2 Mart 2017 Perşembe

Yağmurlarda Yıkansam (2017)

Yağmurlarda Yıkansam (2017)

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasına az bir zamanın kaldığı şu günlerde konusu kadın olan ve kadın cinayetlerine dikkat çeken bir yapım olan Yağmurlarda Yıkansam (2017) vizyona girmeye hazırlanıyor... Bu yazımda İstanbul'da kadına karşı şiddete farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bir etkinliğin haberi de yer alıyor.

Yağmurlarda Yıkansam (2017) Poster
Gülten Taranç'ın yönettiği ve ilk film olma özelliği taşıyan Dram türündeki Yağmurlarda Yıkansam (2017) filmi 3 Mart 2017 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Gülten Taranç ve Çağla Canbaz'ın birlikte yazdığı yerli filmin görüntü yönetmenliğini Cüneyt Denizer yapıyor. Çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen ve 89 dakika süren yapımın müziklerinde ise Berrak Taranç'ın imzası bulunuyor. Çeşitli festivallere katılan film 'Wish to Wash with Rain' adıyla da biliniyor.

Yağmurlarda Yıkansam (2017) Konusu 

Annesi, babası tarafından öldürülen 15 yaşındaki Gamze, annesinin ölümünden sonra geride kalan biri olarak yeni bir hayata başlar. 35 yaşında olan Hale (çocukluk adı Gamze) sevgilisi Engin'in evlilik teklifiyle, unutmak istediği geçmişinin kapılarını aralamaya başlar...
Filmde, mağdur olanın sadece öldürülen kadınlar olmadığı, geride kalanın çektiği acıyı, çaresizliği, yalnızlığı, özlemleri ve hayata tutunma çabası yine bir kadın olan Hale'nin hikayesi üzerinden anlatılır. tt5680476  +⓭

Yağmurlarda Yıkansam (2017) Oyuncuları

Yeliz Tozan (Hale rolünde), Derin İnce (Gamze), Murat Ergür (Engin), Engin Benli (Yılmaz), Müge Ulusoy (Fazilet), Gülçin Çakır (Selin), Rabia Kaya, Çiğdem Benli, Bilgin Ertok.

Yağmurlarda Yıkansam (2017) Derin İnce

Yağmurlarda Yıkansam (2017) Notları

✎ 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde bu yıl başlatılan yarışma bölümlerinden olan "Rengahenk", izleyicilerin oylarıyla kazananın belirlendiği, sinema keyfi taşıyan filmlerin gösterildiği bir yarışma olma özelliği taşıyor.
Geçtiğimiz yıl 10 filmin yarıştığı Rengahenk bölümünün 'En İyi Film' ödülünü Gülten Taranç'ın yönettiği 'Yağmurlarda Yıkansam' filmi aldı. Filmin ayrıca yurtdışında katıldığı festivallerden aldığı ödülleri de bulunuyor.
✎Yönetmen Gülten Taranç'ın filmini çekmek için aldığı teknik ekipman evine giren hırsız tarafından çalınmış. Taranç ilk filmini bankadan kredi alarak çekmiş.
✎ İstanbul'da olanlar için Facebook'ta gördüğüm 'Kadına Karşı Şiddet' konulu etkinliğin haberini buradan duyurmak istiyorum.
JCI Avrasya; 3 Mart Cuma gecesi Yağmurlarda Yıkansam filminin vizyondaki ilk gösteriminde kadına karşı şiddete farkındalık yaratmak adına sizleri sinemaya çağırıyor! Üyelerimizden Sayın Gülten Taranç’ın yönetmenliğini üstlendiği, ülkemizin en güncel meselelerinden biri olan kadına karşı şiddeti konu alan “Yağmurlarda Yıkansam” isimli filmin gösterimi Cinemaximum Kanyon’da, kıymetli üyemiz Gülten Taranç’ın, oyuncuların ve JCI Türkiye Başkanımız Sayın Av. Özgür Noyan ile değerli eşi Eda Noyan’ın da katılımları ile 3 Mart Cuma günü saat 21:00’de gerçekleştirilecektir. Sizleri de bu özel gösterimde aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Bu vesile ile tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Katılımcı sayısı salon kapasitesi ile sınırlıdır. Katılmak isteyenler, 10 TL bedelindeki biletlerini https://www.cinemaximum.com.tr/yagmurlarda-yikansam-filmi linkinden temin edebilirler.
Bu yıl 24. sü düzenlenen Adana Film Festivali gösterim programına Gülten Taranç'ın yönettiği Yagmurlarda Yıkansam filmi de dahil edildi. Film, festivalin son günü olan 1 Ekim 2017 Pazar günü  Adana Avşar Sinemaları Salon 10 da saat 17:45 seansında gösterilecek.
Son Güncelleme: 30 Eylül 2017

10 yorum:

  1. Kadına şiddeti konu alan filmler bolbol yapılmalı belki faydası olur, daha dün bir adam (meğer sabıkalıymış zaten Danıştay'a vs. bomba atmaktan sanık!!!)kızkardeşini öldürdü. :( çok teşekkürler Zülal'ciğim. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O haberi bende izledim Müjde Abla. Gencecik güzel mi güzel bir kız. Haberlerde katilin öldürme sebebi olarak kız kardeşin 'sinemaya gitmesi' gösterildi! Şehir yada kırsal fark etmiyor, erkekler bir sebep bulup öldürüyorlar. :(
      Katile 'sinema' sebebi ile ilgili cezada indirim yaparlar mı merak içindeyim :(
      Yağmurlarda Yıkansam altı dolu bir film, bence de benzerleri bol bol çekilmeli. Ama çekmekte kolay değil...
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Zaten mağdur büyük oranda geride kalanlardır bence de. Güzel bir filme benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalanların üzerine acı bir yük gibi biniyor. Her bünye farklı karşılıyor kayıpları... Hale karakterinin yaşamının aldığı şekli de filmde göreceğiz...
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Bol ağlamalı bir dram anlaşılan. Biraz kağıt mendil eşliğinde izlerim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağlatan bir dram mıdır, bilmiyorum. Ama her ihtimale karşı bulundurmalı.
      Babam ve Oğlum filmine mendilsiz gitme gafletinde bulunmuştum, ağlamamak için kendimi ne kadar tuttuğumu bir ben bilirim :))

      Sil
  4. Gerçeğin filme dönüştürülmüş hali.. :( Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda farkındalık yaratır umarım. Çünkü artık böyle hikayelerin yaşanmasını gerçekten istemiyoruz.. Maalesef hayatın acı yüzü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileklerinize bende katılıyorum. Destek olduğu takdirde farkındalık artacaktır... Bu tür cinayetler insanın insana yaptığı en büyük kötülük. Tümüyle son bulur umarım.
      Teşekkür ediyorum Nahide Hanım :)

      Sil
  5. Güzel bir filme benziyor ismi zaten çok güzel ben çok beğendim. Konusu toplum da kanser olmuş bir yara ne yazık ki 😔. Bu tarz filmler bizim toplumumuza ders olurmu hiç umudum yok hele de yasalar tarafından cezası yok denecek kadar azken! Sonuçta ölen öldüğü öldüren öldürdüğü ile kalıyor 😔. Çocuklarımızı yeterince eğitemediğimiz sürece de bu acılara dur diyebilecek bir sistem geliştirileceğine dair hiçbir umudum yok ne yazık ki 😔. Teşekkürler Zülalcim verdiğin bilgiler çok kıymetli sevgilerimle ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen gün Pablo Larrain'in Neruda isimli filmini tanıttım. Onu tanıtırken bir yandan da No (2012) filmini izledim. İzlediğim bu filmden sonra da ülke olarak hiç rahat bırakılmadığımızı, istikrar sağlayamadığımızı fark ettim, yada farkındalığımı yeniledim diyeyim. :) Hep bir karmaşanın içindeyiz ve ülkeyi ileriye taşıyacak bir sistem geliştiremiyoruz. Nufüs çok, hizmet edecek kalifiye eleman yok, dersler boş geçiyor... Yazılacak çok sorun var. Senin de değindiğin gibi, katil, "kadın kısa etek giymişti, hakim bey" dese indirim verecek türden bir ceza sistemi var... Ceza kuralları gelenekten beslendikçe, yerleşmiş toplum kuralları baz alındıkça düzeltemezler. Yerleşmiş toplum kurallarının doğru olduğunu kim söylemiş ki? Zehracığım konu ciddi ve uzun yazılması gereken bir konu... Umudumuzu canlı tutalım. Sevgiler diliyorum bende.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön