14 Aralık 2016 Çarşamba

Tereddüt (2016)

Tereddüt - Clair Obscur (2016)


Yeşim Ustaoğlu'nun yazıp yönettiği Dram türündeki Altın Portakal sahibi film Tereddüt (2016) 16 Aralık 2016 günü gösterime girecek. Türkiye, Fransa, Polonya ve Almanya ortak yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini Michael Hammon yapıyor. 105 dakika süren yapım Toronto, Hayfa, Busan, Varşova Film Festivallerine katıldı. Filmin müziklerini Antoni Komasa-Lazarkiewic yaptı. Başrol oyuncularından Ecem Uzun Tereddüt filmi ile 53. Antalya Film Festivali'nde iki kez En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandı. Filmin aldığı ödüllere ilişkin bilgileri alt satırlardaki notlar bölümünde bulabilirsiniz.


Tereddüt - Clair Obscur (2016) Konusu

İstanbullu olan genç psikiyatrist Şehnaz, tayinle geldiği ama şehre çok da uzak olmayan deniz kenarındaki bir taşra kasabasında mecburi hizmet görevine başlar. Hafta içi görevine kasabada devam ederken, hafta sonları da İstanbul'daki evine gelir. Kasabada yerleşik bir düzen kurmayan Şehnaz, eşi Cem'le dışarıdan kusursuz gibi görünen bir evlilik sürdürmekte; ayrıcalıklı ve lüks bir yaşamın keyfini çıkarmaktadır. Ancak içten içe ters giden bir şeylerin olduğunu hissetmektedir...
Bir gün kliniğe 2 yıl önce zorla 16 yaşında evlendirilen ve akli dengesini yitirmek üzere olan Elmas getirilir. Hastası Elmas ile olan ilişkisi Şehnaz'a bambaşka bir kapı açarken,  Elmas'ta Şehnaz'ın yardımıyla ruhundaki düğümleri bir bir çözecektir. tt4373956

Tereddüt (2016) Funda Eryiğit ve Mehmet Kurtuluş

Tereddüt (2016) Notlar

Tereddüt - Clair Obscur (2016) filmi dünya prömiyerini, 2016 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı.
Film, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nden Uluslararası Yarışma'da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve Ulusal Yarışma'da En İyi Kadın Oyuncu ayrıca FİLMYÖN Jürisi En İyi Yönetmen / En İyi Film ödülünü aldı.
Yeşim Ustaoğlu'nun 5. uzun metrajlı filmi olan Tereddüt, 2016 Uluslararası Hayfa Film Festivali'nde Akdeniz Altın Çapa Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü kazandı.

Tereddüt (2016), Oyuncu Ecem Uzun ve Yönetmen Yeşim Ustaoğlu Altın Portakal sahibi oldu
Tereddüt Oyuncu Kadrosu
Funda Eryiğit (Şehnaz rolünde)
Ecem Uzun (Elmas)
Mehmet Kurtuluş (Cem)
Okan Yalabık
Serkan Keskin
Sema Poyraz
Yasemin Conka

4 yorum:

  1. "Tereddüt" görmeyi çok istediğim bir film. İnsanın iç dünyasına yolculuk yapan filmleri özellikle seviyorum, arıyorum. Yeşim Ustaoğlu gerçekten usta bir yönetmen. Kadın yönetmenler farklı filmlere imza atıyorlar. Oyuncuları da kutlamak gerek.
    Umarım filmi yakın zamanda Mersin'de de izleme imkanımız olur.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir filme benziyr. Ben psikoloji üzerine kitapları da filmleri de severim genelde...

    YanıtlaSil
  3. bol ödüllü film izlemeyeli baya olmuştu, merak ettim, teşekkürler zülal ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu ara dram kaldiracak durumda degilim ödüllü bile olsa 😊

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön