29 Haziran 2017 Perşembe

Lady Macbeth (2016)

Lady Macbeth (2016)

William Oldroyd'un yönettiği Dram türündeki Lady Macbeth (2016)  filmi 30 Haziran 2017 günü vizyona giriyor. Nisan 2017 ayında 36. İstanbul Film Festivali bünyesinde gösterilen film Başka Sinema Salonlarında gösterilecek.

Lady Macbeth (2016), Florence Pugh 

Film, oyun yazarı Alice Birch ve tiyatro yönetmeni olan William Oldroyd tarafından 19 yy'da yaşayan Rus yazar Nikolai Leskov’un "Mtsensk İlçesi’nin Lady Macbeth'i" romanından sinemaya uyarlandı. William Oldroyd'un ilk filmi olan Lady Macbeth, 19. yüzyılın alışılagelen sessiz kadınlarının aksine güçlü bir kişiliği konu ediyor. Shakespeare'ın bilinen Macbeth'inden farklı bir konuda açılım yapan modern konulu  ve gerilimin hakim olduğu filmde, Katherine, süregiden aşksız evliliğinde yaşlı kocasının çiftlik çalışanı olan Sebastian'la tutkulu bir ilişkiye giriyor...
Lady Macbeth (2016) ödüllü bir film. Başrolde oynayan Florance Pugh sergilediği performansla çeşitli festivallerde ödül alırken yönetmen ve filmin kendisi de ödüle layık görülmüş.

Filmin çekimleri ise İngiltere'nin kuzeydoğusunda bulunan Northumberland'da yapılmış.

Lady Macbeth (2016), Florence Pugh ve Naomi Ackie
Vizyon Tarihi: 30 Haziran 2017

Yönetmen: William Oldroyd / Senaryo: Alice Birch / Görüntü Yönetmeni: Ari Wegner / Müzik: Dan Jones / İngiltere / 2016 / Süre: 89' / Dram / tt4291600 +⓯

Oyuncular: Florence Pugh (Katherine), Christopher Fairbank (Boris), Cosmo Jarvis (Sebastian), Naomi Ackie (Anna), Bill Fellows (Dr. Bourdon), Ian Conningham (Dedektif Logan)...

Lady Macbeth (2016) Konusu

İngiltere kırsalında tarihler 1865 yılını gösterirken Katherine, ailesi tarafından bir toprak parçası çeyizi ile kendisinden yaşça büyük ve zengin bir adamla evlendirilir. Evde oturup dua etmesi beklenen Katherine, kocasının ve evdekilerin aşağılayıcı davranışlarına katlanmaya çalışırken, çiftlikteki işçilerden Sebastian ile tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar. Bu ilişkiyi sürdürebilmek için her şeyi, hatta cinayeti bile göze almaya hazırdır.

Lady Macbeth (2016), Florence Pugh ve Cosmo Jarvis

4 yorum:

  1. Aaaa! Lady Makbet deyince ben bildiğimiz Makbet sandım. Farklıymış. Ama özü aynı, sanırım kocasını sevgilisine öldürtecek tıpkı Şekspir'inki gibi. Sadece kimse kral olmayacak:)))valla izlemek isterim. Çok teşekkürler canım. Makbet'in bende çizgi romanı var çok güzel çizimleri hayran kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmde leydiler, krallar yok :)
      Ama kadın güçlü ve gözü kara bir tip sanırım bu yönüyle bir bağı var.
      Orjinal hikayeden Rusya'da opera sahnelemişler Müjde abla, sonra erotik olduğu gerekçesiyle zamanında yasaklamışlar. Eleştirmenler özellikle kadın oyuncunun izlenmesini gerektiğini söylüyorlar.
      İzlemek lazım bu görüşünüze bende katılıyorum. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Ben severim bu tarzı. Hep bilsek de okusak da yönetmenin yorum farkı olabiliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen tiyatro kökenliymiş. Bu özellik filme artı bir puan katmıştır diye düşünüyorum. İngiltere kırsalı da varmış filmde. Manzarası da güzeldir. Üstüne Lady Macbeth'in başrolündeki Florance Pugh'ın oyunu ve gerilimi de ekleyince farklı ve güzel bir film ortaya çıktığını ümit ediyorum.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön