18 Mayıs 2017 Perşembe

The Ottoman Lieutenant (2017)

Osmanlı Subayı (2017)

Filmde, Birinci Dünya Savaşı'nın yaşandığı yıllarda Doğu Anadolu'ya giden Amerikalı idealist hemşirenin iki aşk arasında kalması anlatılıyor. Biri Müslüman diğeri Hristiyan olan iki gencin arasında filizlenen romantizmi izlerken, Türkiye'nin güzelliklerine de şahit olacağımız The Ottoman Lieutenant (2017) filminde Türk oyuncularda yer alıyor.

Osmanlı Subayı (2017)
The Ottoman Lieutenant 2017
Vizyon Tarihi: 19 Mayıs 2017
Orjinal Adı: The Ottoman Lieutenant / Yönetmen: Joseph Ruben / Senaryo: Jeff Stockwell / Görüntü Yönetmeni: Daniel Aranyo / Müzik: Geoff  Zanelli / ABD, Türkiye / 2017 / 106' / Dram, Savaş
Oyuncular: Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Hartnett, Ben Kingsley, Haluk Bilginer, Selçuk Yöntem, Hasan Say, Murat Seven

Osmanlı Subayı (2017) Konusu

Lillie (Hera Hilmar), 1915 yılında Philadelphia'da çok sevdiği mesleği, hemşireliği icra etmektedir. Vahşice yaralanan bir adamın rengi nedeniyle çalıştığı hastane tarafından geri çevrilmesi onu dehşete düşürür. Dr. Jude Gresham (Josh Hartnett) Doğu Anadolu'da bulunan bir hastane için yardım toplamaktadır. Lillie, Dr. Jude ile tanışır ve 2 ay süren bir yolculuk sonunda İstanbul'a ulaşır. İstanbul'da Melih Paşa (Selçuk Yöntem) hemşireyi Türk Subayı olan İsmail'le birlikte doğuya yollar. İsmail (Michiel Huisman), savaşması gerekirken hemşirenin yanına refakatçi olarak verilmesini hevesle karşılamasa da görevi kabul eder. Ona İstanbul'u gezdirir... Yardımla birlikte hastaneye ulaştıklarında önce Başhekim Woodruff (Ben Kingsley) Lillie'nin orada bulunmasını istemez. Çünkü coğrafya müsait değildir. İkinci itirazı ise Komutan Halil Bey (Haluk Bilginer) yapacaktır. tt4943322
ABD ve Türkiye ortak yapımı olan "Osmanlı Subayı" filmi Türkiye'den önce Mart 2017 ayında ABD'nde vizyona girmişti. Filmle ilgili bana ilginç gelen bir tespiti buradan paylaşmak istiyorum. Metascore puanı 26 gibi düşük bir ortalama tutturan filmin İmdb'de 8,8 gibi oldukça yüksek bir ortalama puanı bulunuyor...

7 yorum:

  1. Yabancılar bizim hakkımızda bir film yaparken nedense ya yanlı davranıyor ya da kültürümüzü yanlış gösteriyor. Umarım bu da böyle olmamıştır. İzledikten sonra karar vereceğiz artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanli Subayı filminin yapımcıları arasında Türkler de var. Bu yüzden savaş yıllarındaki Türkiye anlatılırken köşeli anlatimlara rastlamayacağımızı tahmin ediyorum.
      Yabancıların yaptığı eleştirileri okurken Ermenilerin kötü gösterilmiş olduğu imajını edindim. Metascore da film için kötü eleştiri yazanlara Ermeni lobisinin destek vermiş olabileceği de okuduklarım arasındaydı.
      İmdb ye gelecek olursak, film daha vizyona girmeden yüksek puan almasının açıklaması internet sözlüklerinde yer alıyor. Arama için filmin ismini yazmak yeterli olacaktır. (Bu konuyu yaziyi yayınladıkları sonra öğrendim. Yorumunuzu fırsat bilip paylaşmak istedim)
      Yorumunuz için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. ay tarihi film çok sıkılırım izlemem :)

    YanıtlaSil
  3. Amerikan sinemasından çıkan herhangi bir filmin başka bir ülkeyi iyi göstereceğini düşünmüyorum. Olduğundan daha kötü ,daha karanlık gösterebileceklerine kanaatım tam. Bu ön yargımın nedeni Türkiye ve Asya(Persler hariç onlara her zaman otantik gelmiştir) ile ilgili önceki filmleri. İlk yoruma verdiğiniz cevaptan ötürü filme bir şans vereceğim beni yanıltmasını umuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorumumda filmle ilgili elestirileri okuduğumu yazmıştım. Bu eleştiriler arasında filmin isminin yanlış konulduğu yer alıyordu. Bu yoruma göre filmin adı Osmanli Subayi yerine -mesela- Amerikalı Hemşire olmaliymis! Filmin ismiyle konusu arasında bir odak kaymasi varmış... Gerçek olaylara dayanmayan (aksini yazan bir ifadeye hiçbir yerde rastlamadim) ve kurmaca olan filmle ilgili edindiğim izlenim ise sıradan bir Hollywood'un filmi olduğu yönünde. Beklenti yüksek tutulmadan izlenebilecegini düşünüyorum.
      Yorumunuz için teşekkür ediyorum.😊

      Sil
  4. Bayağı merak ettim filmi, izlemek isterim. Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön