23 Haziran 2016 Perşembe

Bekleyiş - L'Attesa (2015)

Bekleyiş - L'Attesa (2015)

Yönetmenliğini Piero Messina'nın üstlendiği Dram türündeki Bekleyiş - L'Attesa (2015) filmi 24 Haziran 2016 günü sinemaseverlerle buluşuyor. Filmin senaryosunu Piero Messina, Giacomo Bendotti, Ilaria Macchia ve Andrea Paolo Massara, İtalyan yazar Luigi Pirandello'nun eserlerinden esinlenerek oluşturdular. Görüntü yönetmenliğini Francesco Di Giacomo'nun yaptığı İtalya, Fransa ortak yapımı film 100 dakika sürüyor. Diğer bir adı: "The Wait" olan film, yönetmen Piero Messina'nın ilk filmi olma özelliğini taşıyor.
Başlıca rollerini Juliette Binoche (Anna), Lou de Laâge (Jeanne), Giorgio Colangeli (Pietro), Domenico Diele (Giorgio), Giovanni Anzaldo (Giuseppe), Antonio Folletto (Paolo), Corinna Locastro (Rosa) paylaştığı film 72. Venedik Film Festivali'nde Altın Arslan Ödülü için yarıştı. 

The Wait
L'Attesa (2015), yönetmen Messina'nın ilk filmi olma özelliğini taşıyor.

Bekleyiş - L'Attesa (2015) Konusu:

Sicilya'da uzun zaman önce boşandığı İtalyan eşinden kalan sade, pastoral renklerin hâkim olduğu tarihi bir villada yaşayan Fransız Anna, kısa bir süre önce oğlunu kaybetmiş ve başsağlığı dileklerini kabul etmiştir. Anna'ya bir gün telefon gelir. Oğlunun Paris'teki kız arkadaşı aramaktadır. Kaybettiği oğlu Giuseppe ile yaklaşan Paskalya'da görüşmek üzere villaya gelen Jeanne'ı evine kabul eder. Ancak bu kabul edişte ona gerçeği söyleyemez. Jeanne ve Anna, yaklaşan Paskalya'yı ve Giuseppe'yi beklemeye başlarlar. Bu zor süreç gergin başlar fakat zamanla iki kadın birbirlerini tanımaya başlayacaklardır. tt3715122

8 yorum:

  1. vay konu çok ilgimi çekti...O süreci düşündüm bir anda tam drama elverişli bir konu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Oğlunu kaybeden bir anne" tanımı bile başlı başına bir dram. Teşekkür ediyorum:)

      Sil
  2. Bu kadının filmlerini seviyorum ben.
    İzlemeli ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta vizyona giren filmler arasından bana göre sıyrılan bir film. Dram sevenler için biçilmiş kaftan :) Teşekkürler:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Sonunda bir sürpriz var mıdır? Bende meraklardayım. İzlememe az kaldı Naz. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Çok ilginç bir konuymuş, merak ettim. Zaten Juliette Binoche'a bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini kanıtlamış bir oyuncu, bende seviyorum. Yakın plan çekimler varmış. Kısmetse izleyeceğim. Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön