5 Haziran 2016 Pazar

Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016)

Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016)

Birbirleriyle barış içinde yaşayan hayvanların şehri Zootopia'da polis olma hayalleri kuran genç idealist bir tavşanın hikâyesini anlatan film 10 Haziran 2016 gününden itibaren sinemalarda gösterilmeye başlanacak.
Yönetmenliğini Byron Howard, Rich Moore ve Jared Bush üçlüsünün yaptığı Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016) filmi bir Walt Disney yapımı ve 108 dakika sürüyor. ABD yapımı olan Animasyon, Aksiyon, Macera türündeki filmin hikâyesini oluşturan grupta Rich Moore, Jared Bush, Phil Johnston, Byron Howard, Jim Reardon, josie Triniad ve Jennifer Lee bulunuyor.
***
Türkçe seslendirmesini Aysun Topar, Cem Yılmaz, Fatih Özacun, Suzan Acun, Emrah Özertem'in yaptığı orijinal adı Zootopia (2016) olan filmde Shakira, şarkıcı Gazelle animasyon karakterine sesini vererek iki şarkı seslendiriyor. Şarkılardan ilki olan 'Try Everything' parçasını tavşan karakterinin Zootopia'ya olan tren yolculuğu ve şehri keşfi sırasında dinliyoruz. Diğeri ise final şarkısı olarak sunuluyor.

Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016) Afiş

Zootopia (2016) Filminin Konusu:

Bon, Stu, kızları judy ve 275 tavşan kardeşi şehir dışında havuç yetiştirmektedir. Judy, bir temsil sırasında hayalinin polis olmak olduğunu söylediğinde anne ve babası buna çok üzülür. Şimdiye kadar bir tavşan hiç polis olamamıştır. Kızlarını ulaşılması zor olan bu hayalden vazgeçirmeye çalışırlar. Ancak kararlı olan Judy büyüyünce Polis Akademisine girer. Zorlu geçen bir süreçten sonra memeli programının ilk polis memuru olarak mezun olmayı başarır. Belediye başkanı ve yardımcısından nişanını alır. Polis teşkilatındaki görevine başlamaya hazırdır. Sevdiği mesleği yapmak için ailesinin ona verdiği tilki kovucuyu da alarak herkesin barış içinde yaşadığı hayallerinin kenti Zootopia'ya doğru yola çıkar.
***
Zootopia şehrinde kaybolan yırtıcılar vardır. Hiç bir iz bırakmadan kaybolan ve kimi çiçekçi, kimi şoför olan yırtıcıları bulmak için polisler seferber olmuştur. Amiri ise ilk gününde Judy'ye park cezası kesme görevi verir! İsyanlarda olan tavşan bu görevini icra ederken küçük dolandırıcılık işleri yaparak köşeyi dönmeyi hedefleyen ve bir tilki olan Nick ile tanışır.
***
Judy tesadüf eseri bir hırsızı kovalayıp yakalar, fakat amiri onu fevri davranıp görev yerini terk etmekle suçlar. Tam kovulacakken karşısına çıkan fırsat onu Tilki Nick ile birlikte kayıp yırtıcılar vakasını araştırma işine yönlendirir. İlerledikleri bu çok tehlikeli yolda bir tilki ile işbirliği yapmak kolay olmayacaktır. tt2948356

Kritik

Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush yönetmen üçlüsü, Zootopia (2016) filmi ile büyük küçük herkesin izleyebileceği sevimli ve keyifli bir macera yaratmışlar. Hiç insan karakterinin olmamasıyla dikkat çeken bu film, ayrımcılığın, kendi cinsinden olmayan bir başka yaşamı dışlamanın ne kadar kötü bir davranış olduğunu vurgularken, hırs, azim, arkadaşlık, iyilik ve kötülük kavramlarını ön plana çıkartmış.

6 yorum:

  1. Bu animasyondan Alper Turgut sayesinde haberim olmuştu. Konusu cidden ilgi çekiciydi muhakkak izleyeceğim bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle izlenen bir film yapmışlar Dilek. Tembel hayvanlarla ilgili bir bölüm var ki evlere şenlik. Kaçırma bence de :)

      Sil
  2. Animasyonu seviyorum hemde çocuklardan bile daha çok :) . Büyük ihtimalle onlar izlemek istemeyecek bende ısrar edeceğim. Sende çok güzel yorumluyorsun zülalcim yorumuna sağlık. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Zehra, güzel mesajlar içeren, keyifli bir film yapmışlar. Animasyonları seviyorsan kaçırma derim. Sevgiler :)

      Sil
  3. Çoçuklarla gidilecek iyi bir filme benziyor.Paylaşım için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  4. Çocuklar için süper bir seçim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön