27 Şubat 2017 Pazartesi

Reis (2016)

Reis (2016)


Yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un yaptığı Dram türündeki Reis (2016) filmi 3 Mart 2017 günü vizyona giriyor. Yerli filmin senaryosunu Murat Özdil yazdı. Görüntü yönetmenliğini Aydın İz'in üstlendiği filmin müziklerinde ise Yücel Arzen'in imzası bulunuyor.

Reis (2016) Reha Beyoğlu


Reis (2016) Konusu

Başbakan Adnan Menderes'in asılarak idam edilmesiyle başlayan film, Cumhurbaşkanı'nın çocukluğu, gençliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemleri anlatıyor. tt5988370 +➐💥
Not: Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum tarihi: 26 Şubat 1954 (63 yaşında)

Reis (2016) Oyuncuları

Orhan Aydın (Komiser Serhat)
Reha Beyoğlu (Recep Tayyip Erdogan)
Özlem Balcı (Emine Erdoğan)
Volkan Başaran (Sultan Başkan)
İsmail Hakkı Ürün (İsmail)
Yener Gürsoy (Adil)
Ercan Demirel (Ahmet Kaptan)
Ali Yaylı (Garip Baba)
Bahar Hacıbektaşoğlu (Leyla)
Ayhan Eroglu (Hasan Yeşildağ)
Abidin Yerebakan (Mustafa)
Aydan Çakır (Selim Usta)
Ebru Üstüntaş (Tenzile Hanım)
Batuhan Gürel (R.Tayyip Erdoğan'ın çocukluğu)
Fatma Tuba Salgın (Nazlı)
Kaan Ürkmez (Ferdi)
Onur Alagöz (Tansu)
Ali Burak Ceylan (Korhan)

6 yorum:

  1. Iyyyy....kimbilir nasıl yağlayıp, yıkama yaptılar, gerçekleri de kendi işlerine gelecek şekilde saptırdılar...Menderes'in idamıyla başlatmaları zaten maksadı anlatıyor evet idam edilmesi YANLIŞTI, olmamalıydı ama adam sütten çıkma ak kaşık olmadığı gibi, demokrasi kahramanı hiç değildi, yaptıklarını o yılları yaşayanlar gayet iyi biliyor. Sırf Kore'deki şehitlerimizin ahı yetmiş ona. Ne işimiz vardı Kore savaşında? Benim babam da Kore'den sağ dönmeyebilirdi, sakat dönebilirdi....ay neyse kafanı şişirmeyeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkeyi yönetenlerin, altın değerindeki 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünü hep hatırlarında tutmaları gerekir. O zamanlar Menderes askerimizi Kore'ye göndermiş. Şimdi askerimiz yine sınır ötesinde. Bu kararlar ülke çıkarlarına ne kazandırıyor? Üzerinden yıllar geçince analizler yapıldıkça neyin doğru neyin yanlış olduğu daha net ortaya çıkıyor.
      Her zaman uğrayın yazın Müjde Abla, kafama birşeycikler olmaz benim :)
      Filmin türü biyografi olarak belirlenmemiş. Sadece Dram demişler. Bakalım neler yer alacak filmde? Tv filmi tadında olmaz umarım.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Pek çekici gelmedi..Açıkçası güncel siyasetin içinde olanların filmlerini çekmek riskli bir iş.Daha önce galiba kod adı koz diye bir film çıkmıştı. Pek başarılı bir iş olmadı zorlamaydı..Bu da öyle duruyor..Bakalım gişesi nasıl olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KOZ filmini hatırlıyorum...
      Mesela şu an vizyonda olan Recep İvedik filminin salon sayısı çok fazla ve izlenme rekorları kırıyor. Ama Reis filminin salon sayısını öğrenemedim. Salon sayısı gişe başarısını direkt etkiliyor. Bilet fiyatları da önemli tabi. Mesela kalabalık ailenizi sinemaya götürürseniz ayın sonunu getiremeyebilirsiniz :)
      Yönetmenin daha önce çektiği Yarasa ve Eşrefpaşalılar isminde 2 tane sinema filmi var. Çoğunlukla dizi yönetmenliği yapmış. Fragmanları izledim, ağır çekim görüntülerini hoş karşılamadım. Ağır çekim olayını dizilerde çok kullanıyorlar ve itici buluyorum. Umarım filmde de yoktur.
      Yakın siyaset tarihinde cumhurbaşkanı ya da başbakan düzeyinde olan birine ait bir film izlemedim. Etkili olursa önümüzdeki yıllardaki başkanlarımızın filmlerini izlemeye hazırlıklı olalım. :)
      Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
    2. Referandum öncesi böyle bir filmin vizyona girmesi bana çok bir manidar geldi doğrusu. Zaten yaşayan siyasetçi olması değil o siyasetçinin Tayyip Erdoğan olması önemli sanırım. Gişesinin kötü olacağını hiç sanmıyorum bütün ak seyirciler orada olacaktır eminim ve hatta yüzyılın rekorunu kırar gibi bir de endişem var doğrusu 😀. Beni asıl şaşırtan Orhan Aydın'ın bu film de rol alması oldu ki yorumumu ona göre yaptım ama inanamadığım için yorumu yayınlamadan önce Reiste ki Orhan Aydın ile benim bildiğim Orhan Aydın aynı kişi mi diye baktım şükür değilmiş sadece isim benzerliğiymiş. Bir oh çektim desem bana gülermisin 😀😀. Ne yapayım yoksa ideolojilere olan inancımı da kaybedecektim Zülalcim 😀😀. Sevgiyle huzurla kal 😀❤

      Sil
    3. Filmin iki kez vizyon tarihi açıklandı. Önceki sanırım Aralık 2016 tarihiydi. Sonra 3 Mart 2017 tarihine ertelediler. Kopya sayısı 300 ün üzerinde. Ki bu rakam oldukça fazla. Pazartesi günü 'hafta sonu izleme rakamları' belli olacak. Zaman zaman filmlerin izlenme sayılarını kontrol ediyorum. Reis filmine de bakacağım...
      Orhan Aydın'ların genç olanı bu filmde oynuyor. Aslında farkına varsaydım Orhan Aydın II diye tanım yapabilirdim. Fotoğrafta koymayınca kafa karışıklığına sebep olmuşum.
      Filmin yapılması ve referandum öncesi yayınlanması, büyük ihtimalle kampanyayı yönetenlerin verdiği bir taktiktir diye düşünüyorum.
      Bu arada Orhan Aydın'ın tweet paylaşımını okudum, daha önce duymamıştım. Ortalık bayağı bir karışmış o dönemde Sümeyye Erdoğan'ın savunmasını bakanlıklar yapmış. Bakanlıkların kadına arka çıktıklarını görmüş olduk böylece.
      Teşekkür ediyorum, sevgiler diliyorum Zehracığım :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön