10 Ekim 2016 Pazartesi

Mim: Kim ki Bu Filmgundemi

Mim: Kim ki Bu Filmgündemi?

Merhaba Dostlar,
Bundan bir süre önce sevgili Yusuf - Acı Bir Kahve Tadında  bloğu tarafından mimlenmiştim. Bloğuna girip konuyu tekrar hatırlamak istediğimde üzerinden 3 ay geçtiğini gördüm. Çok fena! Mim yazılarına başlarken biraz zorlanıyorum açıkçası. Yazmaya başlayınca açılıyorum ama en zoru başlayamamak benim için. Araya böyle zaman girince de kendimi yapamadığım için suçlu hissediyorum. Başım eğik oluyor mim pası atana karşı. Bir mani olmazsa bu yazının ardından iki mim daha yapmayı düşünüyorum. 
Bundan 40-50 yıl kadar önce İstanbul’da doğdum. İstanbul’da lisede ticaret, üniversitede iktisat bölümünde okudum. İstanbul’da İş güç sahibi oldum. 12-13 yıl aralıksız muhasebesel işlerde özel şirketlerde çalıştım. Tam stajımı bitirmiş müşavirlik sınavlarına girecekken bir delikanlıyla tanıştım. Hayatım değişti! Sonuçta İstanbul'da evlendik, bir oğlumuz oldu. İşten ayrıldım. Oğlum bakıma muhtaçtı ona baktım, 16 yaşına getirdim. Face’ten arkadaşım olanlar bilirler. 16 yaş fotosunu paylaşmıştım…
Günlerim evde geçer ama yoğunumdur. Hiç boş kalmam, en çokta ani çıkan temizlik işleri ve çocuğumun okulu zamanımı alır... Sinema filmi seyretme eylemini severim... Fotoğraf çekmek sevdiğim meşgaleler arasındadır. Ancak onun için gezmek gerekiyor. Fırsat buldukça kendi çapımda bir şeyler çekiyorum... Sosyal değilim, benim durumumda biraz zor. Komşu gezmeleri, düğün dernek işlerine hiç katılamam. Bu tip etkinlikler için elçilerim var onları gönderiyorum. Sosyal anlamda bir yerde dengeyi buluyoruz yani…
Öyle elle tutulup, ete kemiğe büründürebileceğim hayallerim yok. Ama bir hedefimiz var, o da ortak bir hedef, araba almak. Biraz daha özgürlük kazandıracak bize. Özgürlük? Hımm! Araba almak aslında büyük bir hayalmiş; "Özgürlük" kelimesini beyaz zemin üzerinde siyahlara bürünmüş olarak karşımda görünce idrak ettim.
İlahi Zülal!
Mimi başlatan yani kaynak kişi olan Simurg’a ve bana kendimi anlatma fırsatı veren sevgili Yusuf Arslan’a teşekkür ediyorum.
 * *
Sevgili Renkli Pasta Sepeti, Nahide Hanım
Sevgili Kurabiyeci Miss, Zehra Hanım

Mimlendiniz! 
* *
Tüyo vereyim, verdiğim linklerde çok güzel tatlı tarifleri var :) 
Sağlıkla, huzurla kalınız...

31 yorum:

  1. Böyle bir mimden haberim yoktu.Ne de sıcak bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mimi yapan 5-6 blog biliyorum. Sayısı eminim ki daha fazladır... Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Ne güzel yazmışsın. Yusuf'a "ben de yazacağım" demiştim ama unuttum :((( Resmen aylar önce mimlenmiştim.. O kadar kopmuşum ki :((( En güzelinden bir arabanız olsun diliyorum! O yakışıklı oğlunu da kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi yapınca biraz hafifledim, tavsiye ederim Dilek ;)) Kopukluklar olabiliyor. Sonuçta herkesin bir hayatı, öncelikleri var. Yazılarına devam etmene seviniyorum. Bu ara böyle olması gerekiyor demek ki... Araba büyük dert aslında ama artıları olacak bunu hissediyorum.:) Oğluşumu da yerine öptüm. Bizden de sevgiler :)

      Sil
  3. Daha da tanıdığıma sevindim seni. Filmler için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizi tanıdığıma sevindim. :) Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

      Sil
  4. Mine cevabın çok içten ve sıcaktı. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Yağmur Tozu, görüşmek dileğiyle. Sevgiler diliyorum :)

      Sil
  5. Çok içten yazmışsın Zülal, eline sağlık.Şu "Özgürlük" kazandıracak olan benim de hedefim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özgürlüğün birçok bedeli de oluyor aslında. Azıcık korkutuyor beni. Hakkımızda hayırlısı diyelim :) Yorum için teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. Simurg sayesinde birbirimizi daha çok tanıdık :) (Hahaha benim için geçerli değil bu tabi, herbişeyimi anlattığım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine bende çok az anlatırım kendimi, aksiyonum fazla yok galiba :) Ve evet Simurga teşekkür ediyoruz :))

      Sil
  7. Ah, hayalin çabucak gerçekleşsin, tez olsun kolay olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah, sizin de bir hayaliniz var biliyorum. O da gerçekleşir umarım. :) Bizim hadefimiz 2017! Az kaldı... Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  8. Bu tarz mimler bloglara sıcaklık ve samimiyet katıyor. Ben de keyifle okudum yazını

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Sibelciğim, ben de yazılarını keyifle takip ediyorum. Görüşmek dileğiyle :)

      Sil
  9. Mimleri severim her zaman, birbirimizi daha çok tanımak için bir fırsat gibi düşünüyorum :)

    Seni yeniden tanıdığıma sevindim Zülal..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz anlattım ya kendimi gerisi gelir inşallah. Hep film yazmaktansa böyle değişik konularda yazmak nefes aldırıyor... Mimler bu fırsatı bir nevi ayağımıza getiriyor. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  10. Mim Konusunda Yapamama Konusunda İktisat yapmış biri olarak Ben hiç yapamıyorum Zülal sen yine açılıyorsun bende O da yok Kilit Mim paslıyorlar açıklamayı yapıyorum Ciddi manada Mim Fobik durumum var Ben anlatım kısmında iyiyim kendimi anlatma kısmı vasatın altında Mim konusunda :) Tüm dilekler bir gün gerçekleşme olasılığı hep var bunu unutma Zülal Paylaşım harika ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlansam da ortaya çıkan sonucu seviyorum. Sonucu tahmin edince başlamak daha kolay geliyor sanki. Sonuçtan kastım samimeyetin artması ayrıcı sohbet ortamının doğmasıdır. Çoğu mim soru cevap şeklinde oluyor. Kolay bir tane seçip yapabilirsin gibi geliyor bana. Hem mimin doğası gereği blogun trafiği de artıyor. Mim yapmayı bir düşün derim :)) Dileklerin için teşekkür ediyorum :))

      Sil
    2. Şimdi Kendi yazımı okuyunca Tam anlatamamışım :) Bir olayda veya yaşadıklarımda kendimi anlatırken daha rahatım Mim de ise aynen soru cevap ne yazsam yada nelerden hoşlanıyorum Kısma geliyor Evet Haklısın Daha yoğun bir trafik akışı oluyor Bloğlar arasında bunun farkındayım. Bir yerden başlıcam ama nereden :) Teşekkür ederim destegin ve önerilerin için...

      Sil
  11. Sen de fazlaca kendimi buldum. Hele şu düğün dernek olaylarında gülümsemedim desm yalan olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlenince her şey değişiyor. Tazeyken anlaşılmıyor ama yıllar geçince idrak ediliyor... Tanışma konusunu detaylandırmadım, yazının uzamasını istemediğimden oldu. Onu yazsaydım burada şenlik gibi bir şey yaşanırdı :))

      Sil
  12. Bazen konuşmak insana iyi geldiği gibi yazmak da iyi geliyor. Haklısın yazıya başlamak zor ama başladın mı durduramıyorsun kendini. Severek okudum mimi ve seni daha iyi tanımış olduk. Umarım her şey gönlünüzce olur. Bir de güzelinden bir arabanız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım ve çok rahatladım! Buna emin olabilirsiniz.:) Beğenmenize sevindim. Dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum, görüşmek dileğiyle :)

      Sil
  13. Çok iyi anlatmışsınız kendinizi. Ben hiç beceremem kendimden bahsetmeyi. Bunun sebebi de kendimi tanımıyorum derim hep.. Blogunuza ilk defa geliyorum sizi tanıtan bu yazıyla karşılaştım. Bence hoş bir karşılaşma oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, evet hoş bir rastlantı oldu gerçektende. Sizi ziyaret ettim hatta ilk okuduğum yazı 'hakkınızda' yazısı idi. Tanıştığıma memnun oldum. Tekrar görüşmek dileğiyle Aihara Kotoko :)

      Sil
  14. Ne güzel anlatmissin. Dügün dernek ben de sevmem. Yürüyüs ve okul isleri olmasa eve kapanacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düğünler konusunda fikirlerimiz aynı Deryacığım. Yürüyüşlere devam edebilsem 3 te 3 olacakmış benzerlik. :) Sevgiler diliyorum...

      Sil
  15. 40-50 yıl kadar :D değildir ooooo... Sen geceleri de saymışsındır :D
    Biz çok seviyoruz o Zülal'i :) Dinlemek güzel geldi..
    Aslında daha detayını da merak etmedim değil.
    Bu kadar birlikte zaman geçirip hakkımızdaki temel detayları bilmemek ne ilginç değil mi?
    Beni de mimledi Simurg sağolsun, inşallah yapacağım o da listemde :)
    Belki daha önce konuşmuşuzdur ama affet, İstanbul'da neredesin?
    Bir an önce daha daha özgür olmanı canı gönülden diliyorum :)
    Asosyallik konusunda gel yanaş bana :P Ev candır can :D aahahahha :)))

    Seviyoruz seni daha bir şey diyemedim işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağı yukarı oldum o kadar Dağınık... Çok az uyuyan biri olarak aslında 60 bile olabilirim :)) Siteye hakkımızda bölümünü yazmamam biraz tembellikten kaynaklanmış olabilir, çaktırma Dağınık! Blog ortamında temel detayları bırak yüzünü bile görüp bilmediğimiz arkadaşlarımız var aslında... İstanbul'da Pendik ilçesindeyim. Hem Gözde'yle komşuyuz ki biz :)) Evde olmayı seviyorum Dağınık, işi ilk bıraktığım zamanlarda zorlanmıştım. Sonra alıştım gitti... Mesajını geç yanıtladım biraz. Ama bu aralar genel olarak vaktinde yanıtlayabildiğim arkadaşlar çok az, kusuruma bakma ne olur... Bilmukabele diyorum, bende seviyorum seni, hepinizi. Sevgiler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön