27 Nisan 2017 Perşembe

The Circle (2017)

The Circle (2017)

Tom Hanks ve Emma Watson teknolojinin merkezde olduğu, mahremiyetin olmadığı ve herkesin her anınızı izleyebildiği bir dünyanın anlatıldığı 2017 yapımı bir filmle izleyicilerle buluşuyor. Konusunu okuyunca Truman Show filmini anmadan geçemeyeceğimiz 'The Circle' filminde satır aralarından okuduğum kadarıyla "Güvenlik mi yoksa özel hayatın mahremiyeti mi önemli?" sorusuna yanıt aranmış.

James Ponsoldt'un yönettiği Gerilim, Bilim-Kurgu, Dram türünde olan The Circle (2017) filmi 28 Nisan 2017 günü gösterime giriyor. Filmin ilk gösterimi ise New York, Tribeca Film Festivali'nde 26 Nisan 2017 günü gerçekleşti. Müziklerinde Danny Elfman'ın imzası bulunan, görüntü yönetmenliğini Matthew Libatique'in üstlendiği film 110 dakika sürüyor.
Dave Eggers ve Tom Hanks birlikteliği
ABD ve BAE ortak yapımı olan filmin senaryosu James Ponsoldt ve Dave Eggers tarafından yazıldı. Dave Eggers'in 2013 yılında yayınladığı romanı 'The Circle'dan sinemaya uyarlanan film aynı zamanda yazarın Tom Hanks'le tekrar çalışmasına olanak verdi. Yazarın 2012 yılında çıkardığı "A Hologram for the King" romanı sinemaya uyarlanmış ve başrolünde yine Tom Hanks oynamıştı.


The Circle (2017) Konusu

Eamon Bailey ve Tom Stenton tarafından ortaklaşa kurulan Circle, büyük ve güçlü bir teknoloji şirketidir. Şirket geliştirdiği bir sistemi insanlar üzerinde uygulamak için denekler aramaktadır. Sisteme göre insanlar üzerine yerleştirilecek bir kamera sayesinde 24 saatleri kayıt altına alınacak ve herkes tarafından izlenecebilecektir. Çağrı merkezinde çalışan Mae'nin hayali Circle firmasında çalışmaktır. Birçok kez işe girmek için başvurduğu şirketten olumlu yanıt alır ve orada çalışmaya başlar. Denek olmayı kabul eden Mae kısa bir zaman sonra çocuklar, gizlilik, gözetim ve özgürlüklerle ilgili tehlikeli bulduğu durumlarla karşılaşır. Hayran olduğu şirketi ve gurusu ile rahatsız olduğu konular arasında ikilem yaşayan kahramanımız aynı zamanda gelecek uygulamalar için büyük bir önem taşıdığını fark eder. tt4287320 ⓭

The Circle (2017) Emma Watson ve Ellen Wong, Photo by Frank Masi


Oyuncu Kadrosu 

Emma Watson (Mae Holland rolünde)
Tom Hanks (Eamon Bailey)
Karen Gillan (Annie)
Bill Paxton (Vinnie)
John Boyega (Kalden)
Patton Oswalt (Tom Stenton)
Ellar Coltrane (Mercer)
Ellen Wong (Renata)
Glenne Headly (Bonnie)
Nate Corddry (Dan)

6 yorum:

  1. Farklı bir konusu var fragmandanda anlaşılıyor. Mutlaka izleyecegim filmlerden olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde Sosyal Medya konusu işlenmiş ve Bilim-Kurgu türünde olduğu belirtilmiş. Filmin özellikle bu kısmını merak ediyorum.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Aynı izlenimi bende edindim. Yalnız bu film yüzünden Tom Hanks'e olan sevgim azalır mı acaba diye düşünmeden edemedim. İzleyip göreceğiz.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Emma Watson var izlenmez mi? :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emma Watson genç oyunculardan takibe aldıklarım arasında. Filmlerini kaçırmamaya çalışıyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön