30 Mart 2017 Perşembe

Ghost in the Shell (2017)

Kabuktaki Hayalet (2017)

Masumune Shirow'un yarattığı aynı adlı Japon manga serisinden esinlenerek çekilen filmlere, canlı aksiyon tarzında yeni bir film daha ekleniyor. 1995 yılında Mamoru Oshii'nin çektiği "Kôkaku Kidôtai" animasyon filminin önderlik ettiği "Kabuktaki Hayalet" evreninde ayrıca televizyon serileri olan animasyonlar ve birkaç video oyunu da bulunuyor.
Kabuktaki Hayalet (2017)
Ghost in the Shell (2017) Poster
Yönetmenliğini Rupert Sanders'ın yaptığı Aksiyon, Bilim-Kurgu türündeki Kabuktaki Hayalet (2017) / Ghost in the Shell (2017) isimli film 31 Mart 2017 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Jonathan Herman ve Jamie Moss'un yazdığı ve görüntü yönetmenliğini Jess Hall'ın üstlendiği ABD yapımı film 120 dakika sürüyor. Film IMAX ve 3D seçenekleri ile izlenebilecek.
Ayrıca filme kaynaklık eden 1995 yapımı "Kokaku Kidotai" 8 ve 10 Nisan 2017 tarihlerinde 36. İstanbul Film Festivali dâhilinde gösterilecek.

Kabuktaki Hayalet (2017) Konusu

2030 yılında sibernetik teknolojilerin her alana yayıldığı bir dönemde geçen hikâyede 9. birlik özel görev gücünün başına getirilen süper güçlere sahip olan siber-siborg hibrit Binbaşı’nın başından geçenler anlatılıyor.
Ailesiyle birlikte geçirdiği bir kazada bedeni kullanılamaz gelen kadın, ordu ve istihbarat birimlerinin ortak projesi kapsamında ameliyata alınır. Kadın, ameliyat masasında uyandığında hatırlamadığı bir geçmişi ve süper teknolojik özelliklerle donatılmış bir siborg bedeni olduğunu görür. Ordu ve istihbarat onu yetiştirerek narin yapılı bir ölüm makinesi haline getirir. İçişlerinde çalışan ve vücudu robot, beyni yarı insan/yarı robot olan Binbaşı, insanların zihinlerine girerek onları kontrol etme seviyesine gelmiş hackerlerin terör suçlarıyla uğraşmaktadır.
Kabuktaki Hayalet (2017)
Ghost in the Shell (2017) Scarlett Johansson ve Michael Pitt
Binbaşı, peşine düştükleri direniş örgütüyle ilgili bir operasyonda hayatının çalınmış olduğunu öğrenir. Operasyonda kendisini yaratan bilim insanını kaybeden Binbaşı, onun kendisine miras bıraktığı para sayesinde ordunun malı olan bedenini satın alır ve ordudan istifa eder. Yozlaşmış birimlerin içinde temiz kalmış 9. bölümün şefi Aramaki geri dönmesi için onu ikna eder. Binbaşı tek bildiği yaşama geri döndüğünde bedenini bir kabuk haline getirenlerden hesap sormaya kararlıdır. tt1219827 ⓭
Kôkaku Kidôtai (1995)


İlk Çekilen Animasyon “Ghost in the Shell” Hakkında

Yeniden çevrimlere kaynaklık eden ve 1995 yılında üretilen "Ghost in the Shell"  (Kôkaku Kidôtai) okuduğum yorumlara bakılırsa izlenmesi gereken animasyon filmlerinden. Üzerine kitap yazılacak bir felsefeyi (felsefeleri) içinde barındıran animasyonu tanımlamak için şöyle bir ifade kullanılabilir; “Sibernetiğin merkeze alındığı, dünyayı, varoluşu, toplumu, cinsiyetçiliği, siyaseti anlamlandırmaya çalışan felsefik diyaloglara yer veren bir animasyon filmi.”
Paramount Stüdyoları ve DreamWorks Stüdyoları tarafından üretilen Kabuktaki Hayalet (2017) filminin galası 16-17 Mart günlerinde Japonya ve Güney Kore’de yapıldı. Filmin diyalog içerik açısından yavan kaldığı, aksiyona çok fazla yer verildiği yapılan yorumlar arasında bulunuyor.
Kabuktaki Hayalet (2017)
Ghost in the Shell (2017) Takeshi Kitano ve Yönetmen Rupert Sanders


Kabuktaki Hayalet (2017) Oyuncuları

Scarlett Johansson (Binbaşı, The Major rolünde)
Michael Pitt (Kuze)
Takeshi Kitano (Şef Daisuke Aramaki)
Michael Wincott
Juliette Binoche (Dr. Ouélet)
Pilou Asbæk (Batou)
Chin Han (Togusa)
Lasarus Ratuere (Ishikawa)
Yutaka Izumihara (Saito)
Tawanda Manyimo (Borma)
Kaori Momoi (Hairi)
Jacqueline Lee Geurts (Robotik Geyşa)

5 yorum:

  1. Takeshi Kitano'nun bu filmde ne işi var yav :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hana-bi yüzünden değil mi?
      Kadroda "oyuncu dağılımı çeşitliliği" bir şekilde sağlanmaya çalışılmış kanımca. Bir dönem piyasada "Japonlar filmin ana karakteri Japon değil diye Amerikalı yapımcılara kızmış" söylentileri dolaşmıştı.

      Sil
  2. Merabaaa 😃hayrli kandiller demek istedim ben sadece 💙

    YanıtlaSil
  3. Ogluma söyleyeyim. Pek sever mangalari.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön