27 Kasım 2017 Pazartesi

Stronger (2017)

Pes Etme - Stronger (2017)

Jake Gyllenhall'ın başrolünde oynadığı ve David Gordon Green yönettiği Stronger (2017) adlı film 22 Aralık 2017 günü sinemalarda gösterime giriyor. Amerika'nın Boston şehrinde 2013 yılında düzenlenen maratonda bombalama olayı gerçekleşmiş ve ölenlerin yanı sıra çok sayıda izleyici de yaralanmıştı.
Pes Etme - Stronger (2017)
Stronger (2017) Poster
Filmde, yaralananların arasında bulunan 27 yaşındaki Jeff Bauman'ın patlama sonrasında, fiziksel ve duygusal olarak yaşadıkları anlatılıyor. 
Bombalama olayında kurban olan Jeff Bauman, Bett Witter'le birlikte filmle aynı adı taşıyan 'Stronger' isimli kitabı kaleme aldı.
 Vizyon Tarihi: 22 Aralık 2017
Orjinal Adı: Stronger / Yönetmen: David Gordon Green / Senaryo: John Pollono / Görüntü Yönetmeni: Sean Bobbitt / Müzik: Michael Brook / Dağıtımcı: TME Film / ABD / 2017 / Süre: 119' / Biyografi, Dram
Oyuncu Kadrosu
Jake Gyllenhaal (Jeff Bauman), Tatiana Maslany (Erin Hurley), Miranda Richardson (Patty Bauman), Nate Richman (Big D), Carlos Sanz (Carlos), Clancy Brown (Büyük Jeff), Frankie Shaw (Gail Hurley), Maggie Castle (Fenway'in Annesi)

Pes Etme - Stronger (2017) Konusu

Stronger (2017) Jake Gyllenhall ve Tatiana Maslany
Jeff Bauman, eski sevgilisi olan Erin'le karşılaşır. Onun kalbini kazanabilmek için Erin'in koşacağı Boston Maratonu'nun bitiş çizgisinde bekleyeceğine dair söz verir. Ancak bitiş çizgisinin yakınındaki kalabalığın içinde bomba patlar. Ağır yaralanan 27 yaşındaki Bauman hastaneye kaldırılır. Bombacıların yakalanmasında polislere yardımı dokunan genç adamı zor bir hayat beklemektedir. Çünkü patlama onun iki bacağını birden alıp götürmüştür. tt3881784
***
2013 yılında Boston Maratonu'nda gerçekleşen bombalama olayı sonrasında suçluların yakalanma sürecini anlatan bir film olan Patriots Day / Kara Gün (2017) 23 Haziran 2017 tarihinde vizyona girmişti. Filmin bilgilerine buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Boston bombalamasını hatırlıyorum, yapan yakalanmıştı galiba nasıl bir manyaklık ya bunlar? Nasıl bir psikopatlık? Hayvan diyoruz ama hayvanlar böyle şeyler yapmıyor, yapmaz. Neyse filmi izlemeyi çok isterim severim bu tür cesaret ve azim öykülerini. Eline sağlık Zülal'ciğim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapanlar başka bir eyleme giderken yakalanmıştı. Kovalamaca sırasında şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Patriot Days filminde bu şekilde anlatılmıştı. Çarpık beyinli insanlar dünyanın her yerinde var maalesef.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Filmi Aralık ayının başına almalarının özel bir sebebi olduğunu sanmıştım. Engellilerle ilgili bir konusu vardı. Ama bir anda Aralığın sonuna kaydı takvim...
      Konusu güzel bence de. :)

      Sil
  3. Ahhh Jake'im Gyllenhall'um gelmişşşş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara Jake Gyllenhaal ve kardeşi Maggie'nın filmlerini biriktiriyordum. Jake G. çok fazla film çevirmeye başlayınca oluruna bıraktım. :)
      Bir erteleme daha olmazsa 22 Aralıkta izleyeceğiz inşallah :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön