13 Kasım 2017 Pazartesi

The Snowman (2017)

Kardan Adam (2017)

İsveçli yönetmen Tomas Alfredson'un yönettiği İskandinav Korku filmi The Snowman (2017) adlı film 17 Kasım 2017 günü vizyona giriyor. Yazdığı çok satan suç-polisiye türü kitaplarıyla tanınan Jo Nesbo'nun 'Snomannen' romanından beyazperdeye uyarlanan film, içinde bolca kar ve seri katilin bulunduğu dedektif Harry Hole karakterinin bir hikâyesini anlatıyor.
Kardan Adam (2017)
The Snowman (2017) Poster
Yönetmen Tomas Alfredson 'Köstebek (2011)' isimli yapımıyla tanınıyor. 'Gir Kanıma (2008)' adlı vampir filmiyle birlikte izlediğim iki filmi bulunan yönetmenin son yıllarda suç filmlerine doğru bir meylinin olduğunu söyleyebilirim. Alfredson, kitap serisi bulunan Harry Hole karakterine ilk filmini çekerken -büyük ihtimalle- aklında korku-gerilim türünde bir film serisi yaratmak var.

Vizyon Tarihi: 17 Kasım 2017
Orjinal Adı: The Snowman, El muneco de nieve, Snomannen / Yönetmen: Tomas Alfredson / Senaryo: Peter Straughan, Hossein Amini, Soren Sveistrup / Kitap Uyarlaması: Jo Nesbo / Görüntü Yönetmeni: Dion Beebe / Müzik: Marco Beltrami / Dağıtımcı: UIP / İngiltere, ABD, İsveç / 2017 / Süre: 119' / Suç, Dram, Korku, Gizem, Gerilim
Oyuncu Kadrosu
Michael Fassbender (Harry Hole rolünde), Rebecca Ferguson (Katrine Bratt), Charlotte Gainsbourg (Rakel), Jonas Karlsson (Mathias), Michael Yates (Oleg), J.K. Simmons (Arve Stop), Val Kilmer (Rafto), David Dencik (Vetlesen), Toby Jones (DC Svensson), Genevieve O'Reilly (Birte Becker), James D'Arcy (Filip Becker), Jeté Laurence (Josephine Becker)

Kardan Adam (2017) Konusu

The Snowman (2017) Rebecca Ferguson ve Michael Fassbender
Seçkin bir polis ekibinin, içki problemi yaşayan dedektifi olan Harry Hole, yılın ilk karının yağdığı gün Oslo'da kaybolan ve sonra cesedi bulunan bir kadının cinayet vakasını incelemektedir. Eldeki tek delil ise kadına ait pembe atkının sarılı olduğu bir kardan adamdır. Dedektif Katrine, Bergen'den transfer edilerek kayıp bir kadın hakkında bilgi getirir. Bir süre sonra Oslo'da başka bir kadın kaybolduğunda ve ardından 'Kardan Adam' imzalı mektuplar bulunduğunda Harry Hole seri katille karşı karşıya olduğunu anlayacak, suçlu avına başlayacaktır. tt1758810

Jo Nesbo Kitapları

Jo Nesbo Kitapları
Kardan Adam (2017) filmine kaynaklık eden kitabın kahramanı olan 'Harry Hole' karakteri aynı zamanda Jo Nesbo'nun yazdığı seri kitapların başkahramanı olma özelliğini taşıyor. Adı geçen serinin kitaplarının çoğunun bulunduğu bir fotoğrafı sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok satan bu kitapların içlerinde Türkçeye çevrilen kitaplar mevcut.

17 yorum:

  1. Hep birlikte köpek düdüğü çalıp holivutu Tomas Alfredson'dan uzak tutuyoruz. Yoksa o da zombiye dönüşecek. Filmin fragmanına bakınca beni katil değil bu korku sardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayamadığım bir sebepten film afaroz edilmiş Syrakusa. İzlemeyi düşündüğüm için yabancı eleştirmenlerin yazdıklarından uzak durdum. Bir yandan da merak içindeyim. Yönetmen, kitap yazarı, coğrafya, bazı oyuncular İskandinav ama fragman başka bir havada. Aslında filmin fragmandaki keskinlikte olduğunu düşünmüyorum. Belki fragmanda görmediklerimiz daha özgündür...
      Filmin ortak yapımcılarından birisi Amerika, oyuncularından birisi de J.K. Simmons :) Düdük kar eder mi ki acaba?

      Sil
    2. Etmezse vururuz :)

      Sil
  2. Bayağı gerilimliymiş konusu, pembe atkılı kardan adam:((ürperdim resmen ama izleyebilirim sanırım yani korkmadan:) İskandinav filmi olarak çok az film izledim bir tanesini televizyonda izledim güzeldi Vikingler zamanında geçiyordu, öteki çok eski 7. Mühür'dü etkileyiciydi ama kasvetliydi. Eline sağlık Zülal'ciğim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa 7. Mühür filmi İMDB Top 250 Maratonu filmlerimin arasında var. Persona ile birlikte izlenme sırasını bekliyor. :) Kasvetli demek! Finali onunla yapmayayım hatta Ingmar Bergman filmlerini sıranın önüne alayım:)
      Kardan Adam filminin yabancı ülkelerde izlenme yası +15 , +16 olarak belirlenmiş. Türkiye'de ne olacak henüz bilmiyorum ama gerilim yaratacak telli bir iki sahne var gibi...
      Teşekkür ediyorum, sevgiler diliyorum Müjde Abla :)

      Sil
  3. Karın beyaz masumluğu filmdeki gerilimi biraz olsun alır mı bilmem ama izlemeye değer..
    Çok teşekkürler bilgiler için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemalara kış erken geldi. :) Filmde karın yağması demek cinayetlerin başlangıcı anlamına geliyor. Gerilim sevenler için doyurucu bir film olur umarım.
      Teşekkür ediyorum Nahide hanım :))
      Sevgiler :)

      Sil
  4. ayyy heeey nesbonun filminin gelceğini haziran ayında instamda yazmıştııım, doğu ekspresini deeee. heeey hem de fassbender heyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jo Nesbo'nun kitaplarını okumak için bir an heveslendim deeptone, üstelik Kitapyurdu'nda fiyatı 10 tl ye düşmüş. Film yüzünden büyük bir indirime gitmişler. Ama sayfa sayısını görünce korktum açıkçası. 500 sayfa fazla geldi bana, vazgeçtim :)))
      Doğu Eskpresi ve Kardan Adam altyapısıyla kadrosuyla heyecanlandıran filmler. Beklenmeye değer çıkarlar umarım. :)

      Sil
    2. nesbo'nun filme çekilen başka filmleri de var. birinde gabriel byrne oynuyor. bu tür kitaplar evet kalın oluyor. ancak çok sürükleyici. ben böyle bir 500 sayfayı bir günde bitiriyorum. bütün gün ama veya bir haftasonu aralıksız okuyorum. çünkü böyle tadı çıkıyor. snowman iyi film olabilir diye düşünüyorum. doğu ekspresi ise herhalde kötüdür. eski versiyonu iyi albert finney olan. bir de poirot adlı dizi var onu öğütlerim. çok çok iyi. nesbo kitaplarına gelinceee, nesbo kuzey polisiyesi ama yumuşak, yani amerikanvari kuzey. asıl kuzey polisiyesi örneğin, arnaldur indridason, camilla lackberg, per wahlöö, arne dahl gibi. daha birçok var tabii. bunun yanında kuzey polisiyesi ve gerilimi sineması da çok çok iyi. amerikan sinemasından çok daha iyi. bir de mesela iki dizi var, bron/broen ve forbrydelsen. klas kuzey polisiye dizileri. bu arada nicolas waldau nun oynadığı headhunters da kuzey gerilimine bir giriş olabili :)

      Sil
    3. Nesbo'nun kitabından uyarlanan Gabriel Byrne'ın oynadığı filmi aradım ama bulamadım. Sinema filmi olarak baktım. Onun ismini rica etsem?
      Kitap okumakla ilgil dış müdahalelerden dolayı sorun yaşıyorum. Fotohastasiempreye yazdığın bir mesaja cevabımda kısaca halimi yazmıştım. Evlenmeden önce elimden bırakamadığım roman türü kitapları bir günde bitirdiğim oluyordu. Kitap elde kalıp uzayınca tadında kayıp oluyor. O kaybı yaşamamak için artık çok sayfalı kitaplardan uzak duruyorum :)
      Kuzey polisiyesi değerlendirmesi için teşekkür ediyorum. Kulağıma küpe yaptım... Headhunters filmini izlememiştim. Onu da sepetime atıyorum. Gerilimden ve korkudan kaçış yok bana :)

      Sil
    4. I, Anna. 2012. Gabriel Byrne, Charlotte Rampling.

      yılbaşından sonra film listeleri yapcam, kuzey polisiyesi ve gerilim için de ayrı listeler yapcam :)

      Sil
    5. Gabriel Byrne bilgilendirmesi için teşekkür ediyorum deeptone. Choarlotte Rampling'i bir filmde gördüğümde mutlu oluyorum. Yüzünü, ifadesini seviyorum.

      5'li film listesi yazılarını severek takip ediyorum. Tür listeleri de özellikle meraklıları için yol gösterici olur. Güzel düşünmüşsün. :)

      Sil
  5. Michael Fassbender'ı çok severim. Kitaplarından haberim yok ama onun için izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende beğeniyorum :) 2010'lu yıllarda film çevirme konusunda patlama yaşamış resmen ki çevirdiği filmlerle maraton bile düzenlenir :))
      Bestseller listelerini takip etmiyorum. Nesbo ve kitaplarından da film sayesinde haberim oldu.
      Teşekkürler :)

      Sil
  6. kumun altında sous le sable izleeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başroldeki kadın! :))
      Fragman çok tanıdık geldi ama izlemedim sanıyorum. İzleyeceğim, pc mde şu an.
      I, Anna'yı dvd koleksiyonu olan bir arkadaşım var ona soracağım. Onu çok merak ettim.
      Çok teşekkür ediyorum film tavsiyeleri için.
      Sevgiler diliyorum deeptone. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön