilerle buluşacak.

Acil Durumda Jane'i Ara (2022) Elizabeth Banks ve Sigourney Weaver

Acil Durumda Jane'i Ara - Call Jane (2022) Konusu:

Chicago, 1968. ABD’nde karmaşa, değişim ve hüzün rüzgârları esiyor; bir avukatla evli olan ev kadını Joy için ise bir dönüm noktası yaklaşıyor: İkinci hamileliğinin sağlığını tehdit ettiği ortaya çıkınca Joy tamamı erkeklerden oluşan sağlık kurulundan hamileliğini sonlandırma iznini alamaz. Umutsuzluğa kapılan Joy'a yardımı ise el ilanında görüp aradığı Jane'ler yapar. Yaşadığı bu tecrübe sonrasında Joy başka kadınların da kendi kararlarını almalarına yardım etmek için Jane'lere katılır. Kocasından gizli olarak bu işe girişen Joy bir yandan da polise yakalanma korkusu içinde olacaktır.

Vizyon Tarihi: 2 Aralık 2022

Diğer Adı: Call Jane / Yönetmen: Phyllis Nagy / Senaryo: Roshan Sethi, Hayley Schore / Görüntü Yönetmeni: Greta Zozula / Müzik: Isabella Summers / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Mars Production / ABD / 2022 / Süre: 121 dakika / Dram, Tarihi / tt7461272 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Elizabeth Banks (Joy)
Sigourney Weaver (Virginia)
Chris Messina (Will)
Wunmi Mosaku (Gwen)
Grace Edwards (Charlotte)
Kate Mara (Lana)
Cory Michael Smith (Dean)

10 yorum:

  1. Dün akşam izledim.. tek kelimeyle harika bir filmdi !!! Düşünüyorum da gerçekten kadınların çilesi inanılmaz geliyor. Ayrıca kadın bedeni üzerinde kendini söz sahibi gören bazı erkeklerin tavırlarına, kadınları bu hareketi müthiş cesaretli, başkaldırıcı, umut verici. Tüm kadınlar izlemeli.. Teşekkürler Zülalciğim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin doğru işlemeyen bir konuda elini taşın altına koyabileceği durumlar var. Bunu idrak edebilmek için bizzat o zor duruma düşmek gerekiyor galiba.
      Çok teşekkür ediyorum canım :)

      Sil
    2. Sigourney' nin bir filmini daha izledim, The Good House/Yalnız evin kahkahası diye çevirmişler tercümesini. İyi filmdi, onu da söyleyeyim dedim. :)

      Sil
    3. İzleyipte yorumuna cevap vereyim istedim ama fırsat bulamadım bir türlü. Vizyona girdiğinde merak etmiştim. Bugün hallettim. En kısa zamanda da izleyeceğim. Sen beğendiysen ben de beğenirim kii :)

      Sil
  2. Konusuna bayıldım, Sigourney de ne yakışmıştır bu filme ama. :) Mutlaka izleyeceğim, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sigourney'de doğuştan bir lider havası var. Filmde de bu özelliğini kullanmışlar. :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Film dram türünde, işlenen konu ciddi ama ama arada espriler de yapılıyor. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön