12 Temmuz 2017 Çarşamba

The Exception (2016)

İstisna (2016)

Yönetmenliğini David Leveaux'un yaptığı 2. Dünya Savaşı'nın başladığı yılları anlatan The Exception (2016) filminin konusu, son Alman İmparatoru Wilhelm II.'in sürgünde olduğu Huis Doorn'da (Doorn Sarayı) geçiyor. Ünlü oyuncu Christopher Plummer'in canlandırdığı ve Monarşiyi temsil eden Kaiser Wilhelm II ve yeni Hitler Almanya'sı arasındaki anlaşmazlığı da konu alan film 14 Temmuz 2017 günü vizyona giriyor.

İstisna (2016)

Filmin çekimleri, Doorn Sarayı Hollanda'da olmasına rağmen Belçika'da gerçekleştirilmiş. Filmi izlemeden önce tarihten kısa bilgiler aktarmak istiyorum. Filmin altyapısı bu gerçeklere dayanıyor çünkü. Hitler Almanya'sı Belçika ve Hollanda'yı 10 Mayıs 1940 yılında işgal etti. İşgal öncesinde Hollanda'da yaşayan Kaiser ve eşi o tarihte halen taraftarı olan Monarşiyi simgeliyordu. 80 yaşında olan Kaiser Wilhelm II, Hollanda'nın işgalinden 1 yıl sonra 4 Haziran 1941 tarihinde hayatını kaybetti.

İkinci Dünya Savaşı gibi çok işlenen bir konuya sahip olan, içinde yer alan aşk, savaş, casusluk gibi ana başlıkları güzel harmanlayan, çokta iddialı olmayan filmin yıldızı Christopher Plummer olmuş. Yazmadan geçemeyeceğim, oyuncuyu bu rolde izlemek benim için keyif verici oldu. Bazı sahnelerinden dolayı yetişkinlere hitap eden filmde diğer başrolleri ise Jai Courtney ve Lily James canlandırıyor.

İstisna (2016) filmi, Alan Judd'un "The Kaiser's Last Kiss" isimli kitabından sinemaya uyarlandı.

İstisna (2016) Konusu

İstisna (2016)
The Exception (2016), Christopher Plummer

Son görevinde başarısız olmasına rağmen Alman Yüzbaşı Stefan Brandt'a yeni bir görev verilir. Yüzbaşı, yeni işgal edilen Hollanda topraklarında yaşayan Almanya'nın son imparatoru Wilhelm II'yi koruyacaktır. Göreve başladığında ise Gestapo, ondan Kaiser Wilhelm hakkında istihbarat toplamasını ister. Maiyetiyle birlikte Doorn Sarayı'nda kalan eski imparatorun öldürülmesinden korkulmaktadır ve sarayın çevresinden gelen radyo sinyalleri alınmıştır. İstihbarat orada bir İngiliz casusu olduğu bilgisine ulaşmıştır. Bu casusun kimliğine ulaşmaya çalışan Stefan sarayda hizmetli olan güzel Meike'yle yasak olmasına rağmen tutkulu bir ilişkiye başlar.

Vizyon Tarihi: 14 Temmuz 2017

Orjinal Adı: The Exception / Diğer Adı: The Kaiser's Last Kiss / Yönetmen: David Leveaux / Senaryo: Simon Burke, Alan Judd (Yazar) / Görüntü Yönetmeni: Roman Osin / Müzik: Ilan Eshkeri / İngiltere, ABD / 2016 / Süre: 107' / Dram, Romantik, Savaş

Oyuncular: Jai Courtney (Yüzbaşı Stefan), Lily James (Mieke-hizmetçi), Christopher Plummer (Kaiser Wilhelm II), Janet McTeer (Kaiser'in Eşi), Eddie Marsan (Heinrich Himmler), Ben Daniels (Kaiser'in Yaveri)

4 yorum:

  1. Mutlaka ama mutlaka izlemek isterim, 2. Dünya savaşı ile ilgili tüm filmlere bayılıyorum, Er RYan'ı Kurtarmak, Schinler'in Listesi, eskiden tv'de Savaş Rüzgarları, hepsi...çok teşekkürler Zülal'cim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sıkılmadan izledim. Hatta izlerken 1. Dünya Savaşı yıllarına gidip Osmanlı Padişahlarını yad ettim. Malum Almanya gibi Osmanlı Devleti'de mağlup çıkmıştı o savaştan.
      Yayınlandığı yıllarda Savaş Rüzgarları dizisini büyük bir merakla izlerdim. Unutulmaz bir diziydi benim için.
      Ben teşekkür ederim Müjde abla, sevgiler diliyorum.

      Sil
  2. Alt yapısı gerçeklere dayanan filmleri seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde 2. Dünya Savaşı yılları yaşanırken zaman zaman 1. Dünya Savaşı'na da göndermeler yapıldı. O kısımlar özellikle güzeldi. Mağlup bir ulusun yaşadıklarına değinmelerini kastediyorum.
      Yaşanmış olayların yer aldığı filmler güzel oluyor. Mutlaka sevecek bir şeyler bulunuyor. :)
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön