30 Mayıs 2016 Pazartesi

Sokak Köpekleri Bal ile Betty (2015)

Sokak Köpekleri Bal ile Betty (2015)

"Sokak köpeklerini sevmeyebilirsiniz ama onlara yaşam hakkı vermelisiniz."
Yönetmenliğini ve senaristliğini Fedai Çakır'ın yaptığı Sokak Köpekleri Bal ile Betty (2015) filmi 3 Haziran 2016 günü vizyona giriyor. Aile türündeki filmin özgün müziklerini Tuğrul Karataş yaptı. Filmin 2 ay süren çekimleri Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirildi.


Bal ve Betty isimli köpeklerin oyuncu olarak yer aldığı yerli filmin diğer oyuncuları ise; Toygun Ateş, Göknur Paslı Yeliz Ateş, Fedai Çakır, Çocuk oyuncular; Sinem Göz, Yiğit Türken ve Esila Sönmez.


Sokak Köpekleri Bal ile Betty (2015) Konusu:

Sokağa terk edilen iki köpeğin daha sonrasında üç kardeş ve mahalledeki çocuklar ile olan ilişkilerini, yetişkin insanların bakış açılarının işlendiği film, sokak köpeklerinin kahramanlıklarını ve çocukların maceralarını anlatıyor.
Filmin galası İstanbul Vialand'da gerçekleşti. Yönetmen Fedai Çakır galada yaptığı konuşmada tüm çocukları filmi izlemeye davet etti.

8 yorum:

  1. Dit lijkt mij een boeiende film. Thanks for the tip!

    YanıtlaSil
  2. Güzel olmuş bence özellikle çocuklar için hayvan sevgisi, teşvik... hoş şeyler ;)
    Dün böyle sevimli bir köpek vardı ekranlarda sahibi tatile giderken hayvanların barındığı otele emanet etmiş her yeri kırılmış, ne üzüldüm, böylelerinin olmaması için bu tarz mesajların verilmesi hoş diye düşünüyorum ;) Sevgi ve vicdan...

    YanıtlaSil
  3. Film, yalnızca çocukların değil; hayvansever yetişkinlerin de ilgisini çekeceğe benziyor. Benim ilgimi fazlasıyla çekti mesela :)

    YanıtlaSil
  4. Umarım sokaktaki hayvanlara olan duyarlılığımızın artmasına katkıda bulunur :))

    YanıtlaSil
  5. Yerli yapım olması umut verici. Umarım dramatik sahneler ağırlıkta değildir. Hayvanlar ve çevre konusunda çok özensiz bir toplumuz. Okullarda bunun aşılanması gerekiyor, çoğu aile bu bilinci çocuklarına aşılamıyor aksine "Dokunma pis, ısırır." sözleriyle küçük yaşta uzaklaştırıyor.

    YanıtlaSil
  6. Köpeklerle çocuklar iyi anlaşırlar zaten... Severler birbirlerini... Anlarlar birbirlerini... Ama ben sokak köpeklerine karşı çoğunlukla temkinliyimdir..:)

    YanıtlaSil
  7. Çocuklara hayvan sevgisi aşılamak adına güzel bir filme benziyor. Firsat bulursam yegenimle izlemeye çalışacağım.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön