28 Temmuz 2016 Perşembe

Jason Bourne (2016)

Jason Bourne (2016)

Yönetmenliğini Paul Greengrass'ın üstlendiği Aksiyon, Gerilim türündeki Jason Bourne (2016), 29 Temmuz 2016 günü 5. kez serinin tutkunlarına merhaba diyecek. Paul Greengrass ve Christopher Rouse'un senaryosunu yazdığı film ABD yapımı ve 123 dakika sürüyor.
***
Amerikalı yazar Robert Ludlum'un yazdığı kitaplardan beyazperdeye aktarılan sayısız kahramanlarından biri olan ajan Jason Bourne, bu kez aramıza hafızasını geri kazanmış olarak dönüyor.



Jason Bourne Serisi Filmler:

Jason Bourne (2016) casus filmi, serinin 5.si olma özelliğini taşıyor. Daha önce çekilen filmlerin yapım yılı ve isimleri ise şu şekilde sıralanıyor:
- Geçmişi Olmayan Adam - The Bourne Identity (2002) Yönetmen: Doug Liman
- Medusa Darbesi - The Bourne Supremacy (2004) Yönetmen: Paul Greengrass
- Son Ültimatom - The Bourne Ultimatum (2007) Yönetmen: Paul Greengrass
- Bourne'un Mirası - The Bourne Legacy (2012) Yönetmen: Tony Gilroy
- Jason Bourne (2016) Yönetmen: Paul Greengrass

Jason Bourne (2016) Oyuncular ve Rolleri:

Matt Damon (Jason Bourne rolünde), Alicia Vikander (Heather Lee CIA ajanı), Julia Stiles (Nicky Parsons),  Vincent Cassel (Suikastçi Asset), Tommy Lee Jones (CIA müdürü Robert Dewey), Riz Ahmed (Harun Kalloor CIA teknoloji uzmanı), Ato Essandoh (Craig Jeffers CIA ajanı), Scott Shepherd (Edwin Russell CIA müdür yardımcısı), Bill Camp (Malcolm Smith), Gregg Henry (Jason Bourne'un babası)

Jason Bourne (2016) Konusu:

CIA'in ölüm makinesi ajanı, kim olduğunu unutan adam Jason Bourne artık her şeyi hatırlamaktadır. Sırf Jason Bourne'yi bulmak için bir program yazılmıştır. CIA'in başı Robert Dewey, Bourne'un ortaya çıktığını öğrendiğinde neden döndüğünü merak eder. Bourne'un amacı ise babasının başına gelenleri öğrenmek, geçmişte kendisini bu duruma düşürenleri bulmak ve onların sırlarını ifşa etmektir. tt4196776

Yazar Robert Ludlum, Jason Bourne karakterinin yaratıcısı

4 yorum:

  1. Gençkızken Bourne Kimliği, dizi olarak (sanırım 80'lerde) gelmişti, başrolde çok sevdiğim Jacklyn Smith vardı, Bourne rolünde de Richard Chamberlain (adam meğer eşcinselmiş Jacklyn ile o sahneleri nasıl çektiğini hala merak ederim:)))ama diğerlerini izlemedi. Çok heyecanlı ve sürükleyici yazıyor...teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Bourne Identity dizisini hayal meyal hatırlıyorum. O zamanlar liseye gidiyormuşum derslerden vakit bulup izlemiş olabilir miyim çok emin değilim. Bende Rock Hudson'un durumunu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Yine 80 li yıllardı :) Az evvel fragmanına baktım. Biraz bu yüzden gecikti cevabım. Bu dizi zaten sinema filmlerinin öncülüğünü yapmış. Robert Ludlum öldükten sonra adına kurulan vakıf işleri yürütmüş. Jason Bourne serisinin ilk filmini izledim, beğenmiştim. Aksiyon sevenlerin yüzünü kara çıkarmaz diyeyim :)

      Sil
  2. Teşekkürler tavsiye için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:) Filmin puanı oluşmuş durumda. 5 günde 7.3 olmuş. 3 aşağı 5 yukarı beğenildiğini gösteriyor. Yorumunuzu fırsat bilip bu bilgiyi de paylaşmış oldum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön