25 Mayıs 2017 Perşembe

Deha - Gifted (2017)

Deha - Gifted (2017)

Chris Ewans'ı Mary isimli yeğenine bakan dayı, Octavia Spencer'ı ise onlara yardımcı olan komşu rolünde izleyeceğimiz Deha - Gifted (2017) filminde, matematik dahisi olan 7 yaşındaki Mary'nin eğitimi ve bir mahkeme süreci anlatılıyor.

Vizyon Tarihi: 26 Mayıs 2017
Yönetmen: Marc Webb / Senaryo: Tom Flynn / Görüntü Yönetmeni: Stuart Dryburgh / Müzik: Rob Simonsen / ABD / 2017 / 101' / Dram
Oyuncular: Chris Evans, Jenny Slate, Mckenna Grace, Octavia Spencer
Gifted (2017)
Deha - Gifted (2017), Mckenna Grace'yi Matematik dehası Mary rolünde izleyeceğiz. 

Deha - Gifted (2017)

Matematik dehası olan Diane Adler, Navier-Stokes denklemini çözerek ünlenmiştir. Daha 12 yaşındayken Stephen Hawking ve Albert Einstein'le karşılaştırılan Diane 27 yaşında intihar eder. Diane'in bebeği Mary'yi dayısı Frank Adler alır ve Florida'nın küçük bir kıyı kasabasında onu büyütür. Annesi gibi matematik konusunda üstün yetenekleri olan Mary hiç istemediği halde dayısının zoruyla yaşıtlarının gittiği bir okula başlar. Diğer çocuklarla iletişim kurmakta zorlanan Mary'nin yeteneği okulda çabuk keşfedilir. Sınıf öğretmeni olan Bonnie konuyu Frank'le konuşmak ister. Bu konuşmalar Bonnie ve Frank'in yakınlaşmasına neden olacaktır.
Gifted (2017)
Bonnie (Jenny Slate), Mary'nın dehasına şahit olduğunda büyük bir heyecana kapılır.
Frank'in annesi Evelyn uzun bir aradan sonra onları ziyaret eder. Kendisi de matematikçi olan Evelyn, torununun ünlü biri olabilecekken sıradan insanlar gibi yetiştirilmesini istemez. Torunu Mary'yi oğlunun elinden almak ister. Buna karşı çıkan Frank, ölen kız kardeşinin de istediği gibi Mary'nin normal insanlar gibi yaşamasını istemektedir. Anne ve oğul arasındaki bu inatlaşma olayı mahkemeye taşıyacak her ikisinin ebeveyn olma yetileri mahkemece sorgulanacaktır. tt4481414
Gifted (2017)
Roberta (Octavia Spencer), matematik dehası olan küçük Mary'nin büyümesine yardımcı olur. 

Frank, Mary ve kedileri Fred Florida'nın kıyı kasabasında mutlu günler geçirmektedir.

4 yorum:

  1. Festivalde gitmiştim, güzel bir filmdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu da güzeldi çekim yapılan mekanlar da. Minik kızımız gelecek vaad ediyor bence. :)

      Sil
  2. Ben de Mary'in normal insanlar gibi yaşamasını isterdim. Tabi mahkeme nasıl bir karar verir. Bilemem. Bunun için filmi izleyip görmek gerek..
    Çok teşekkürler..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra dışı olmak kolay değil. Mary'nin annesi buna dayanamamış. Filmde, Mary'nin etrafındakiler onun adına en doğru kararı vermek için bir savaşın içine giriyorlar.
      Film güzel bitti bunu söyleyebilirim.
      Ben de teşekkür ediyorum. Sevgiler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön