26 Temmuz 2017 Çarşamba

Churchill (2017)

Churchill (2017)

İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in biyografisi olan Churchill (2017) filmi 28 Temmuz 2017 günü gösterime giriyor. Avustralya'lı yönetmen Jonathan Teplitzky'ın imzasının bulunduğu, konusu gerçeklere dayanan filmde, 6 Haziran 1944 tarihinde başlatılan Normandiya Çıkarması'nın hemen öncesindeki bir kaç gün anlatılıyor. Churchill'in yoğun kaygılar yaşadığı dönemde gerçekleştirilecek çıkarma için askeri ve siyasal figürlerle Başbakan arasında yoğun bir trafik yaşanacaktır.
Churchill (2017), Miranda Richardson ve Brian Cox
Vizyon Tarihi: 28 Temmuz 2017
Diğer Adı: Warlord / Yönetmen: Jonathan Teplitzky / Senaryo: Alex von Tunzelmann / Görüntü Yönetmeni: David Higgs / Müzik: Lorne Balfe / Dağıtımcı: FFD / İngiltere / 2017 / Süre: 105' / Biyografi, Dram, Gerilim
Oyuncular: Brian Cox (Winston Churchill), Miranda Richardson (Clementine Churchill), John Slattery (General Dwight Eisenhower), Ella Purnell (Helen), Julian Wadham (General Bernard Montgomery), James Purefoy (Kral George VI)

Churchill (2017) Konusu

Churchill (2017)
1915 yılında Çanakkale’de yaşadığı askeri başarısızlık Winston Churchill'i yıpratmıştır. Aradan yıllar geçmiş ve İkinci Dünya Savaşı patlak vermiştir. 1944 yılının Haziran ayında bir milyona yakın müttefik askeri gizlice İngiltere'nin güney kıyısında toplanmıştır. Askeri güç, Nazilerin sonunu getirmeye ve Avrupa'yı istila etmeye kararlıdır. Ancak İngiltere Başbakanı Churchill'in geçmişindeki başarısızlık nedeniyle çekinceleri vardır ve bu harekâtın önünde durmaktadır. Artık 70 yaşına gelen, hayatı boyunca süren çatışmalarla tükenen, kuşku ve depresyondan dolayı rahatsız olan Churchill, savaşın ilk yıllarında göreve gelerek ülkesinin Blitz'e direnmesine yardımcı olmuştur. Ancak, savaş planını destekleme gücünü kendisinde bulmak için soğukkanlı eşi Clementine'in yardımına ihtiyaç duyacaktır... tt2674454

Blitz ve D-Day Nedir? 

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya savaş uçaklarıyla İngiltere'yi hedef almış, başta Londra olmak üzere birçok kentine bomba yağdırmıştır. Eylül 1940-Mayıs 1941 tarihleri arasında yoğunlaşan bu bombardıman olayına "Blitz" denilmektedir. Almancası Blitzkrieg (Yıldırım Savaşı) olan bu bombalama dönemlerinde Churchill seçim olmadan göreve getirilmiştir.
Tahran Konferansı,  Stalin, Roosevelt ve Churchill
Almanya, Rusya ile savaşmama kararını bozduğunda Ruslar müttefik kuvvetlerden Avrupa'nın batısında bir cephe açılması konusunda ısrarcı olmuş ve nihayet Tahran Konferansı'nda alınan kararla istediğini elde etmiştir. Normandiya Çıkarması bu cephenin açılması anlamına gelmektedir ve "D-Day" olarak anılmaktadır. 1 milyona yakın asker bu cephede görev almıştır.

4 yorum:

  1. Kaçmazzzzz:))))Daha önce Netflix'te İngiltere kraliçesinin dizisini izlemiştim, orada da Churchill çok vardı hani enaz kraliçe kadar konu edilmişti. Çok izlemek isterim. Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmle ilgili araştırma yapıp 2. Dünya Savaşı bilgilerini tazelerken filmi daha çok merak eder oldum. Churchill'in önemli karar aşamasındaki duygu durumu ilgi çekici geldi bana.
      Ben teşekkür ediyorum Müjde abla, sevgiler diliyorum:)

      Sil
  2. Bu filmi de not aldım. daha önceleri biyografisini okumuştum ama filmi de çok merak etmeye başladım. Kaleminize sağlık. :)
    Filmkolik olursam sayenizde olur sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada böyle biyografik filmleri izlemek güzel oluyor. Ufku genişletiyor. Yakın tarihi anlatması açısından da önemli bir film bence.
      Güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön