1 Aralık 2016 Perşembe

Allied (2016)

Müttefik (2016)

Ünlü yönetmen Robert Zemeckis'in ABD ve İngiltere yapımı olan son filmi Allied (2016) 2 Aralık 2016 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Steven Knight'ın yazdığı ve görüntü yönetmenliğini Don Burgess'ün üstlendiği film 124 dakika sürüyor. Türkiye'de Müttefik (2016) adıyla sinemalarda gösterilecek olan Aşk, Savaş, Gerilim, Dram, Aksiyon türündeki filmin müziklerinde ise Alan Silvestri'nin imzası bulunuyor. Filmin diğer bir ismi ise “Five Seconds of Silence” olarak biliniyor.

Müttefik (2016)

Allied  - Müttefik (2016) Konusu

İkinci Dünya Savaşı'nın devam ettiği 1942 yılında Kanadalı istihbarat subayı Max Vatan Kuzey Afrika cephesinde bulunan Kazablanka'ya gider. Orada Fransız direnişçi Marianne Beausejour ile birlikte Almanlara karşı silahlı bir eylem gerçekleştirirler. Max âşık olduğu Maianne'e Londra'ya gidip orada evlenmeyi teklif eder. Evlenirler ve bir kızları olur. 
Bir yıl kadar sonra Max'in istihbarat ekibindekiler Marianne'nin Alman casusu olduğu şüphelerini Max'e anlatırlar. Şüphe içinde kıvranan Max araştırma yapmaya başlar. Bu şüphe ve savaşın baskısı mutlu çiftin arasında gerilim dolu anlar yaşanmasına sebep olacaktır. tt3640424

Allied (2016), Brad Pitt ve Marion Cotillard

Robert Zemeckis’in yönettiği, çok bilinen yapımları arasında Geleceğe Dönüş, Mesaj, Yeni Hayat, Forrest Gump, Tehlikeli Yürüyüş, Kutup Ekspresi gibi filmler bulunuyor. Zemeckis 1994 yapımı olan Forrest Gump filmiyle Oscar Ödülü kazanmıştı.

Allied  - Müttefik (2016)  Oyuncuları ve Rolleri

Brad Pitt (Max Vatan rolünde)
Marion Cotillard (Marianne Beausejour)
Jared Harris (Frank Heslop)
August Diehl (Hobar)
Matthew Goode (Guy Sangster)
Daniel Betts (George Kavanagh)
Lizzy Caplan (Bridget Vatan)
Simon McBurney (S.O.E. Official)
Marion Bailey (Bayan Sinclair)
Anton Lesser (Emmanuel Lombard)
Charlotte Hope (Louise)
Sally Messham (Margaret)
Thierry Frémont (Paul Delamare)
Xavier De Guillebon (Claude)
Josh Dylan (Capt Adam Hunter)

2 yorum:

  1. Güzel bir film olabilir fakat ben klişe bir seneryosunun olduğunu düşünüyorum. Mr and Mrs Smith filminin 2.Dünya Savaşı dönemine uyarlanmış haline benziyor. Yaratıcı değil de nasıl olsa izleniyoruz havası sezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi bende izlemedim ama anladığım kadarıyla duygu odaklı bir film yapmış Zemeckis. Müttefik'in finali ile Smith'lerin filminin sonu bir hayli farklı olacak gibi... En azından the end kısımları benzeşmeyecek diye tahmin ediyorum.
      Yorumunuzu okuyunca İkinci Dünya Savaşı ile ilgili kaç film çevrilmiştir diye merak etmeden geçemedim. Hakkında en çok film çekilen savaştır sanırım.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön