19 Mayıs 2016 Perşembe

Annemle Geçen Yaz (2015)

Annemle Geçen Yaz - Que Horas Ela Volta? (2015) 

Anna Muylaert'in yönetmen, senarist ve yapımcısı olduğu Annemle Geçen Yaz (2015) filmi 20 Mayıs 2016 günü sinema seyircisi ile buluşuyor. Brezilya yapımı olan ve görüntü yönetmenliğini Barbara Alvarez'in üstlendiği Dram, Komedi türündeki film 112 dakika sürüyor.
***
Diğer Adı 'The Second Mother' olan film, aralarında Sundance, SESC, Berlin ve Goteborg Film Festivallerinin de bulunduğu birçok festivalden yönetmenine ve başrol oyuncusuna ödüller kazandırmış.


Annemle Geçen Yaz - Que Horas Ela Volta? (2015) filminde önemli rollerde; Regina Casé (Val), Camila Márdila (Jéssica), Michel Joelsas (Fabinho), Karine Teles (Bárbara), Lourenço Mutarelli (Carlos), Helena Albergaria (Edna) ve Bete Dorgam (Janaina) isimli oyuncuları görüyoruz.

Annemle Geçen Yaz (2015) Filminin Konusu:

Brezilya, Sao Paolo'da yaşayan doktor ve modacı zengin karı-koca, oğulları Fabinho'ya bakması için bir dadı tutarlar. 4-5 yaşlarında bakmaya başladığı Fabinho'ya yıllarca dadılık yapan Val, aynı zamanda evin her işini yapmakta ve o evde yatılı olarak kalmaktadır. Üniversite çağına gelen Fabinho ile Val arasında kuvvetli bir bağ oluşmuştur. Val, yıllar önce küçük kızı Jessica'yı bir akrabasına bırakarak kırsaldan büyük şehire gelmiş, uzun zamandır evini ve kızını görmemiştir.

Annemle Geçen Yaz (2015) Lourenço Mutarelli , Regina Casé, Camila Mardila
Jessica, Sao Paolo'da gireceği üniversite sınavına hazırlanmak için annesinin yanına gelir. Gelmesine şaşıran annesinin ayrı bir evi olmadığını öğrenmek hoşuna gitmemiştir. Mecburen annesiyle birlikte patronlarının evinde kalır. Ancak Jessica dik başlı, açık sözlü, meraklı ve kendini bilen bir genç kızdır. Onun bu tavırlı hali başta Val olmak üzere ev halkı üzerinde değişik etkiler yaratacak, herkesin yaşamını farklı etkileyecektir.  tt3742378 İmdb Puanı: 7.8

Annemle Geçen Yaz (2015) Camila Mardila

Annemle Geçen Yaz (2015) Filmi Yorumu:

Seyrinden keyif aldığım The Second Mother (2015) filminde Dram ve Komedi dengeli, duygular ise dozunda verilmiş. Tartışma var ama kavga gürültü yok, komik sahneler var ama şaklabanlık yok... Örnekler çoğaltılabilir.  Görüşlerimi dilim döndüğünce aktarmaya çalıştıktan sonra yukarıda yayınladığım matbu film konusuna oranla biraz daha detaya ineceğim açıklamalarda bulunacağım. 
Filmi izlemeyi düşünüyorsanız aşağıdaki satırları okumanızı çokta tavsiye etmiyorum!
***
Zengin ev sahipleri ile hizmetçi Val'in ilişkisi, ayrınca delikanlı çağındaki Fabinho'nun ikinci annesi olarak gördüğü Val ile olan ilişkisini filmin ilk çeyreğinde izleyip öğreniyoruz. Buraya kadar hiç kimse -Val dahil- hayatından şikayetçi değil.
***
Val'in yıllardır görmediği kızı Jessica'ın gelişiyle evdeki dengeler birdenbire değişiyor. En başta evin reisi o silik halinden silkinip kurtuluyor ve Jessica'ya kendi arkadaşıymış gibi davranmaya başlıyor. Baba karakteri, ilerleyen sahnelerde ise izleyeni hayretlere düşürecek davranışlar sergiliyor -Ki izlenmeye değer!
***
Evin hanımı ise sanırım kadınsal bir içgüdü ile Jessica'ya cephe alıyor. En başta kızın eve gelmesine sıcak bakan, onu güllerle karşılayan, sonra onu küçümsediği Val ile aynı kefeye koyamayacağını çabuk anlayan evin annesi ilerleyen sahnelerde küçük ayak oyunlarına girişiyor. 
***
Sınavın gerçekleşeceği günlerde Val'in, kızı Jessica'nın ders kitapları arasında bulduğu fotoğraf ise bana göre filmin kırılma noktasını oluşturuyor.
***
Başrolde oynayan Regina Casé (Val), baştan sona filmi almış götürmüş. Aniden ortaya çıkan ve hayatı bilinmezliklerle dolu olan kızı, filmin en şaşırtıcı ögesi durumunda ve o da rolünün hakkını vermiş.
Son güncelleme; 15.10.2017

3 yorum:

  1. Çok merak ettim Zülal, öyle de güzel anlatıyorsun ki bi play tuşu eksik :) Tadı damağımda kalıyor :))

    YanıtlaSil
  2. Merak ettim bu filmi. İzleme listemde :)

    YanıtlaSil
  3. Film yorumlarina bayiliyorum Zulalcim, benim icin cok etkili oluyor :) Umarim izleyebilirim :) Tesekkurler sevgili arkadasim...

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön