9 Kasım 2017 Perşembe

Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012)

Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012)

Galası, Sabahattin Ali'nin 64. ölüm yıldönümü olan 2 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012) Belgeseli, 5 yıl aradan sonra tekrar vizyona giriyor. 10 Kasım 2017 günü sinemalarda oynatılacak olan filmin yönetmenliğini Metin Avdaç üstleniyor.

Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012) Poster

Belgesel, Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan Sabahattin Ali'nin yaşamını anlatıyor. Türkiye’nin çalkantılı dönemleri ve faili meçhul cinayetlerin de anlatıldığı film bir anlamda 1907 yılında doğan ve 1948 yılında öldürülen yazarın yaşadığı yılların Türkiye’sinin resmini çiziyor.

Edebiyatçının izinden gidilerek bulunduğu yerler olan Almanya, Türkiye ve Bulgaristan'da çekimleri gerçekleştirilen filmin hazırlık aşaması ise yaklaşık iki yıl sürdü.

Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali (2012) Konusu

Sabahattin Ali’nin öldürülme olayı ile başlayan belgeselde faili meçhul cinayetlere yer veriliyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu çalkantılı dönemi ele alan filmde, Sabahattin Ali'nin edebiyatçı kimliğinin yanı sıra sevdaları ve fikir dünyası anlatılıyor.

Sabahattin Ali ve Kızı Filiz Ali

Sabahattin Ali'nin doğumunun 110 . yılı nedeniyle tekrar vizyona giren film İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir'de bulunan toplamda 7 sinema salonunda gösterilecek.

İkinci Vizyon Tarihi: 10 Kasım 2017
İlk Vizyon Tarihi: 21 Eylül 2012

Yönetmen - Yapımcı : Metin Avdaç / Senaryo: Aslı Avcu, Metin Avdaç / Kurgu: Thomas Balkenhol  / Müzik: Duygu Demir / Şarkıları Seslendirilenler: Sadık Gürbüz, Ahmet Kaya ve Kerem Güney / Dağıtımcı ve Yapım: SineMAnus / Türkiye / 2012 / Süre: 116' / Belgesel

Oyuncular

Erkan Kırın (Sabahattin Ali-mektup), Emine Kolivar (Ayşe Sıtkı), Eva Maria Balkenhol (Maria Puder), Noah Hunter (Raif), Mehmet Şeker (Ali Ertekin), Volkan Muzaffer Saruöz (Sabahattin Ali-kaçış)

8 yorum:

  1. Sabahattin Ali mi? Listeye alıyorum! Paylaşım için çok teşekkürker! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize böyle filmlerle gel diyorsun, anladım seni :)
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Sabahattin Ali'yi okumak çok keyifli. Eminim izlemesi de öyle olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kez vizyona girmeseydi haberim bile olmayacaktı filmden. İyi ki tekrar gösterim programına almışlar. Bir de Asım Bezirci'nin kaleme aldığı Sabahattin Ali incelemesi vardır. Müthiş faydalı bir kitaptır. Filmi izlemedim henüz ama kitabı okuduğum için tavsiye edebilirim.
      Teşekkürler :)

      Sil
    2. Kitaba baktım. Asım Bezirci'nin güzel inceleme kitapları varmış. Önerin için teşekkürler :-)

      Sil
    3. İki aydın insan, S. Ali'de Asım Bezirci'de öldürüldü. Bahsederken insanın yüreği yanıyor...

      Sil
  3. Bilmiyordum bu belgeseli, mutlaka seyretmeli. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size, kaçırmamak lazım.
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön