12 Nisan 2016 Salı

Yeni Responsive Blog Tasarımım ve Alan Adım

Yeni Responsive Blog Tasarımım ve Alan Adım

 1 Nisan gününün ilk saatlerinde yeni responsive blog tasarımım ve alan adım kullanıma açıldı. Blog dünyasındaki serüvenim 1 Eylül 2014 günü yani 19 ay önce haberseyri.blogspot.com.tr adresinde başlamıştı. Bu süreçte hem yayın skalasında hem de blogumun tasarımında defalarca değişiklik yaptım. Tasarım değişikliklerim hep belli sınırlar dahilinde oldu. Her seferinde de yetersiz geldi. En sonunda gerçekleştirmek istediklerimi yapmak için Sosyal Medya Kafe'nin sahibesi Sibel Ordueri ile temas kurdum. Düşündüğüm yenilikleri bir liste halinde hazırladım. Kendisi bana en önemli iki konu hakkında; yani responsive tasarım ve seo uyumlu tasarım konusunda önemli tavsiyeler verdi. Bu çalışmalar sonunda, özellikle cep telefonları ile bağlanma aşamasında site ziyaretçilerine büyük rahatlık sağlayan yeni responsive tasarımına kavuştum.


Tasarım aşamasında neler neler oldu? 

1 - Önce bir isim bulmam, sonra da bir kredi kartı bulup alan adımı almam gerekti. Sırf bu iki konuyu ataletimden dolayı ancak 1 ay gibi bir sürede hallettim. Alan adı konusunda bana tavsiyelerde bulunup ufkumu açan, Sosyal Medya Kafe, Renkli Pasta Sepeti ve Bir Kız Bir Ana'ya ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum buradan.
2 - Sonrasında Sibel Hanımın tavsiyelerini dinleyip, 200 e yakın postu ve içinde bulunan sayısız fotoğrafı elden geçirdim. Zira fotoğraflarım, istediğim blog tasarımına uygun ebatlarda ve etiketlerde olmalıydı.
3 - Hayallerimden bir tanesi kategorilerin açılır üst menü idi. Kategorileri, ana etiketleri belirledikten sonra bütün postların etiketlerini de elden geçirdim.
4 - Logo konusuna gelince, orjinal logo istedim. Sibel Hanım yaklaşık 30 tane logo hazırlamıştır abartısız! Bu noktayı özellikle yazıyorum kendisi çok sabırlı çünkü. En sonunda yukarıda gördüğünüz logoyu hazırladı, sevdim, beğendim.
5 - Slider olayı hep hayallerimi süsleyen bir konuydu. Bana verdiği kod eğitimi sayesinde her hafta değişen sayıdaki vizyona girecek olan filmlerimin fotoğraflarını slider de rahatça ayarlayabiliyorum.
6 - Jet hızına sahip bir en başa dönme butonum var. Hız testini hemen şimdi deneyip görebilirsiniz.
7 - Tüm sosyal hesaplarım bir arada header bölümünde toplanmış durumda. Dağınıklıktan kurtuldum.
8 - Sitenin rengi bayıldığım başka bir nokta.
9 - Arama kutusu daha önce yoktu, bu da yeni bir özelliktir.
Yazıyı yazarken tekrar fark ediyorum ki ben Sibel Hanımı bayağı bir uğraştırmışım! Sabrına, işteki titizliğine, yönlendirme ve tavsiyelerine, en çokta baktığımda içime sinen bir site tasarımı sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum.

30 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, Sibel hanımın eline sağlık, sen de güle güle kullan yeni siteni. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Müjde Hanım, hep birlikte inşallah :)

      Sil
  2. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın
    sosyalmedyakafenin de eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Gökhan Bey, sevgiler diliyorum.

      Sil
  3. ZÜLALCİM,

    Tasarımın çok sade ve şık olmuş! Hayırlı uğurlu olsun! Işık hızını denedim, bayıldım :D Sonra tekrar kaldığım yeri aradım (merak işte).
    Tasarımın değişiyordu ve bir öncekinde yenilik yapacağını anlamıştım...
    İçine sinen bir tasarım olması harika! Sosyal Medya Cafe'nin ismini bu ara sık duyuyorum ;) "Sabır" kelimesi benim için olmazsa olmaz, hemen not ediyorum :)

    Derli toplu, kolay ulaşılır ama aynı zamanda da çok sade..

    Tam senlik olmuş :)

    Keyifli yayınların, güzel takipçilerin bol olsun arkadaşım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif önemli, içime sinen rahatça kullandığım bir tasarım oldu. Ziyaretime gelenler içinde umarım güzel olmuştur bu nedenle beğenmene ayrıca sevindim :) Ne diyeyim, iyi ki varsın, varsınız. Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler diliyorum.

      Sil
  4. Zülal'im hayırlı olsun BAYILDIM! Sibel Hanımın da ellerine sağlık :) Bol paylaşımlı günlerin olsun yeni tasarımınla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim.:) Beğenmene sevindim. Tasarım kısmetiyle geldi eskiden ayda 10 yayın yapardım, daha ay yarı olmadı 20 yayınım oldu :)) Motive oldum :))

      Sil
  5. Çok güzel olmus güle güle kullan tam konuya uygun olmus. Düzenleme isini sorma ben daha bitiremedim. Etiketleri düzenlemem lazim daha. Sibel bir tanedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Derya Hanım, beğenmenize sevindim.:) Bir ton etiket çesidi var. Hangisi üzerinde çalışıyorsunuz diye sormaya korkuyorum.:))
      Detayları vermeyeyim burada ama Sibel Hanımla güzel çalıştık. :))

      Sil
  6. Hayırlı olsun Zülal. İyi olmuş, güzel olmuş, güle güle kullan. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, karar aşamasında sana sormasaydım yukarıda bambaşka bir isim olacaktı. İyi ki varsın. :)

      Sil
  7. Hayırlı olsun, sizin ve emeği geçenlerin ellerine sağlık;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum Billur Hanım, sevgiler diliyorum :)

      Sil
  8. Aydınlık olmuş yeni tasarım :)
    Ellerine sağlık herkesin ve de aklınıza tabiki :)
    Slayt gösterimi de süslemiş blogu dediğin gibi...
    Şahane yazılara o zaman ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mavi güzel bir renk, aydınlığı veren renk faktörü olmalı. Slayt uzun zamandır hayallerimdeydi. Film Gündemi'nin gerdanlığı gibi oldu :)
      Teşekkür ediyorum bu güzel yorum için, sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  9. Çok güzel olmuş.Sibel Hanım'ın eline sağlık.Alan adına geçiş önemli ve iyi düşünülmesi gereken bir karar.Birkaç önce geçtiğim alan adı epeyce indeks kaybı yaşamama neden oldu ve hala tam sebebini bilmiyorum:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Filiz Hanım :) İndex konusunda diplerdeydim zaten. Bakalım yeni yüz neler getirecek ben de merak ediyorum.

      Sil
  10. Rica ederim Zülal hanım :) Tekrar yeni responsive blog tasarımınız hayırlı, uğurlu olsun.Uzun yıllar birlikte olmak dileğiyle...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az uğraştırmadım sizi:) Her şey için tekrar teşekkür ediyorum. Eliniz dert görmesin.
      Aynı dilekleri ben de paylaşıyorum Sibel Hanım, uzun yıllar birlikte olmak dileğiyle, teşekkürler :)

      Sil
  11. hiii ben yokken ne kadar değişmiş buralar. harika ötesi olmuş. bayıldım!
    hele o, star trek'in meşhur; 'ışınla beni scotty'i anımsatan ışık hızında yukarı çık buttonu... daha deminden beri onunla uğraşıyorum resmen çocuk gibi. uğraşıyorum derken butona tıklayıp sayfanın yukarısına çıkıyorum. aşırı eğlenceli. ehem; neyse, oysa bunu demek için gelmemiştim buraya. blogunun daha doğrusu sitenin yeni haline bayıldığımı ve umarım daha nice güzel yazılarını görebiliriz diyecektim ki; bunu yazarken de demiş oldum. ama harika ya. gerçekten! emeği geçen herkesin ellerine ve emeklerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River inanır mısın Sibel Hanımla konuşurken yukarı çıkma butonunu ışın kılıcı şeklinde mi yapsaydık acaba diye şakayla karışık sormuştum. :) Güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır görmüyordum, iyi oldu görüştüğümüz. :)

      Sil
  12. Çok beğendim güzel olmuş hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Mehmet Ali Bey, beğenmenize sevindim:) Sevgiler diliyorum...

      Sil
  13. Hayırlı olsun blogun yeni dizaynı :) Gerçekten sayfana uygun çok iyi bir görünüm kazandın. Hayırlara vesile olur umarım.. Sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) İş yükümü bir hayli arttırdım , vizyona girecek olan her film hakkında yazmak şimdilik zorlasa da alışacağım inşallah. Sevgiler diliyorum...

      Sil
  14. Hayırlı olsun.... Şans getirsin.:) Oldukça sade ve şık..
    Yazının içerisinde adımı gördüm.. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum..:)
    Aslında yeni değil, yazı yayınlandığı gün görmüştüm. Ama yorumla kutlama ve teşekkür etme fırsatını henüz bulabildim..:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, ilk zamanlar haberseyri ismini almamın olanaksız olduğunu ögrenince hakikaten aklıma isim gelmemişti. Tıkanıp kalmıştım. Yol açtınız bana, kolay değilmiş isim bulmak...
      Hepimizin bir yoğunluğu var. Bazı arkadaşlarım sizin gibi çifte kutlama yapmış oldu bu post yüzünden.:)
      Hep beraber güzel paylaşımlarda görüşmek üzere diyeyim, sevgiler diliyorum ben de :)

      Sil
  15. yeni tasarım yeni güzellikler getirsin .Sibel hanımın ellerine sağlık. Güle güle kullanın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Şükran Hanım. Hep birlikte. :)
      Sevgiler...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön