1 Ekim 2022 Cumartesi

Hara (2022)

HARA

Atalay Taşdiken'in yazıp yönettiği Hara (2022), atlarla iç içe büyüyen Beste'nin kalçası çıkık doğan Turagay isimli atla olan bağı ve yaşadıkları çiftliğin, ailesinin dağılmaya başladığı süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Beste karakterini Isabella Haddock canlandırırken anne ve babasına ise Serkan Ercan ve Nehir Erdoğan hayat veriyor.

Hara (2022) Poster

Selçuk Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu olan 58 yaşındaki yönetmen Atalay Taşdiken'in en çok bilinen filmi 2009 yapımı olan "Kız Kardeşim Mommo". Yönetmenin diğer filmlerine buradan ulaşabilirsiniz; Arama Motoru (2016) ve Kar Kırmızı (2020)

Hara (2022) Isabella Haddock

Hara, Bir film dağıtımıyla 14 Ekim 2022 günü sinemalara gelecek. Film vizyona girmeden önce 1 Ekim'de başlayan 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde prömiyerini yapacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması adaylarından olan yapım Antalya'da iki gösterim yaparak seyirciyle buluşacak.

Hara Altın Portakal Film Festivali
Hara (2022) Isabella Haddock ve Serkan Ercan

Hara (2022) Konusu:

Beste, babasının veteriner olmasından da kaynaklı olarak atlarla iç içe büyür. Ancak çiftliğin yeni patronu, çiftliği kapatmaya karar verir ve atlar teker teker satılmaya başlar. 13 yaşındaki Beste için yıkıcı olan bu süreçte, anne ve babası da ayrılma kararı alır. Genç kız, bir yandan sevdiği at Turagay’ın satılması, bir yandan da ailesinin ayrılma kararı ile yaşadığı zor sürecin üstesinden gelmeye çalışır.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali "HARA" Gösterim Tarihleri:
  • 2 Ekim 2022 Pazar günü saat 17:00 - AKM Aspendos Salonu
  • 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 19:30 - Yıldızların Altında 1
Vizyon Tarihi: 14 Ekim 2022

Yönetmen - Senarist: Atalay Taşdiken / Görüntü Yönetmeni: Eren Daimagüler / Müzik: Cihan Güçlü / Dağıtımcı: Bir Film / Yapım: At Yapım, TRT Sinema / Türkiye / 2022 / Süre: 99 dakika / Aile, Dram, Romantik / 6+

Oyuncu Kadrosu:
Serkan Ercan (Cihan rolünde)
Nehir Erdoğan (Aslı)
Dolunay Soysert (Çiftlik sahibi Melike)
Isabella Haddock (Beste)
Aydın Borak (Halil)
Baran Seyhan (Orhan)
Hasan Şahintürk (Ferhat)
Zeynep Efser Erkekli (Hacer)
Celile Toyon (Nermin)

5 yorum:

  1. Fragmanı beğendim, izlerim büyük ihtimalle, teşekkürler 🧡

    YanıtlaSil
  2. Konusu pek ilgimi çekmedi ama Nehir Erdoğan ve Dolunay Soysert isimlerini görünce nedense sevindim :) Filme başarılar dileyelim bari :))

    YanıtlaSil
  3. Yönetmeni ve filmlerini ilk kez görüyorum. Filmin konusu ilgi çekici görünüyor, izlerim belki. Sayenizde film bilgilerim artıyor, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Kadro iyi duruyor aslında annem sever atlı filmler ona diyeyim. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön