28 Eylül 2016 Çarşamba

Kalandar Soğuğu (2015)

Kalandar Soğuğu (2015)

Mustafa Kara'nın yönettiği Dram türündeki Türkiye ve Macaristan ortak yapımı olan Kalandar Soğuğu (2015) isimli ödüllü film 16 Eylül 2016 günü vizyona girdi. Mustafa Kara ve Bilal Sert'in senaryosunu yazdığı, Cevahir Şahin ve Kürşat Üresin'in görüntü yönetmenliğini yaptığı ortak yapım 139 dakika sürüyor.
Filmin önemli rollerini Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara, Temel Kara ve İbrahim Kuvvet paylaşıyor.

Kalandar Soğuğu (2015) Konusu:

Bir dağ köyünde yaşayan Mehmet, birkaç hayvanın bakımını üstlenerek yaşlı ailesine yardım etmekte bir yandan da dağlarda gezerken maden aramaktadır. Modern hayattan uzak yaşayan Mehmet, maden konusunda umudunu kaybettiği sırada Artvin'de gerçekleştirilecek olan boğa güreşlerinden haberdar olur ve katılmaya karar verir. tt4518234
*** 
Kalandar Soğuğu (Cold of Kalandar) filmi, katıldığı Antalya, İstanbul ve Tokyo Film Festivallerinden yönetmeni Mustafa Kara ve ekibine toplamda 9 ödül birden kazandırdı.
***
89.su yapılacak olan Akademi Ödülleri En İyi Yabancı Dilde Film Dalında Türkiye'den yarışacak filmi seçecek  olan 17 kişilik jüri, 9 filmin arasından Oscar Ödülü adayı olarak Kalandar Soğuğu filmini belirledi.
*** 
Yönetmen Mustafa Kara'ya ve 'Kalandar Soğuğu' filmine Oscar yolunda başarılar diliyoruz.

2 yorum:

  1. Artvin gibi bir doğa harikası var temada. Hep de okuyorum hakkında bu filmin. Senden de okuyunca izlenmesini ertelememeli dedim. Oskar'a yola çıkmış olması bile bir başarı. Ve devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı dileklere katılıyorum. İnşallah bu yolda da başarılı olur.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön