4 Ekim 2022 Salı

Iguana Tokyo (2022)

IGUANA TOKYO

Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği Bilim-Kurgu, Dram türlerindeki filmi Iguana Tokyo (2022), Tokyo'da yaşayan bir ailenin sanal gerçeklik oyunu olan M²’ye bağlanıp oynaması sonucu gerçeklikle olan bağlarının kopmasını ailenin evcil hayvanı iguananın bakış açısından anlatıyor. 69. Cannes Film Festivali'nde gösterilen ve Türkiye'de ilk kez 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izleyici ile buluşacak olan filmin başrollerini Ertan Saban, Saadet Işıl Aksoy ve Deniz Ülkü paylaşıyor.

Filmin festival yolculuğu devam ediyor. Iguana Tokyo, 7-18 Nisan 2023 tarihlerinde düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bölümünde yarışıyor. 

Iguana Tokyo (2022) Poster

Türkiye'nin Oscar Aday Adayı olan, Venedik'te Jüri Özel Ödülü alan 2014 yapımı "Sivas" filmini yöneten Kaan Müjdeci ikinci uzun metrajlısı olan Iguana Tokyo filminin çekimlerinin çoğunu Japonya'da gerçekleştirdi.

Iguana Tokyo (2022) Konusu:

Tokyo, yakın gelecek... Şehrin her köşesi, tüm sosyal katmanları M² isimli sanal gerçeklik oyununun büyüsü altındadır. Her yaş ve statüden insanın kendini içinde özgürce kaybedebildiği bu oyun, normal bir aile için kazananın aileyi yönettiği tehlikeli bir deneyime dönüşür.

Iguana Tokyo (2022)

Gerçekle fantezi arasındaki ince çizgi bulanıklaşırken M² yaşam alanlarını kontrol edip ailenin gündelik hayatını yeniden tanımlamaya başlar. Kurallar basittir: Kim kazanırsa evdeki kişisel alanı büyür, daha büyük M²'ye sahip olan evi de yönetir. M²'yi en iyi oynayan aile ferdi 14 yaşındaki Tokyo, elindeki bu güç sayesinde gerçeklikle gerçek olmasını istedikleri arasında gezinir. İnsanların gerçeklikten kolayca kaçabildiği yeni dünyada sadece hayvanlar dışarıdadır. Devasa, yeşil bir iguana insanların iki dünya arasında yavaş yavaş kendilerini kaybetmelerine tanık olabilen tek canlıdır.

Iguana Tokyo (2022) Ertan Saban

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "Iguana Tokyo" Gösterim Tarihleri: 5 Ekim 2022 Çarşamba 17:00 seansı - AKM Aspendos Salonu ve 6 Ekim 2022 Perşembe 19:30 seansı - Yıldızların Altında 1 Salonu

Iguana Tokyo, İstanbul prömiyerini 42. İstanbul Film Festivali bünyesinde 13 Nisan 2023 Perşembe günü saat 21:30'da Atlas 1948 Sineması'nda film ekibinin katılımıyla gerçekleştirecek.

Vizyon Tarihi: -

Yönetmen - Senaryo: Kaan Müjdeci / Görüntü Yönetmeni: Mate Herbai / Müzik: Kazuya Nagaya / Dağıtımcı: - / Yapımcı: Kaan Müjdeci, Ryohei Tsutsui / Türkiye, Almanya, Japonya / 2022 / Süre: 76 dakika / Bilim-Kurgu, Dram /

Oyuncu Kadrosu:

Ertan Saban, Saadet Işıl Aksoy, Deniz Ülkü, Ömer Taşlı (Temizlikçi), Akira Mori

Antalya Festival günlüklerinde Iguana Tokyo filminin gösterimi sonrası yönetmen ve oyuncularla yapılan söyleşiden bir bölüm yayınlandı:

Kaan Müjdeci: “Ben Sivas filminde eve girmemiştim, bir aile yapısının dış etkilerini incelemiştim, şimdi de bu yapının iç etkilerini, evin içine girmeyi denedim. Evin içine girdiğimde kendimi sınırlayan bir insan değilim. Tokyo’da, İstanbul’da, Yozgat’ta ya da Sivas’ta olmuş, çok fark etmiyor, aile ailedir diye düşündüm. Ama içeri girdiğimizde sadece ev bana yetmedi daha derinlere katmanlara girmek istedim. Burada oyun, katmanlara rahat girmem için yardımcı oldu.”

Saadet Işıl Aksoy: “Ben filme en son dahil olan kişiydim, ön çalışma ya da aylar öncesinde başlayıp çözümlemeler, karakter analizi gibi bir zamanımız olmadı, her şey çok hızlı gelişti. Ben senaryoyu ilk okuduğumda bir hissi vardı ve o hissi sevdim en çok. Bir sürü yeri anlamadım ama bende bir duygu uyandırdı ve bence sinemanın en önemli gücü o; hikâyeyi anlatırken bizde uyandırdığı duygu. Kaan’la yüz yüze görüşünce, onun anlattığıyla ve onunla yaşadığım paylaşımla o duygu katlanarak arttı. Los Angeles’tan 3 gün içinde geldim ve bir anda provalara başladım. Ön hazırlıklar elbette çok önemli ama bazen de bir sihir oluyor ve her taş yerine oturuyor. Doğru zaman, doğru yer, doğru insanlar gibi hissediyorsunuz. Bu film de benim açımdan öyle oldu.”

Deniz Ülkü: “Bu benim ilk profesyonel deneyimimdi. Herkesle çalışmak mükemmeldi. Bizim evimizin seti çok değişikti, duvarlarımız hareket ediyordu. Öyle bir ortamda olmak çok eğlenceliydi. Ekstra Japonca ve savunma dersleri aldım biraz.”

Güncelleme: 07.10.2022

Güncelleme: 11.04.2023

8 yorum:

  1. Aslında biraz tuhafıma gitti. Filmin ismini de pek sevemedim. Umarım ödül alan bir film olur ama bana pek bir şey vaad etmedi.

    YanıtlaSil
  2. Türk yapımı mıymış çok merak ettim

    YanıtlaSil
  3. İsminden dolayı yabancı bir film olduğunu düşünmüştüm ama yerli yapım olması sürpriz oldu. Ne beklemem gerektiğini bilemedim açıkçası. Ödül alır umarım :)

    YanıtlaSil
  4. Ertan Sabah dışında filmin pek çekici yanı yok gibi ama bulursam izliycem.

    YanıtlaSil
  5. Bu filmi hiç duymamıştım, yakın takibime aldım. Teşekkürler arkadaşım ♥

    YanıtlaSil
  6. konuyu çok beğendim. saadet de severim :)

    YanıtlaSil
  7. Çok enteresan bir film. Kesinlikle izlemek için heyecanlıyım. :)

    YanıtlaSil
  8. Değişik bir konu, isim ve poster. Takipteyiz bakalım :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön