8 Mayıs 2016 Pazar

Dehşet Treni - Howl (2015)

Dehşet Treni - Howl (2015)

Yönetmenliğini Paul Hyett'ın üstlendiği Korku türündeki Dehşet Treni - Howl (2015) filmi 13 Mayıs 2016 günü vizyona giriyor. Senaryosu Mark Huckerby ve Nick Ostler ikilisine ait olan İngiltere yapımı filmin süresi ise 89 dakika.

Dehşet Treni - Howl (2015) filminin çekirdek kadrosunda Ed Speleers (Joe), Holly Weston (Ellen), Elliot Cowan (Adrian), Amit Shah (Billy), Shauna Macdonald (Kate), Duncan Preston (Ged), Ania Marson (Jenny), Rosie Day (Nina), Sean Pertwee (Makinist Tony)... yer alıyor.

Dehşet Treni - Howl (2015) Afiş

Dehşet Treni - Howl (2015) Konusu:

Trende görevli olarak çalışan Joe, 20'li yaşlarında genç bir adamdır. Vardiyası bitmek üzereyken amiri gelip hasta bir elemanın yerine son trende bilet kontrolü yapmasını ister. Terfi alamadığını daha yeni öğrenen Joe canı sıkkın bir şekilde işi kabul eder. Aynı trende görevli olan ve hoşlandığı hostes Ellen'in de trende olması gecenin tek iyi haberidir...

Waterloo Tren İstasyonu'ndan başlayan yolculuğun son durağı Eastbourn’dür.

Bilet kontrolünü bitiren Joe yolculuk bitene kadar uyumayı dener. Onu uyandıran, trenin aniden fren yapması olur. Gecenin karanlığında rotası ormandan geçen tren, bir geyiğe çarpar. Makinist trenden inmiş ve arızanın sebebini bulmuştur ancak ormanın karanlıklarından bir 'şey' ona saldırır.

Tenhalaşan trende bir avuç kalan ve birbirine yabancı olan yolcular makinistin gelmesini beklerken, cep telefonlarının bulundukları ormanlık alanda çekmediğini anlarlar. Joe trendeki tek yetkilidir ve bozulan trenin bozuk telsiz hattından tamir için saatler sonra gelineceğini öğrenmiştir. İmdb Puanı: 5.3 İmdb Linki: tt2393827

Paul Hyett (Yönetmen) Hakkında:

Özellikle özel efekt ve makyaj konusunda kariyer sahibi olan Paul Hyett, The Seasoning House (2012) filminden sonra çevirdiği ikinci film olan Howl (2015) ile ilk kez Türk izleyicisinin karşısına çıkıyor.

Howl (2015) filmi Yorumu:

Filmin başında tren görevlisi Joe’nun kişilik özellikleri ile bizi tanıştıran yönetmen, daha sonra asıl olaya tanıklık edecek oyuncuları, bilet kontrolleri sırasında öne çıkararak diğer yolculardan ayırıyor. Joe’nun yorgunluk nedeniyle uykuda dalmasından sonraki ani uyanışı filmdeki olayların başlangıcını oluşturuyor. Yönetmen bir müddet trende mahsur kalanları bilinmezlikle baş başa bırakıyor. İzleyici aslında ne olduğunu biliyor ama henüz kanlı canlı o ‘şey’in ne olduğunu göremiyor. ‘Şey’den kaçmak yerine savaşmayı seçtiklerinde ise korkunun yönlendirdiği acımasızlığın uyanışını izliyoruz. Tabi bu sahnelerde biraz şiddet, biraz da kan var. Yönetmen, elit yolcuların yaratığa karşı uyguladıkları şiddete yer verirken birbirlerine karşı şiddet uygulayabileceklerine dikkat çekmekten uzak durmamış.

Dehşet Treni - Howl (2015) filminde giriş, gelişme, sonuç sıralamasında önemli bir aksaklığı rastlamadım. Gerçeklik aramadığım ve fantastik bir yaratıktan bahsedildiği için mantık dışı olgulara takılmamak gerektiğini düşündüm. Peki, film türe uzak durmaya çalışan benim için korkutucu muydu? Bunun cevabı 'azıcık' şeklinde olacak. Tabi herkesin korkuyu yaşama eşiği ve iki-üç sahnede kendini gösteren kanlı vahşet sahnelerine bakışı farklı olacaktır.

4 yorum:

  1. İsmi çok klasik yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsminde tren olan çok korku filmi vardır eminim. Ya da dehşet olan:) Ama Howl ismi güzel bence...

      Sil
  2. 7 ay önce izledim. Salon şansı bulamayan filmlerden. Meraklısına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin şanssızlığı Türkiye gösteriminden önce gösterilmiş olması. Emek verenlere yazık tabi.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön