22 Ağustos 2016 Pazartesi

Death In Sarajevo (2016)

Saraybosna'da Ölüm (2016)

Yönetmenliğini Danis Tanovic'in üstlendiği Dram türündeki Death In Sarajevo (2016) filmi 26 Ağustos 2016 günü gösterime giriyor. Orjinal adı "Smrt u Sarajevu" olan Fransa, Bosna-Hersek yapımı film 85 dakika sürüyor. Görüntü yönetmenliğini Erol Zubcevic üstlenirken filmin müziklerinde ise Mirza Tahirovic'in imzası bulunuyor.
Danis Tanovic, filmi senaryolaştırırken, Bernard-Henri Levy’nin yazdığı tek kişilik oyun olan Hotel Europe'u kaynak olarak aldı.
66. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Gümüş Ayı Ödülü kazanan "Saraybosna'da Ölüm" filmi, yine aynı festivalde sinema eleştirmenlerinin gelecek vaat eden yönetmenlerin filmlerine verdiği FİPRESCİ ödülünün de sahibi oldu.

Saraybosna'da Ölüm (2016)

Saraybosna'da Ölüm (2016) Oyuncu Kadrosu:

Snezana Vidovic (Lamija), Izudin Bajrovic (Ömer), Vedrana Seksan (Vedrana), Muhamed Hadzovic (Gavrilo), Jacques Weber (Jacques), Faketa Salihbegovic (Hatidza), Edin Avdagic Koja (Edo)...

Saraybosna'da Ölüm (2016) Konusu:

Hotel Europe önemli bir etkinlik için içlerinde 5 başkan ve 30 bakanın bulunduğu bir grubu ağırlayacaktır. Ancak yaşadıkları mali sıkıntı nedeniyle bir süredir çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyen otel yönetimi bir grevle burun buruna kalır. Otel yöneticisi Ömer ne olursa olsun greve izin vermemeye kararlıdır. Otel çalışanı Alija grevi engellemeye çalışırken, annesi Hatidza grev sözcüsü seçilmiştir. Ömer çareyi otelin alt katında bulunan kumarhanenin fedailerini devreye sokmakta bulur.

Snezana Vidovic (Lamija) greve karşıyken annesi  Faketa Salihbegovic (Hatidza) grev sözcüsü olur.

Otelde ayrıca bir televizyon programı için röportajlar yapılmaktadır. Birinci Dünya Savaşı'nı başlatan suikastin 100. yılıdır. Televizyon programında, Arşidük Franz Ferdinand´ı öldüren Sırp milliyetçisi Gavrilo Princip´in bir kahraman mı yoksa bir katil mi olduğu tartışılmaktadır. tt4466648

Yönetmen Danis Tanovic'in Filmografisi:

1969 yılında Bosna-Hersek sınırları içinde bulunan Zenica'da (Zenitsa) doğan yönetmen ve senarist Danis Tanovic, ilk filmi olan ve ülkemizde de gösterilen "Tarafsız Bölge" isimli filmiyle ses getirdi. Tarafsız Bölge, 2002 yılında yönetmen Danis Tanovic'e En iyi Yabancı Film Oscar'ını kazandırdı. Tanovic, çevirdiği filmlerde Bosna savaşı, savaş öncesi ve sonrası, milliyetçilik konularını ele aldığı gibi farklı konularda da filmler yazıp yönetti.

Danis Tanovic, Yönetmen ve Senarist

Danis Tanovic'in yazıp yönettiği uzun metrajlı filmler ve İmdb puanları ise şöyle;
  • Saraybosna'da Ölüm - Smrt u Sarajevu (2016) Dram 6.7
  • Tigers (2014) Dram 7.2
  • Bir Hurdacının Hayatı - Epizoda u zivotu beraca zeljeza (2013) Dram 6.8
  • Güzel Bir Hayat Düşlerken - Cirkus Columbia (2010) Komedi 7.3
  • Gizem - Triage (2009) Dram 6.5
  • Cehennem - L'enfer (2005) Dram 6.9
  • Tarafsız Bölge - No Man's Land (2001) Dram 8.0

11 yorum:

  1. Zülal ne güzel yorumluyorsun filmleri, yönetmen hakkında bile bilgilendirme çok hoş 😉
    Merak ettim, konusu dikkatimi çekti, otel de ne enteresan hep olaylar orada ama maddi sıkıntı 😂😂😂 Teşekkürler paylaşım için 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi yöneteni görmem lazım, görmezsem filme yabancılık çekiyorum Fenomen. Hem görmüşken paylaşıyorumda :) Ben teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Güzel bir film gibi gözüküyor.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin altının dolu olduğuna inanıyorum. Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Saray Bosna... Biraz biraz uzaktaki memleket :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayan karakterlerin isimleri, Ömer, Aliye, Hatice... Biraz memleket izleri var gibi...

      Sil
  4. İçeriğiyle de yönetmeniyle de izlenesi bir film anlaşılan.Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saraybosna'da Ölüm filmine mim koydum. İzlemeyi düşündüklerim arasında. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  5. Tavsiyen için teşekkürler.Aslında tüm önerileri önemsiyorum.Seyretmek için vakit ayırmam gerek.Emeğine sağlık kızım.Sevgilerimle Zülal'ciğim :))

    YanıtlaSil
  6. Saraybosna'da ölüm filminde beni çeken birşey var. Bunun ne olduğuna izledikten sonra karar verebilirim. Dram pek tarzım olmasa da iyi film kokusu aldım mı arada izliyorum ��

    YanıtlaSil
  7. Bir an konunun Srebrenitsa olacağını düşündüm fakat farklı bir konu...İzlenesi bir film...

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön