2 Şubat 2017 Perşembe

Fırıldak Ailesi (2017)

Fırıldak Ailesi Orta Dünya


Türk Animasyon dizisi olan ve 2013 yılından beri televizyon ve internette yayınlanan Fırıldak Ailesi, beyazperdede sevenleri ile buluşuyor. 3 Şubat 2017 günü vizyona girecek olan Fırıldak Ailesi (2017), Orta Dünya'da geçecek olan macerası ile yetişkinleri güldürmeyi amaçlıyor.
BKM Yapımcılığın imzasının bulunduğu Animasyon, Haluk Can Dizdaroğlu ve Berk Tokay tarafından yönetildi. Senaryosunu Haluk Can Dizdaroğlu'nun yazdığı film, Grafi2000 Prodüksiyon'un kurucusu Varol Yaşaroğlu'nun oluşturduğu televizyon dizisinden sinemaya uyarlandı.


Teaser Hakkında (No No Not)

6 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan teaserin ilk saniyelerinde Mahmut Tuncer "No" diyor. "Hayır, Nisan'da" diyor... Referandumun gündemde olduğu şu günlerde teaserin iki yıl önce You Tube'da yayına konulduğunu bilmesek siyasi propaganda yapıldığı rahatlıkla düşünülebilirdi... 


Fırıldak Ailesi (2017) Konusu

Sabri, Yıldız, Dürdane, Afet, Zeki ve Tosun'dan oluşan orta sınıf bir Türk ailesinin konu edildiği filmde bu kez slogan "Durdurun Orta Dünyayı inecek var" şeklinde. Orta Dünya denilince aklınıza ilk gelen büyü oldu değil mi? Filmin konusuna bakınca; büyü, tılsım, ejderha, büyülü orman, büyülü ortam vb gibi her şeyin var olduğunu görüyoruz... tt6409666
Facebook'taki sayfasından Fırıldak Ailesi Orta Dünya filminin konusunu buraya alıntılıyorum;
TÜRKLER ORTA DÜNYA'DA !
TV'de ve internette fenomen olan Fırıldak Ailesi, ilk uzun metrajlı filminde "Durdurun Orta Dünyayı inecek var!" sloganı ile Orta Dünya'nın altını üstüne getiriyor.
Bir tarafta büyülü ormanlar, ejderhalar, tılsımlar... Diğer tarafta ise halay çekip okeye dördüncü arayan Fırıldak Ailesi!
Bir gece köydeki tüm kadınların kaçırılmasıyla başlayan macera, Sabri Fırıldak ve arkadaşlarını korkunç yaratıklarla dolu büyülü ormana sürükleyecektir. Kadınlarını geri almak için ise kahramanlarımızın kötülerin başı Tarumar ile büyük bir savaşa girmeleri gerekecektir.

"Fırıldak Ailesi Orta Dünya" Filmini Seslendirenler

Oğuzhan Koç, Eser Yenenler, Bülent Kayabaş, Murat Boz, İbrahim Büyükak, Yılmaz Vural, Mahmut Tuncer, Tülay Bursa

10 yorum:

  1. Uzun süredir bekliyorduk bu filmi..Fırıldak Ailesinin benim için yeri ayrı mutlaka izleyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırıldak Ailesiyle yeni tanıştım :) Büyüklere hitap ettigini ogrenince filmi izleme listeme aldım. İyi seyirler diliyorum :)

      Sil
  2. Teaserin ilk saniyeleri gerçekten manidar olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var bu filmde bir iş. Ilk seyrettigimde cok sasirmistim. Muneccimlik yapmışlar resmen :))

      Sil
  3. Ne yaparsanız yapın çocukları götürmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film tanıtımında yetişkinler için uyarısı vardı, ben de bahsetmişim. Büyük harflerle bir kez daha yazalım öyleyse.
      Film "YETİŞKİNLER İÇİN" uygundur.
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ah bee Grafi2000 yaparda izlenmez mi! :) Varol yasaroglu ve ekibi harika işler çıkarıyorlar. Türkiye de animasyonun atası bu ekip resmen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat bulup izlemeyi bende çok istiyorum Berikacığım. Türk yapımı bir animasyon olunca ve izleyemeyince üzülüyorum açıkçası.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Sinemada tanitimini gormustuk cok komikti demir cok guldu ama goturmeyelim mi tuh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeğenimle oturup Sosis Partisi'ni izleme gafletinde bulundum. Filmin güzel mesajları vardı ama rahatsız edici sahneleri de vardı. Benzer bir duyguyu yaşamanızı istemem. Deryacığım filmi izlemedim henüz, ilk elden Syrakusa'ya sormalı bence. Buraya yorum bıraktı ama azıcık daha detaya girseymiş diye hayıflandım şimdi.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön