17 Aralık 2016 Cumartesi

Mim: Satır Arası 2

Mim: Satır Arası 2

Sevgili Ayna Hikayesi blogunun sahibesi Aytül Örcün ve Kurabiyecimiss blogunun sahibesi Zehra Ertuğru tarafından Satır Arası 2 mimine davet edildim. Kendilerine davet için bir kez daha buradan teşekkür etmek istiyorum. Mimleri sıcağı sıcağına yapmak en güzeli aslında ama kafamın güzel, moralimin ve enerjimin yüksek olduğu zamanları kollamak ve o anlardan birinde yazarak adam gibi bir mim yapmak istedim. Ancak şu cumartesi gecesinde kolladığım şartlarda olduğum yine de söylenemez...
Kadiköy Sahili

Henüz tanışmayanlar için arkadaşlarımdan birer cümleyle bahsedip sizleri bloglarına yönlendirmek istiyorum. Bloglarına gittiğinizde geri dönmeyi unutmayın lütfen!
Şaka tabi ki  :))

Satır Arası 2 miminde beni ilk mimleyen İzmir'li blogger Aytül Örcün, özellikle fantastik dünyaya, sahne sanatlarına ve kitaplara olan ilgisiyle dikkatimi çekti. Aşağıda yer alan linkte kendisinin yazdığı özel bir fantastik hikaye yer alıyor;

Satır Arası 2 miminde ikinci kez mimleyen İzmir'li blogger Zehra Ertuğru ise blogunda evde rahatlıkla uygulanabilecek, deneyimlediği tarifleri bir tık uzağımıza kadar getiriyor. Deneyimlerden süzülüp gelmiş bir tarif hemen burada; posta tıkladığınızda deneyimden neyi kastettiğimi anlayacaksınız :)

Gelelim mim soruları ve cevaplarıma;

  • Kendini Nasıl Bir Blogger Olarak Görüyorsun ?

Kısaca; iyi niyetli, yarı çalışkan, daha kırk fırın ekmek yemesi ve 2-3 bin! kadar film izlemesi gereken, yazma kabiliyeti fazlasıyla kıt bir blogger olarak gördüğümü söyleyebilirim. Ayrıca blog ortamını seven biriyim.


  • Blogger da Yapacaklarının Ne Kadarını Yapabildin? Aklında Neler Var Bahseder misin?

Bu yıl sadece vizyona giren her filmin tanıtımını yapma hedefini gerçekleştirebildim. O da Nisan 2016 sonrasında oldu. Daha çok film haberi yazmak, film projelerinden, festivallerden bahsetmek, haftalık canlı fragman videoları hazırlayıp You Tube kanalımda yayınlamak isterdim. Fakat sadece özel hayatımdan kalan zamanı bloga ayırdığım için şimdilik aklımdakiler hayal olarak bir kenarda bekliyorlar.


  • Yazıların Arasında En Başarılı Gördüğün ve Bunu da Okumalılar Dediğin İki Yazın?

Bu yıl izlediğim ve sevdiğim iki film hakkında uzun sayılabilecek yazılar yazdım. Aslında yazılardan çok filmleri sevdim diyebiliriz. Bir de filmler hakkında araştırırken entelektüel anlamda bana kattıkları nedeniyle doyurucuydular.  Bu yüzden de sevmiştim. Son zamanlarda bende link verme fobisi oluştuğundan link vermeyip sadece isimlerini yazacağım. Dileyenler sayfanın en üstünde bulunan büyüteç işaretine tıklayarak yazıp aratabilir.
İyi pazarlar diliyorum, sevgiyle mutlulukla kalınız..

A Perfect Day (2015)
Spotlight (2015)

17 yorum:

  1. Hayalleri gerceklestirmen dilegi ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeydacığım :) Vakit ayırabilip gerçekleştirsem keşke..

      Sil
  2. MİM okumak, çok samimi bir şey okumak anlamına geliyor benim için artık. Çok teşekkürler samimi cevaplar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim sorularıni yanıtlamak kendimize ayna tutmak gibi Yasemin hanım. Heybeden mutlaka bir şeyler cikiyor:) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Ben sizin düzenli takipçinizim :) Film,insana vizyon katar.Senaryo yazarlığı kursuna da gittiğim için önerilerinizi dikkatle inceliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ugruyorsunuz, paylasimlarda bulunuyorsunuz. Fark ettikce mutlu oluyorum.Teşekkür ediyorum. Bende sizin filmleri insan davranışları açısından incelemenizi, irdelemenizi seviyorum. Dikkatimden kaçanlari yakalıyorum film yorumlarınızda... Senaryo filmin yapı taşlarınin en onemlilerinden biri. Anladığım kadarıyla filmlere karşı bir sevdalılik durumu var. Ki hoşuma gitti bu durum :)

      Sil
  4. Ben de düzenli takipcinizim hatta başka bir yere filmler için bakmak gerekliliği bile duymuyorum.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi burada görünce mutlu oldum . Teşekkür ediyorum Melike hocam. Sevgiler diliyorum bende.

      Sil
  5. Aytül benim de severek takip ettiğim bloglardan, sucuklu pizza'yı ise bilmiyordum şimdi tanımış oldum:) dilerim youtube kanalını da açarsın, senin film önerilerini çok severek okuyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seviyorum sagolsunlar yazılarında bana da yer verip mimlediler. Elimden geldiğince bu işin hakkını vermeye çalıştım. Halkayı genisletebildiysem ne mutlu bana.
      Youtube kanalım var. Tv lerde her hafta cikip film tanıtımı yapanlara özentim var. Hatta bir video hazirlayip yayinlamiştim ama telif hakkı engeline takilip sildim. Bu konu şimdilik beklemede...
      Teşekkür ediyorum Müjde ablacığım. :)

      Sil
  6. Zülalcim yazını dün gece görüp geç oldu diye yorum yapmayı bugüne bıraktım ve yine bu saati buldum gelebilmek için ;)Çok teşekkür ederim mimi cevapladığın için.Ama ondan daha değerlisi, güzel sözlerin için çok mutlu oldum, teşekkürler.
    Bu telif hakkı vizyondaki filmlere dair mi?Eğer öyleyse, daha eski filmleri kategorileri ve imd puanlarına göre tanıtabileceğin videolar koyamaz mısın Youtube'a?Film deyince aklıma sen geliyorsun.Ailecek takipçiniz ;) Evde ne izlesek dendiğinde, başvurulacak kaynak belli;)Eminim çok başarılı işler olacak.
    Şansın bol olsun,sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Aytül:) Hiç problem değil ben zaten gece kuşuyum. Gündüz daha karışık oluyorum :)
      Telif hakkı uyarısını video barındıran Youtube yapıyor. Vizyona girecek olan filmlerin fragmanlarını kullanarak hazırladığım videoyu inceleyip teker teker sayıyor bana şu fragmanlarda telif hakkı vardır diye... Yazdığın fikir güzel, düşünülebilir, aklımın bir köşesine yazdım :) Ama işte, Filmgündemi'nde sadece vizyona girecek olan filmlerin tanıtımı yapıyorum. Youtube kanalımda da aynı çizgide yayın yapmak istiyorum. Aslında fotoğraflarla video hazırlayıp yayınlıyorum ama yavan oluyor.
      Takip için, mim için ve tavsiye için teşekkür ediyorum. :) Aileye de selamlar sevgiler diliyorum

      Sil
  7. Ben bir süre izlemelerden uzak kalacağım blogunu sevdiğin yayınlarından çok belli oluyor zaten canım benim. sevmeden öylesine yapılacak bir şey değil gideceğim ya böyle gecenin körüne kadar oturamayacağım en çok bunu özleyeceğim.:)) bir kaç ay Duru'yla gündem başlıyor benim için:)) kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha bu sabah gidip gitmediğinizi merak etmiştim, demek o günler geldi. Güle güle gidip gelin inşallah. Minik meleği yerime öpün lütfen. :)

      Sil
  8. Blog gibisi yok değil miii? :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Zülalcimm uzun zamandır girmiyorum bloğa o yüzden de çok geç kalmış teşekkür yorumumu mahçup bir şekilde bırakıyorum buraya 🙈😶. Öncelikle güzel sözlerin için çok ama çok teşekkür ederim. Sonra da cevapladığın için ayrıca teşekkür etmek istiyorum 😊. Her zaman en samimi bulduğum bloggerlerden birisin ve senin bloğunu ziyaret etmeyi seviyorum. Ailecek Cumartesi film günlerimizin danışmanısın sen 😊. Çok güzel hayallerin ve düşüncelerin var ve inşallah hepsini gerçekleştirirsin. YouTube da fragmanlardan telif hakkı alındığını bilmiyordum :(. Kesinlikle çok çalışkan ve çok güzel yazılar yazan bir bloggersin. Hem iyi niyetli hem de çok kibarsın her zaman 😊. Şimdi ben buraya kocaman sevgilerimi bırakıyorum ve önerdiğin yazılarını okumaya gidiyorum ❤❤

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön