27 Kasım 2016 Pazar

Kümes (2015)

Kümes (2015)

Daha önce 12 Ağustos 2016 günü vizyona giren Kümes (2015) filmi ikinci kez vizyona giriyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Ufuk Bayraktar'ın üstlendiği Kümes (2016) 2 Aralık 2016 tarihinden itibaren tekrar gosterilecek. Oyuncu/Yönetmen Ufuk Bayraktar'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Dram türündeki yerli yapım "Kümes (2015)" 86 dakika sürüyor.


Kümes - The Coop (2015) filmi, eski adı Antalya Altın Portakal Film Festivali olan festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması İzleyici Ödülü'nü kazandı. Eylül 2015 ayında alınan bir kararla festivalin yeni adı 'Antalya Film Festivali' olmuştu.

Selen Domaç, Ufuk Bayraktar ve Hasibe Eren Kümes filminin bir sahnesinde.

Filmin oyuncu kadrosunda ise Hasibe Eren (Saniye), Selen Domaç (Hayriye), Ufuk Bayraktar (Süleyman), Pınar Boyar, Musa Yılmaz, Ali Meriç, Bülent Ünsür, Emirhan Kartop, Turgay Karakaya ve Mehmet Dere rol alıyor.

Kümes (2015) Filminin Konusu:

Dram türündeki filmde, Saniye, kocası Süleyman, 4 çocuğu; Hikmet, Yılmaz, Mehmet ve Asiye ile birlikte 1950’lerde dağ yamacına kurulmuş birkaç hanesi olan bir köyde yaşamaktadır. Fakat ailenin huzurlu yaşamı Saniye’nin vereme yakalanmasıyla derinden sarsılır. Saniye öleceğine o kadar inanır ki kendisinden sonra çocuklarına ve kocasına bakması için Süleyman'ı kısır bir kadın olan Hayriye ile evlenmeye ikna eder ve evlendirir. Fakat tedavi süreci başarılı geçer ve Saniye altı ay sonra evine sağlıklı bir kadın olarak geri döner. Evleri artık iki kadının yuvası olacaktır. tt4695434

Kümes (2015) Gösterim Bilgisi:

12 Ağustos 2016 Gösterim Bilgileri:
Kümes filmi, son anda vizyon filmlerine dahil oldu ve tek bir sinemada oynuyor. Kümes filmi seans bilgileri ise şöyle: Beyoğlu CineMajestic 12:00 / 13:45 / 15:30 /17:30 / 19:30 / 21:15

2 Aralık 2016 Gösterim Bilgileri:
Film İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir ve Antalya'daki Başka Sinema salonlarında oynatılıyor. Salon isimlerine, programlarına ulaşmak için ok işaretini tıklayınız.

10 yorum:

  1. İnsan hastayken kocasına neden kadın bulma derdine düşer ki?Bir tek bizim ülkemizde var bu galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük çocuğu var büyük ihtimalle perişan olmasınlar istiyordur.

      Sil
  2. Konusu ne kadar etkileyici.. Bu düğüm nasıl çözülebilir ki?.. İzleyip görmek gerek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmi çok merak ettim Nahide hanım. Sanki ikinci gelen kadın aslında kısır değilmiş ve bebek bekleyecekmiş gibi bir hava uyandırdı bende... Tam bir dram... Teşekkürler :)

      Sil
  3. Kısır kadın bulmuş, bak uyanığa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı buldum. Yeni gelen kadın çocuk yaparsa diğer 4 çocuğa üvey anne muamelesi yapabilir. Saniye çok derin düşünmüş bence. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Hasibe Eren varsa kesinlikle izlerim zaten çok seviyorum oyunculuğunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasibe Eren'in cizgisini bende seviyorum. İyi bir karakter oyuncusu. Bir Problem var; filmi oynatacak sinema yok:) Teşekkürler :)

      Sil
  5. Bu tarz konuları sevmiyorum. Adam zaten bulur kendine birini daha sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam tabi kendine bulur birini de cocuklara uygun olur mu acaba şüphesi var Saniye karakterinde. Filmin konusuna yazmadım ama bu yaşanmış bir olaymis. Ufuk Bayraktar'in babaannesinin başından geçmiş... Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön