2 Eylül 2016 Cuma

Finding Dory (2016)

Kayıp Balık Dori (2016)

Yönetmenliğini Andrew Stanton ve Angus MacLane ikilisinin üstlendiği Finding Dory (2016) isimli Animasyon filmi 2 Eylül 2016 günü vizyona giriyor. Senaryosunu Bob Peterson, Andrew Stanton (orjinal karakterleri yaratan) ve Angus MacLane'in yazdığı ABD yapımı Animasyon sinemalarda 3 boyutlu olarak izlenebilecek. Film 97 dakika sürüyor.



Animasyonun orjinal seslendirmesinde Amerikan sinemasının ünlü isimleri yer alıyor: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O'Neill, Kaitlin Olson, Hayden Rolence, Ty Burrell, Diane Keaton, Eugene Levy, Sloane Murray, Idris Elba, Dominic West, Bob Peterson, Kate McKinnon, Bill Hader, Sigourney Weaver.
Türkçe seslendirmelerde ise Aysun Topar, Özdemir Çiftçioğlu, Erkan Taşdöğen, Nurhan Yılma, Müge Oruçkaptan görev aldı.

Kayıp Balık Dori - Finding Dory (2016) Konusu:

Dori, kısa süreli hafıza kaybı yaşayan mavi renkli bir tang balığıdır. Annesi ve babası bu sorununu aşması için Dori'ye göz kulak olmakta, unutmaması için devamlı tekrar yaptırmaktadır. Ancak anne ve babanın korktuğu başına gelir ve Dori kaybolur...


Dori büyümüş, ona sahip çıkan Nemo ve babası Marlin'le arkadaş olmuştur. Arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirdikleri bir gün gördüğü bir şey anılarının canlanmasına neden olur. Sandığının aksine anne ve babası onu terk etmemiş, kendisi kaybolmuştur. Dori aklına gelen ipuçlarını takip etmek ister. Nemo ve Marlin, Dori'yi anne ve babasını bulma yolcuğunda yalnız bırakmaz.
Yolculuğun sonunda ulaştıkları nokta Kaliforniya Deniz Yaşamı Enstitüsüdür. Buraya geldiklerinde birbirlerinden ayrı düşerler. Dori'ye bu noktadan sonra ahtapot Hank yardım edecektir.

Ahtapot Hank ve Dori

Kayıp Balık Dori (2016) Film Yorumu:

Animasyonun başlarında bebek Dori'nin hastalığı ve yaşadıkları üzücü olmakla birlikte filmin ilerleyen sahneleri eğlenceli devam ediyor. Devamlı bir aksiyon-macera sunan filmde zaman zaman flasbeklerle Dory'nin geçmişine yolculuk yapıyoruz. Denizaslanları, ahtapot, ördek, balina gibi kendine has eğlenceli özellikler taşıyan renkli karakterler filmi sıkılmadan izlememizi sağlıyor.

Denizaslanları,Nemo ve babası Marlin

Kayıp Balık Dori (2016) filminin son çeyreğinde hüzün dolu bir sahne var. Ağlatmaya ramak bırakıyor. Ancak aksiyon dolu bir sahneyle devam ediyor. Uzun lafın kısası Finding Dory dengeli bir şekilde tüm duyguları size yaşatıyor.
Kullanılan teknoloji sayesinde görüntüler seyir keyfi veriyor.
Animasyon, aile olmanın önemini vurguluyor. Sağlık sorunu olanlara nasıl yaklaşılması gerektiği, karşılaşılan problemleri çözüme ulaştırmak için fikir üretmek gerektiği, dayanışma gibi mesajlar içeriyor.

Becky ile tanışın, filmde en çok sevdiğim karakterdi.

9 yorum:

  1. Nemo'dan sonra Dory de gönlümü çaldı.
    Ama benim filmdeki favorim ahtapot Hank :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hank çok karizmatik bir karakter sevilmeyecek gobi degil ki:)

      Sil
  2. En kısa zamanda gitmeliyim bu filme :) Teşekkürler Zülal :)

    YanıtlaSil
  3. Oleey bunu bekliyordum uzun zamandir canim 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dory'nin görüntü kalitesini çok seveceksin, beklediğine değecek eminim:))

      Sil
  4. bunu mutlaka izlemek istiyorum :) çok teşekkürler =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı bir film yapmışlar. Kaçırmayın. Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. ayyyyyyyy nemonun devamı haaaa :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön