28 Aralık 2016 Çarşamba

The Great Wall (2016)

Çin Seddi (2016)

Matt Damon ve Willem Dafoe'nun başrolde oynadığı Çin Seddi (2016) filmi 30 Aralık 2016 tarihinde gösterime giriyor. Zhang Yimou'nun yönetmenliğini üstlendiği The Great Wall (2016) ABD ve Çin ortak yapımı bir film ve 104 dakika sürüyor. Senaryo ekibinde Edward Zwick, Marshall Herskovitz ve Tony Gilroy'un bulunduğu, Macera, Aksiyon, Fantastik türündeki filmin görüntü yönetmenliğini ise Stuart Dryburgh yapıyor.

Çin Seddi (2016) Konusu

Barutun icadı sonrası onu ele geçirmek isteyen kervandakiler Asya'daki yolculukları sırasında bir çetenin saldırısına uğrar. İkinci gelen saldırı ise bilinmeyen bir yaratık tarafından gerçekleşir. İkinci saldırıdan yalnızca William Garin ve Pero Tovar kurtulur. Fakat bu kez Çinli askerler tarafından yakalanırlar. Kendilerinin tüccar olduğuna inanmayan Çinlilerden kervana saldıran yaratık hakkında bilgi alırlar. Yaratık her 60 yılda bir Çin Seddi'ne saldırmaktadır. William yaratığın bir elini kılıcıyla kesmiş biri olarak Çinlilere savunma konusunda yardımcı olma teklifi sunar. İnsanlığı kurtaracağı düşünülen bu savunma, onun hayatı boyunca karşılaştığı uğruna savaşılması gereken tek şeydir. tt2034800

Çin Seddi (2016)
The Great Wall (2016) Matt Damon, Pedro Pascal

Çin Seddi (2016) Oyuncuları

Matt Damon (William Garin)
Willem Dafoe (Ballard)
Pedro Pascal (Pero Tovar)
Tian Jing (Komutan Lin Mei)
Numan Acar (Najid)
Andy Lau (Strateji uzmanı Wang)
Eddie Peng
Lu Han (Han Lu)
Kenny Lin
Hanyu Zhang
Johnny Cicco (Rizzetti)
Xuan Huang
Cheney Chen (Chen Xuedong)
Ryan Zheng (Zheng Kai)
Yu Xintian
Karry Wang (İmparator)

6 yorum:

  1. Çok heyecanlı, sürükleyici bir filme benziyor.
    Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin güzel bir hikayesi var. Birde macera, fantastik olunca her türlü heyecanlı sahneye olanak tanıyor. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Aksiyon, Macera ve Fantastik üçlemesi varsa kesin seyrederim. ^^
    Tarihine bakınca, yılın son yapımı gibi olmuş yalnız, sanki 2016'nın kapanışı için yapılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film dünyasının ağır topları teker teker sinemalara gelmeye başladı River. Yalnız filmin imdb puanı çok düşük geldi bana. Sanırım Çinli sinemacılar Amerikalılar tarafından sevilmiyor. Umarım görkemli olduğunu düşündüğüm bu yapım -şayet iyiyse- politikaya kurban olmaz.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Umarım Çin Seddi denilince akla gelen Orta Asya Türklerine de değinmişlerdir :) O değil de bu Amerikalılar Hollywood sayesinde taa taş devrinde olduklarını bile iddia ederler. Film izlenebilir duruyor fakat tarihi bir tarafı da yok gibi sadece ismi Çin Seddi o kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin medyaya dağıtılan konusuna bakıldığında Çin Seddi'nin yapılış nedeni fantastik bir yaratıkmış gibi duruyor. Barut söz konusu olduğuna göre konu 1000 li yılların başlarında geçiyor olmalı. Sanmıyorum ki Orta Asya Türklerine değinsinler... Ejder Kılıcı isminde bir film vardı Orada Amerikalı aktörler Romalı askerler olarak karşımıza çıkmışlardı. Bu kez yine Avrupalı bir kimlikle Çin'e yollamışlardır Amerikalıları :) Fikir sahibi olmak için izlemem lazım...
      Teşekkür ediyorum:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön