26 Ekim 2016 Çarşamba

Muhammad: The Messenger of God (2015)

Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015)

Majid Majidi'in yazıp yönettiği Aksiyon, Dram, Biyografi türündeki Muhammad: The Messenger of God (2015) filmi 28 Ekim 2016 günü gösterime girecek. İran yapımı olan ve 2 saat 58 dakika süren yapımın görüntü yönetmenliğini Vittorio Storaro üstlendi. 


88. Akademi ödüllerine İran'dan aday adayı olma özelliğini taşıyan film, Hz. Muhammed'in hayatını ilk yıllarını anlatırken beklendiği gibi peygamberimizin yüz görüntülerini içermiyor. Üçleme olarak düşünülen filmin ilk bölümünde yönetmen Hz. Muhammed'in 13 yaşına kadar olan çocukluk yıllarına odaklanıyor.

Oyuncular

Sareh Bayat (Halimah), Mina Sadati (Amina), Mahdi Pakdel (Abu Talip), Ali Reza Shoja-Nuri (Abdul Muttalib), Mohsen Tanabandeh (Samuel), Dariush Farhang (Abu Sufyan), Siamak Adib (Hanatte), Ra'na Azadivar


Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi (2015) Konusu:


Abraha, 500'lü yılların sonlarına doğru fil ordusu ile Mekke'ye doğru yönelir. Mekke halkı tedirgin olarak dağlara kaçar. O sırada Hz. Muhammed'e gebe olan Amina şehirden çıkamaz. Abraha terk edilen şehri kolayca ele geçirebileceğini düşünür fakat milyonlarca ebabil kuşu gökyüzünde belirerek ordunun üzerine taş yağdırır. Abraha'nın uğradığı bu bozgunun ardından bir ay sonra Hz. Muhammed doğar. tt3921314

Majid Majidi, yönetmen.

Majid Majidi - Yönetmen

1959 Tahran doğumlu olan Majid Majidi, yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcıdır. İranlı yönetmenin en çok bilinen yapımları ise şöyle sıralanıyor:
- Baba (1996)
- Cennetin Çocukları (1997)
- Cennetin Rengi (1999)
- Baran (2001)
- Serçelerin Şarkısı (2008)
- Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi

11 yorum:

  1. Yüzünü gösterirler diye korkmuştum , öyle değilmiş . Yönetmenin filmlerini bazılarını izledim güzellerdi inşallah bu da güzel olur ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen bu filmi çekerek oldukça cesur davranmış. Dinsel konularda dokunulmayacak alanlar var çünkü. Buna azami gayret gösterildiğine eminim...
      Majidi'nin Cennetin Çocukları isimli filmini izlemiştim. Ayakkabılar ne kadar kıymetliydi! Teşekkür ediyorum, sevgiler :)

      Sil
  2. İran yapımı çok merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğim İran filmleri hep güzeldi. Bu filmde oldukça pahalı bir prodüksiyonmuş. Bakalım nasıl bir film olacak? Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. İzlenip yorumlanacaklar listesine aldım bakalım.

    YanıtlaSil
  4. Ilginç bir film izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem dini hem tarihi açıdan es geçilmemesi gerekir diye dusunuyorum. Yönetmeni tecrübeli bir isim olduğundan sinemasal anlamda iyi bir iş ortaya çıkmış olmalı. Teşekkür ediyorum Deryacığım :)

      Sil
  5. Filmi izlemedim ama sitelerden gördüğüm kadarıyla sanırım peygamberimizin eli gibi bazı uzuvları gösterilmiş.. Bilmem bu ne kadar doğru bir karar. Bilerek veya bilmeyerek gözden kaçan durumlar olabilir ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gösterilmemesi doğru olur bence. Tüm dünyada sadece İslamiyetle ilgili değil diğer dinlerin peygamberlerinin konu olduğu filmlerde tepki alıyor. Yönetmeni engellemeye çalışıp ölümle tehdit ediyorlar. Majidi üçleme yapmayı düşünüyormuş. İlerleyen günler bakalım ne gösterecek.
      Çok teşekkür ediyorum:) Sevgiler.

      Sil
  6. Peygamber efendimizi 3 saatlik bir filmle anlatmak mümkün değil. Film kalitesi, oyuncular, müzikler oldukça iyi. Çok duygulandım. Peygamber efendimizin Yüzü ve sesi hariç herşeyi gözüküyor.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön