31 Ağustos 2017 Perşembe

Todo Sobre Mi Madre (1999)

Annem Hakkında Her Şey (1999)

İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın 1999 yapımı olan Oscar Ödüllü filmi Todo Sobre Mi Madre (1999) ikinci kez vizyona giriyor. İlk gösteriminin üzerinden 17 yıl geçen film, 1 Eylül 2017 gününden itibaren Başka Sinema Salonlarında izlenebilecek.
Annem Hakkında Her Şey (1999)

Kadınların ve travestilerin ön plana çıktığı, kadın konulu olarak nitelenebilecek film, 17 yaşındaki oğlunu kazada kaybeden bir annenin dramını anlatıyor. Annem Hakkında Her Şey, gösterildiği yıl En İyi Yabancı Dilde Film Oscar Ödülü, Altın Küre ve Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülünü kazanmıştı. Film Almodovar'ın şimdiye kadar çektiği en iyi filmler arasında bulunuyor.
Annem Hakkında Her Şey (1999)
Todo Sobre Mi Madre (1999), Antonia San Juan ve Cecilia Roth
İçinde erkek ağırlıklı karakter yer almayan filmde, oğlu ölen Manuela'nın yanında Rahibe Rosa, Rosa'nın annesi, tiyatro oyuncusu Huma ve bir travesti olan Agrado'nun yaşadığı dramları da izliyoruz. Özellikle Manuela ve Rosa'nın yaşadığı acı olaylar gözünüzü dolduruyor. Ancak filmde dramı dengeleyen bir unsur var ki izlerken gözünüzü ondan alamıyorsunuz: Agrado (Antonia San Juan). Zor bir hayat geçiren, yıllarca sokaklarda çalışan travesti Agrado deyim yerindeyse filmin 'neşe kaynağı' oluyor.
Konusu Madrid ve Barselona şehirlerinde geçen Annem Hakkında Her Şey (1999) filminde, Rosa'yı canlandıran Penelope Cruz incecik bir genç kız olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki üfleseniz uçacak gibi. Diğer rollerde ise İspanya sinemasının ünlü kadın oyuncuları Rosa Maria Sarda, Cecilia Roth ve Marisa Paredes'i görüyoruz.

Yeniden Gösterim Tarihi: 1 Eylül 2017
Orjinal Adı: Todo Sobre Mi Madre, All About My Mother / Yönetmen - Senaryo: Pedro Almodovar / Görüntü Yönetmeni: Affonso Beato / Müzik: Alberto Iglesias / Dağıtımcı: Warner Bros. / İspanya, Fransa / 1999 / Süre: 101' / Dram
Oyuncular
Cecilia Roth (Manuela), Penélope Cruz (Rahibe Rosa), Marisa Paredes (Huma Rojo), Candela Peña (Nina), Antonia San Juan (Agrado), Rosa Maria Sardà (Rosa'nın Annesi), Fernando Fernán Gómez (Rosa'nın Babası), Eloy Azorín (Esteban)

Annem Hakkında Her Şey (1999) Konusu

Annem Hakkında Her Şey (1999)
Todo Sobre Mi Madre (1999), Cecilia Roth ve Eloy Azorin
Organ nakil merkezinde cerrah olan Manuela oğlu Esteban'ı yalnız başına büyütmüştür. 17. yaşgününde oğlunu bir trafik kazasında kaybeder. Esteban'ın, hayali başarılı bir yazar olmaktır. Annesi oğlunun günlüğünden babasının kim olduğunu öğrenmeyi çok istediğini okur. Esteban'ın organları nakledildikten sonra Barselona'ya giderek oğlunun babasını aramaya başlar. Duygusal bir çöküntü yaşayan Manuela taşındığı Barcelona'da eski dostu Agrado ve yeni tanıştığı Rosa ile birlikte yeni bir hayata başlamaya çalışır. Ancak trajedi tekrar kapısını çalacaktır. tt0185125
Todo Sobre Mi Madre (1999),  Penelope Cruz

3 yorum:

  1. Çok severek ve gözlerim dolarak izlemiştim. İzlemeyenlere şiddetle tavsiyemdir. Almadovar'ın elinin değdiği tüm filmler güzel zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmenin şimdiye kadar üç filmini izledim hepsinden keyif aldım.
      Yapım yılı eski ama duyguların işlenişi filmin güncelliğini korumasını sağlıyor bence.
      Teşekkür ediyorum Dilekcigim 😊

      Sil
  2. Uykum var Zülal. Ama yatmadan birkaç yere yorum bırakacağım tuttu, bunu pek yapamıyorum. Sana da bir yorum yapmadan geçmeyeyim dedim. Filmin konusu ilgimi çekti, ben de araştırıp yazarım hakkında belki. İzleme isteği de duydum. Hatta izleyip yazayım aslında. Şimdi değil ama, şimdi uyuyayım. De mi? Evet. Gidiyorum ben, yatıcam.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön