30 Kasım 2017 Perşembe

Jüpiter'in Uydusu (2017)

Jüpiter'in Uydusu (2017)

Yönetmenliğini Kornél Mundruczó'nun üstlendiği Dram, Bilim-Kurgu türündeki Jüpiter'in Uydusu (2017) adlı film 1 aralık 2017 günü vizyona giriyor.

Jüpiter'in Uydusu (2017) Poster

İçinde fantastik öğelerin bulunduğu film 2017 Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or için yarıştı. Farklı festivallerden ödülle dönen Macaristan yapımı 'Jupiter holdja', Suriye'den Macaristan'a kaçan Aryan ve babasının hikayesini anlatıyor. Bu hikayede Aryan vurulmasına rağmen mucizevi (Aryan, doğal yasalara aykırı bir hareket kabiliyeti kazanıyor) bir şekilde yaşamaya devam ediyor.

Vizyon Tarihi: 1 Aralık 2017

Orjinal Adı: Jupiter holdja, Jupiter's Moon / Yönetmen: Kornél Mundruczó / Senaryo: Kornél Mundruczó, Kata Wéber / Görüntü Yönetmeni: Marcell Rév / Müzik: Jed Kurzel / Dağıtımcı: Filmartı / Almanya, Macaristan, Fransa / 2017 / Süre: 129' / tt5842890 / Bilim-Kurgu, Dram

Oyuncu Kadrosu

Zsombor Jéger (Aryan Dasni rolünde), György Cserhalmi (Polis Memuru Laszlo), Merab Ninidze (Gabor Stern), Mónika Balsai (Vera)

Jüpiter'in Uydusu (2017) Konusu

Jüpiter'in Uydusu (2017) Zsombor Jéger

Aryan ve babası, Suriye'den başlayan ve uzun süren zorlu bir yolculuktan sonra Macaristan sınırına ulaşır. Sınıra vardıkları sırada çıkan kargaşada polis memuru Laszlo tarafından vurulan 19 yaşındaki Aryan, korku ve dehşet içinde son nefesini vermeye hazırlanırken, götürüldüğü mülteci kampında mucizevi bir şekilde hayatta kalır. Olağanüstü bir şekilde göğe yükselen Aryan'ın mucizelere olan inancı artsa da içine düştüğü olaylarda bu yeteneği bile yeterli olmayacaktır. Aryan, sınırda kaybettiği babasını ararken aynı zamanda doktorunun da yardımıyla içine girmiş olduğu yeni dünyanın zorluklarıyla ve bir yandan da geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Jüpiter'in Uydusu (2017) isimli film Filmekimi bünyesinde İstanbul ve diğer büyük şehirlerin sinemalarında Ekim ve Kasım aylarında gösterilmişti. Blogger arkadaşlarımdan Handan Hanım filmi izlemiş ve o günlerde blogunda bir yorum yazısı yazmıştı.

Film hakkındaki yazının linkini buraya bırakıyorum. Filmle ilgili daha çok bilgi edinmek isteyenlere linkteki yorumun faydalı olacağına inanıyorum.

14 yorum:

  1. Hahah, filmi izlediğimi beş dakika sonra hatırlayan ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmekimi ile İstanbul'a gelen bu filmle ilgili yorumunu okumuştum. Bu yazıyı kaleme alırken yorumun hep aklımdaydı. :))

      Sil
  2. White God filminin yönetmeniyse mutlaka izlerim ben bunu.
    Fragman da ilginç geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda belirtmedim ama evet, White God'un yönetmeninden bu film. White God filmine de bir nevi altın madeni muamelesi yapıyorum şu an. Konusu hakkında hiç bir detay öğrenmeden izlemeyi düşünüyorum. Afişi bile izleme kararı almama yetti :))
      Teşekkürler:)

      Sil
  3. Filmin ismini görünce bilim kurgu falan sandım ama hiç de öyle değilmiş. İsimlere aldanmamak lazım tabii. :) Bu arada filmin adı gerçekten çok hoş. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin isminin filmle olan bağı merak edilmeyecek gibi değil İremciğim. Okuduğum yorumlar filmin bir değişik! olduğu yönünde. Sırp yönetmen Emir Kusturica'nın filmlerinde de göğe yükselme durumu olur. Ama Macar yönetmenin fantastik özellikleri kullanma yolu daha farklı sanıyorum.
      İzleyip göreceğiz.
      Şöyle uzayda geçen Gravity, Yıldızlararası gibi bir film gelsede izlesek değil mi? :)

      Sil
    2. İki filmi de izlemedim desem? :/ Yıldızlararası filmi zaten listemde mevcuttu da, Gravity filmini sayende öğrendim ve listeye ekledim. Teşekkür ederim! ^_^

      Sil
    3. Son dönem yapılan filmlerden The Martian'da güzeldir. :)
      Rica ederim. :))

      Sil
  4. Sevdim konusunu zaten bilimkurgu severim. Emeğine sağlık:)
    Handannnnnn:)))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jüpiter'in Uydusu filmi haftanın içeriğini en çok merak ettiğim filmlerinden oldu Müjde Abla. Filmde aksiyon macera gibi unsurlar da var görünüyor.
      Handan gündemin 2 ay kadar önüne geçti Müjde Abla :) Şimdi aklıma geldi kabul ederse yorum linkini yazımda paylaşayım.
      Teşekkürler :)

      Sil
  5. Garip bir film isim garip konu garip.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin basına verilen açıklaması mültecilerle ilgili olduğunu gösteriyor ama film nasıl evriliyor içinde neler var izleyince göreceğiz. Garip bir şeyler var o kesin :) İzleyince göreceğiz artık :)
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  6. Fantasik filmler hep ilgimi çeker bu güzel tanıtım için teşekkür ederim emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, hayal dünyasını zorlayan filmlerin yeri ayrı. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön