16 Ağustos 2016 Salı

Blogger Mim

Blogger Mim

Sevgili Koto-Rin Dünyası: Asya Hakkında tarafından geçen hafta mimlendim. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum Sevgili Tuğba'nın blogunda -daha önce ziyaret etmediyseniz eğer- Tayland, Japonya, Hong Kong, Kore ve civar ülkelerin kültürleri ile ilgili yayınlara rastlayacaksınız. Blogunu açtığı ilk günlerden beri takip ediyorum. Yolum o taraflara düşmeyecek biliyorum ama yine de yazılarını merakla okuyorum.
*** 
Mime davet ikinci olarak Kore Fenomeni'nden geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Sevgili Fenomen'in Kore dizilerine karşı olan hayranlığını duymayan kaldı mı bilmiyorum, blogunu ziyaret ederek en güncel Kore dizileri hakkında bilgi alabilir, beraberinde yemek tarifleri, kitap ve sinema filmi yorumlarına göz atabilirsiniz. Hatta mantı seviyorsanız yazımı bile okumadan hemen ışınlanın :)
*** 
Benim için rekor sayılabilecek kadar kısa bir sürede! mimi yanıtlayabildiğim için mutluyum. Çok istediğim halde yanıtlayamadığım mimler de var maalesef.


1-  Blogger denilince aklınıza gelen 3 şey nedir?

- Hayatta kazandığı deneyimleri, bilgi ve birikimini okuyucularına internet aracılığı ile aktaran her yaştan insan.
- Araştırma yaparak öğrendiklerini internet aracılığı ile paylaşan her yaştan insan.
- Günün birinde oturduğu yerden çok zengin olacağını hayal ederek 1001 umutla her gün değişik içerikler oluşturmaya çalışan, dışarıda mis gibi güzel bir gün veya gece varken vaktini pc başında üretmeye ayıranlar.
- İçlerinden gelen bir dürtüyle sevdiği, başkalarının öğrenmesini istediği konuları karşılık beklemeden yazan, vermeyi seven insanlar.
***
2- Her temadan (kişisel , gezi , kozmetik , film, kitap vs.) yazılarını en çok beğendiğiniz , okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem ?

Bu soru beni zorladı açıkçası, sayısı oldukça fazla çünkü. 2 yıla yakındır takip ettiğim bloggerler var. Ruh durumuma göre uğrayıp soluklandığım, öğrenmem gereken bir konu varsa bak bunu şu arkadaş bilir deyip elimle koymuş gibi bulduğum bilgi sahibi çok blogger var. Zaman zaman hikayelerinde soluklandığım, kozmetik ürünlerini merak edip araştırdığım, blog konusunda teknik taktik aldığım, bugün ne pişirsem kısır döngüsüne takılıp çare bulmak için ziyaret ettiğim yemek blogları mevcut.
***
3- Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler neler?

Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş diyeceğim ama...  Eskiler bu sorunun cevabını atlayıp direk 4 sorunun yanıtına geçebilirler :))
- Seosal konulara dikkat ediniz. Eğer Google'ın dizin anlamında sizi dikkate almasını istiyorsanız öncelikle nizami yazılar yazınız. Yazdıklarınız 200 kelimeyi geçsin, anahtar kelimelere ilk paragrafta yer vermeye gayret edin. Fotoğraf kullanıyorsanız isim verirken fotoğraf-başlık-anahtar kelime üçlüsünü isimde kullanmaya çalışın. Ben kabaca yazdım, detaylar için ilgili blogları ziyareti yararlı buluyorum...
- Yorum konusu çok önemli, Google sizi dizinde ileriye taşırken yapılan yorum sayısına ve kalitesine de bakıyor. Bir yazıya yorum yazarken, o yazıdaki konuyla ilgili bir iki kelimeyi yorumlarınızda belirtmeye çalışın. Size yazılan yorumlara gereken ilgiyi eksik etmeyin. İadeyi ziyaretlerde çok önemli, aslında başlı başına takip olayı çok önemli...
-Yazılarınızı farklı platformlarda paylaşmaktan çekinmeyin, facebook, twitter bu anlamda güzel mecralar. G+ yı söylemiyorum bile :)
- Blogunuzda belli bir konuya yer veriyorsanız o konuyla ilgili gündemi takip edin...

4- Hangi ülkede yaşamak isterdin ? En çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?

- Yaşamak zor zanaat, dil problemi olunca duramam yad ellerde. Huzurum olmaz bir kere! Yeryüzünde bulunmak istediğim mekanlara gelirsek, tabiki var. Uzun günler ya da aylar boyunca değil, 'birine bakıyorum hemen çıkacağım" tarzı kısa bir an hiç değil, sadece doyana kadar bulunayım yeter. Bahsedeceğim yerler tamamen doğal, saf alanlar;
- Göz alabildiğine her şeyiyle beyazlığın hakim olduğu bir mekan; Kutuplar.

Antartika Çölü

- Garip ağaçlarıyla, florasıyla dikkatimi uzun zamandır çeken Yemen yakınlarındaki adalar. Ki Yemen'de çok yer ilgimi çekiyor...

Socotra Adası Yemen
Socotra Adası Yemen

Etiyopya'da bulunan Danakil Çöküntüsü görmek istediğim yerlerden... Biraz sıcak ve fokur fokur kaynayan bir toprağa sahip...


Zaman zaman televizyonda izleyip  gitmek için eriyip bittiğim, göz koyduğum yerler çok ama şimdilik bu kadarını paylaşayım. Fotoğrafları izlediğim videolardan oluşturduğum bilgisini de vereyim.
Blog dünyasında arkadaşlıklar çok önemli. Ben hep temiz güzel insanlar gördüm bu dünyada. Bir başka mecra burası, hem de nazar boncuğu takılacak cinsten!
Sabır gösterip yazımı okuyanlara teşekkür ediyorum.

18 yorum:

  1. Cevaplar çok samimi. Özellikle yeni bloglara öneriler bölümü. Bu tüyoları herkes paylaşmaz. Dilerim dört gözle okuyup, önerilerinize hakim olup uygularlar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç ipucu vermeye çalıştım Nihal hanım, blog dünyasına adım attığımda bilmediğim sonradan öğrendiğim bilgiler bunlar. Dünya 3-5 günlük bir yer, bugün varız yarın yokuz. Paylaşıp mutlu olalım. Teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Keyifle okuduğum bir mimdi. Tavsiyelerin göz ardı edilemeyecek değerde çok teşekkür ederim .
    Umarım yaşamak istediğin yerleri bir gün görürsün ama sen hep bizimle kal sevgili Zülal❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezme olayı benim için biraz hayal ama gönülden bir inşallah diyeyim. :) Hep beraber kalalım :)

      Sil
  3. Antartika muhteşem! Son dönemde Ürdün'ü merak ediyoum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patagonya üzerinden kutuplara gidip Türkiye'nin Amundsen'i olmayı düşlüyorum Dilek :)) Ürdün, beşik. Orada kayaların içinde bir yapı vardı muazzam bir şey, adı hatırıma gelmedi de şimdi internetten baktım; Petra... Görülecek o kadar yer varken niye evde oturuyoruz ki!

      Sil
  4. Ben bu mimi çok sevdim.Herkesten ayrı bir cevher çıkıyor :)Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloggerlar çok sesli koro gibi değil mi? ;) Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. çok merakla okudum =) mim yapmayı sevmesem de okumaktan çok keyif alıyorum, kaleminize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara yoktunuz hoş geldiniz :) Bana göre zor olan yazmaya başlamakta, ne yazacağımı bilmeden başladım ortaya böyle bir mim çıktı. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. Hahaha maceraperest seni, gitmek istediğin yerlere bayıldım :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de mimlenmiştim bu hafta yazacağım artık :) Fotoğraflarla ne de güzel bir anlatım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim simdiden. En kısa zamanda uğrayacağım. :)

      Sil
  8. Zülal'ciğim çok güzel sorular ve çok güzel cevaplardı, bu arada Antarktika ya da kutuplar benim de çok gitmek, görmek istediğim yerler. Hatta ilk açtığım bloğumun ismi Antarktika idi.:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzeyden ziyade güney kutbu daha ilginç geliyor bana Müjde abla. Issızlığın dibi gibi bir anlam taşıyor... Mim hatıraları canlandırdı değil mi. 10 yıllık bir geçmişi vardı yanlış hatirlamiyorsam. :)

      Sil
  9. Sabır göstermek ne demeek?Çok kaliteli bir mim olmuş.Her cevabın ve görmek istediğin yerlerin harika resimleri, ayrıca kutupları görmek istemen senin özel biri olduğunun göstergesi bence.Sevgiler Zülal kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ece Abla, herkesin bir hayali var :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön