4 Ekim 2017 Çarşamba

Rebel in the Rye (2017)

Çavdar Tarlasındaki Asi (2017)

2010 yılında yayınlanan ve Kenneth Slawenski'nin yazdığı "J.D. Salinger: A Life" isimli kitaptan uyarlanan Rebel in the Rye (2017) adlı film 6 Ekim 2017 günü vizyona giriyor. 1919 yılında doğan J. D. Salinger'in gençlik yıllarına odaklanan filmde, İkinci Dünya Savaşı yılları, öncesi ve sonrası geriye dönüşlerle anlatılıyor. Nicholas Hoult'un Amerikalı yazar J.D. Salinger'ı canlandırdığı Biyografi türündeki filmde, Kevin Spacey ise Salinger'in öğretmeni rolüyle seyircinin karşısına çıkıyor.
Çavdar Tarlasındaki Asi (2017)
Rebel in the Rye (2017) Poster
Yönetmen Danny Strong Amerikan dizi film dünyasında tanınmış bir isim, oyuncu, senarist ve yapımcı olarak film sektöründe çalışmaları var. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olan Çavdar Tarlasındaki Asi (2017), prömiyerini ise Ocak 2017 ayında Sundance Film Festivali'nde gerçekleştirdi.

Vizyon Tarihi: 6 Ekim 2017
Orjinal Adı: Rebel in the Rye / Yönetmen - Senaryo: Danny Strong / Kitap Yazarı: Kenneth Slawenski / Görüntü Yönetmeni: Kramer Morgenthau / Müzik: Bear McCreary / Dağıtımcı: Bir Film / ABD / 2017 / Süre: 106' / Dram, Biyografi
Oyuncular
Nicholas Hoult (Yazar J.D. Salinger rolünde), Zoey Deutch (Oona O'Neill), Kevin Spacey (Whit Burnett), Sarah Paulson (Dorothy Olding), Lucy Boynton (Claire Douglas), Victor Garber (Sol Salinger), Hope Davis (Miriam Salinger)

Çavdar Tarlasındaki Asi (2017) Konusu

Çavdar Tarlasındaki Asi (2017)
Rebel in the Rye (2017) Kevin Spacey ve Nicholas Hoult
Çavdar Tarlasındaki Asi (2017) filminde, babasının gıda sektöründe çalışmasını istediği Salinger, New York üniversitesi'nden ayrıldıktan sonra hayatına yazar olarak devam etmeye karar verir ve Colombia Üniversitesi'ne kaydolur. Yazar olma isteği babasından destek göremese de annesi Miriam onun arkasındadır. Salinger, Colombia'da Whit Burnett'ın öğrencisi olur. Burnett'le Salinger'in arasında kurulan dostluk uzun yıllar devam edecektir.
Filmde, kendini bulma çabasında olan Salinger'in yazın hayatı, sosyeteye üye olan Oona O'Neill ile aralarındaki gönül ilişkisi ve yazarın asker olarak katıldığı İkinci Dünya Savaşı'ndaki bunalımlı günlerine ağırlık veriliyor. tt4986134
Çavdar Tarlasındaki Çocuklar - Kitap Kapağı
Jerome Davis Salinger'ın yazdığı 'Çavdar Tarlasında Çocuklar' isimli kitabın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

8 yorum:

  1. İyi bir filme benziyor, çok teşekkürler Zülal'ciğim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salinger'ı yakından tanımak için film güzel bir fırsat olacak :) Ben teşekkür ediyorum Müjde Ablacığım :)

      Sil
  2. Güzel bir film olmalı. Kitabı okumadım herhalde, önce adamın kitabını mı okusam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olmasını umud ediyorum :)
      Salinger'ın hayatını anlatan kitabı değilde daha çok Salinger'in yazdığı romanı merak ettim.
      Bir yandan filmin postunu hazırlarken bir yandan da Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabını alış veriş sepetime attım. :)
      Ben önce yazarın kitabını okumayı düşünüyorum. Filme ön hazırlık gibi bir şey olacak. Ayrıca Çavdar Tarlasında Çocuk kitabı ile film konusunun spoiler açısından cok çakışmayacağı kanaatindeyim.
      Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  3. Güzel bir filme benziyor tavsiye için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Çavdar Tarlasında Çocuklar çok popüler bir kitap olsa da ben beğenmemiştim. Yine de bir yazarın hayatını anlattığı için izleyebilirim. Başrol oyuncularını seviyorum zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde Salinger'in kitabının incelemesi var mı? Kitabı almayı düşünüyordum. Almadan önce bir yorum okumam daha iyi olacak sanırım :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön