16 Şubat 2017 Perşembe

Split (2016)

Parçalanmış (2016)

M. Night Shyamalan'ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı Gerilim, Korku türündeki film Split (2016), 17 Şubat 2017 günü vizyona giriyor. ABD yapımı olan ve 117 dakika süren filmin görüntü yönetmenliğini Mike Gioulakis üstleniyor. Parçalanmış (2016) ismiyle sinemalarımızda gösterilecek olan filmin müziklerinde ise Dylan Thordson'un imzası bulunuyor.

Parçalanmış (2016)

Parçalanmış - Split (2016) Konusu

Çoklu kişilik bozukluğuna sahip olan Kevin Wendell Crumb'ın psikiyatrı Dr. Fletcher tarafından belirlenmiş 23 farklı alter egosu bulunmaktadır... Suça meyilli olan en baskın karakter, market çıkışında 3 kızı kaçırır. Kızları bodruma kapatan Kevin, farklı kişiliklere bölünerek onlarla iletişim kurar. Fakat kızların varlığı ve kurduğu iletişim zamanla dağılmasına neden olur. Kızlar onun en iyi huylu karakterinden yararlanmayı ve kaçmayı düşünürken Kevin'in 24. kişiliği ortaya çıkmaya başlayacaktır. Canavar olan bu kişilik hareket kabiliyet konusunda insanüstü bir varlıktır ve insan etine karşı yoğun bir açlık duymaktadır. tt4972582


M. Night Shyamalan / James McAvoy 

Filmin hem yönetmeni hem de başrol oyuncusu kariyerlerindeki en üretken dönemlerini yaşıyorlar. Aralıksız devam eden kariyerlerine baktığımızda, yönetmen M. Night Shyamalan'ın öne çıkan yapımları arasında 6.His, İşaretler ve Ölümsüz (Unbreakable) filmleri bulunuyor. Söylendiğine göre Split filminde geçen "bir cümle " 2000 yılında çekilen ve Bruce Willis'in başrol oynadığı Ölümsüz (Unbreakable) filmine atıfta bulunuyor. Bu atıfla kurulan bağlantı sonucunda yönetmen M. Night Shyamalan'ın Ölümsüz (Unbreakable) 2 filmini çekeceği varsayılıyor. Ünlü yönetmenin başrol için aklında olan isim ise yine Bruce Willis.
Yönetmen M. Night Shyamalan'ın Split filminde bir de rolü olduğunu notlarımızın arasına ekleyelim.
Oyuncu James McAvoy'ın oynadığı ve hemen hatırlanan yapımlar arasında, kazınmış saçlarıyla genç Charles Xavier'i canlandırdığı X-Men serisindeki filmler bulunuyor. Ancak 38 yaşındaki oyuncunun yeteneğinin konuşulduğu asıl filmler farklı. Bu filmler şöyle sıralanıyor:
The Last King of Scotland - İskoçya'nın Son Kralı (2006)
Atonement - Kefaret (2007)
Filth - Pislik (2013)

Split (2016) James McAvoy


Parçalanmış - Split (2016) Oyuncuları

James McAvoy (Dennis / Patricia / Hedwig / The Beast / Kevin Wendell Crumb / Barry / Orwell / Jade rollerinde)
Anya Taylor-Joy (Casey Cooke, Kaçırılan Kız)
Betty Buckley (Dr. Karen Fletcher)
Haley Lu Richardson (Claire Benoit, Kaçırılan Kız)
Jessica Sula (Marcia, Kaçırılan Kız)
Izzie Coffey (Casey'in 5 yaşındaki Casey)
Brad William Henke (Casey'in Amcası John)
ebastian Arcelus (Casey'in Babası Bay Cooke)
Neal Huff (Claire'in Babası Benoit)
M. Night Shyamalan (Jai, Güvenlik Görevlisi)
Rosemary Howard (Kevin'in Annesi)

4 yorum:

  1. Güzel filmdi. Gerildim ama sevdim :))

    YanıtlaSil
  2. Merak ettiğim filmlerden biri. En yakın zamanda izlenecek!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Aman Allah'ım. 23 farklı kişilik. ve 24.sünü ortaya çıkarmaya başlayacak.. Sürükleyici ve heyecan verici olmalı... Gerçek yaşamda olmasın mümkünse.::)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Filmi çok merak ettim, sinemaya gidersem tercihim olacak :))

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön