22 Nisan 2016 Cuma

Otizm Eylem Planı Uygulansın!

Sevgili Araflı Şehrazat'la yeni tanıştım. Kendisinin izniyle Otizm Dernekleri Fedarasyonu ODFED'in hazırladığı 2 Nisan 2016 Ortak Yayın Yazısı - Otizm Eylem Planı Uygulansın! başlığını taşıyan yazıyı paylaşmak istiyorum. 
#otizmeylemplaniuygulansin
#2NisanOtizmOrtakYayin
#dogarkenesitdogdukbuyurkendeesitolmakhakkimiz
@ODFED
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Nisan ayının tamamı ise, Dünya Otizm Farkındalık Ayı. Bu nedenle Nisan ayı boyunca farkındalık oluşturan mesajlar verilecek. Otizm Dernekleri Federasyonu olarak amacımız; yaşayan tüm otizmli bireyler ve ailelerinin doğumdan ölüme kadarki yaşam süreçlerinin düzenlenmesine dikkat çekmektir.
Dünyada ve ülkemizde otizmli bireylere toplumda rastlanma sıklığı giderek artmaktadır.2014 CDC raporunda Otizme rastlanma oranı 68 doğumda 1 çocuk olarak açıklanmıştır.
Nisan_Otizm_Farkindalik_Ayi_ODFED_5izmX otizm dernekleri federasyonu,
Federasyonumuz Otizm Eylem Planı’nın hayata geçmesi için yaklaşık 3 yıldır ülke genelinde kamuoyu oluşturmak, hazırlık yapmak ve katkı koymak adına çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önderliğinde hazırlanarak Milli Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor Bakanlıkları ile YÖK işbirliğinde yürütülmesi öngörülen plan 68 maddeden oluşuyor. Planda farkındalık, erken tanı, erken müdahale ve izleme, ailelerin bilinçlendirilmesi, özel eğitim ve sınavlara ilişkin düzenlemeler, istihdamın sağlanması, toplumsal yaşama katılım gibi konular ele alınıyor.
otizm_eylem_planı_1
Ülkemizde yaşayan 1 milyonun üzerindeki otizmli ve aile fertlerini de saydığımızda otizmden etkilenen yaklaşık 4.500.000 bireyin yaşamını kolaylaştıracak Otizm Eylem Planı uygulanması büyük önem arz etmektedir.
Otizm Eylem Planı’ndaki ihtiyaçların karşılanması halinde inanıyoruz ki otizmli bireyler, ailelerine bağımlı ve bakıma muhtaç fertler olmaktan çıkıp sosyal hayata adapte olabilecekler, çalışma hayatından uzaklaşmak durumunda kalan ebeveynleri de ülke ekonomisine daha çok katkıda bulunabileceklerdir. Bu nedenle Otizm Eylem Planı’nın daha fazla rötara uğramadan hayata geçmesi gerekmektedir.
#otizmeylemplaniuygulansin ki Otizm ailelerinin kanayan yarası artık devasını bulsun!
Nisan_Otizm_Farkindalik_Ayi_ODFED_5
OTİZM DERNEKLERİ FEDERASYONU 
#otizmeylemplaniuygulansin
E-posta: otizmderneklerifederasyonu@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/groups/otizmderneklerifederasyonu
Twitter: @ODFED
www.odfed.org 

4 yorum:

  1. Otistik çocuklar şahaneler ama aile bilinci şart o bilinç sayesinde ne cevherler çıkıyor ortaya yakın zamanda bir örneği tüm yazılı ve görsel basındaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük görevlerden birisi aileye düşüyor... Otizmi Şimdi Yen isminde bir kitap okumuştum. Kitabın formüller tarifler kısmına gelince bıraktım. Ama Otizmin, savaş açılıp galip gelme şansının olduğu bir hastalık olduğunu anlamama yetti bu kitap. Vakit geçirilmeden eylem planı uygulamaya geçirilir inşallah.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Otizm eylem planı uygulansın desteği için teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön