23 Mayıs 2022 Pazartesi

Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu (2022)

Görkem Uludüz ve Onur Öğden ikilisinin yönettiği Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu (2022) Belgeseli, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata olan tutkusunu ele alıyor. Belgesel, Dram türündeki film 27 Mayıs 2022 günü CJ ENM dağıtımıyla sinemalara geliyor.

Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu (2022) Poster

Atatürk'ün özel hayatı, kişiliği ve sanat tutkusuna yer verilen filmde anlatım ve canlandırma sahneleri birlikte ilerliyor. Oyuncu Mert Baymak Atatürk'ü canlandırıyor. Filmin anlatım kadrosunda bulunan, Ulu Önderimizin amcazadesi Hayrettin Oytun Söğütlügil'in kızı, 3. kuşaktan akrabası olan Selin Söğütlügil Atamızla ilgili doğrudan kaynak olarak karşımıza çıkıyor.

Selin Söğütlügil
Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu (2022) Selin Söğütlügil

Payidar: Gazi'nin Büyük Tablosu (2022) Konusu:

Bir baş sanatçı olarak tasvir edilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve payidar kalacak o büyük tablosu Türkiye Cumhuriyeti'nin konu alındığı belgesel, duygusal anlatımları ve canlandırma sahneleriyle izleyiciyi o dönemlere götürecek bir yapıt. Ana teması Atatürk'ün özel hayatı, kişiliği ve sanat tutkusunun olduğu belgesel de Ulu Önder'in sevdiği şarkılara da yer veriliyor. Atatürk'ün yaşayan amcazadesi Selin Söğütlügil' in birinci ağızdan ve doğrudan kaynakçalarla olan anlatımına, sanat camiasından ressam Bedri Baykam ve tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen de fikirleriyle eşlik eden anlatımcılar olarak katkıda bulunuyor. Atatürk'ün çoğu insan tarafından bilinmeyen özelliklerinin de anlatıldığı yapım, bir çok ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2022

Yönetmen: Görkem Uludüz ve Onur Öğden / Görüntü Yönetmeni: Celal Emre Demir / Müzik: Umut Sırpoğlu, Eyüp Munar, İsa Küçük, Emre Balta / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Uludüz Medya / Türkiye / 2022 / Süre: 85 dakika / Belgesel, Dram / tt19514938 /

Oyuncu Kadrosu:

Anlatanlar: Selin Söğütlügil, Bedri Baykam, Müjdat Gezen, Nefise Karatay, Şebnem Schaefer, Ege, Gamze Lim, Görkem Uludüz

Oyuncular: Mert Baymak, Aycan Balkan, Meral Navdar, Ziver Navdar, Berke Swec, Kaya Deniz Yalçın

10 yorum:

  1. Bu bayanı daha önce hiç duymamıştım. Ya ben denk gelmedim ya da pek ortalarda değil sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de film sayesinde öğrendim. :) Nette birkaç habere rastladım. Filmde anlatacaklarını da merak ettim. :) Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Tavsiyen üzerine izledik eşimle beraber. Teşekkürler 🤗

    YanıtlaSil
  3. Fragman çok güzel. Kesinlikle izlemek isterim. Emeği geçenlerin eline, yüreğine sağlık. Çok teşekkürler, selamlar :))

    YanıtlaSil
  4. Fragman çok güzel. Kesinlikle izlemek isterim. Emeği geçenlerin eline, yüreğine sağlık. Çok teşekkürler, selamlar :))

    YanıtlaSil
  5. İzlemek lazım Atatürk belgeselleri güzel oluyor..🙂

    YanıtlaSil
  6. belgesel mi, izlicem tabii :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön