7 Nisan 2016 Perşembe

Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy (2014)

Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy (2014)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Veronika Franz ve Severin Fiala'nın üstlendiği Avusturya yapımı olan Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy (2014) filmi 8 Nisan 2016 günü vizyona girecek. Gerilim, Dram, Korku, Gizem türünde olan ve 99 dakika süren filmin görüntü yönetmenliğini ise Martin Gschlacht üstlendi. Müziklerinde Olga Neuwirth'ün imzası bulunan ve Orjinal adı "Ich seh, Ich seh (2014)" olan film, 7 Nisan 2016 günü başlayan 35. İstanbul Film Festivali bünyesinde gösterilen filmlere yakışır kalitede olacak.

Ich Seh, Ich Seh 2014

Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy (2014) Oyuncu Kadrosu: 

Susanne Wuest (Mutter), Lukas Schwarz (Lukas), Elias Schwarz (Elias), Hans Escher (Rahip), Elfriede Schatz  (Kızılhaç Elemanı), Karl Purker (Kızılhaç Elemanı), Georg Deliovsky, Christian Steindl, Christian Schatz, Erwin Schmalzbauer.

Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy (2014) Filminin Konusu: 

Kırsal'da yaşayan ikiz kardeşler Elias ve Lukas annelerinin hastaneden dönmesini beklemektedir. Kafası ve yüzü sargılı olarak gelen annelerini o halde görmek çocukları sarsar. Ancak yaşamlarına devam ederler. İkizler gün geçtikçe annelerinin garip davrandığını aslında başka biri olduğunu düşünmeye başlarlar. Ama öncelikle bundan emin olmaları gerekmektedir.
İmdb Puanı : 6.7 İmdb Linki: tt3086442

Susanne Wuest, Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy (2014)

Ölümcül Oyun - Goodnight Mommy - Ich seh, Ich seh (2014) Filmi Yorumum:

Filmle ilgili aklıma gelen ilk tanımlama rahatsız edici olduğu şeklinde. Kenarında göl olan modern bir evde geçen hikayede oradan oraya koşturup duran ikizleri, sonra sargılar içinde eve dönen anneyi görüyoruz. Anne çocuklarıyla oyun oynuyor, içecek hazırlıyor ve bunları yaparken hep Elias'a torpil geçiyor. Çok kısa bir süre sonra ikizler, ortalıkta şişmiş suratına sardığı sargı bezleriyle mumya gibi dolaşan annelerinin her davranışını garipsemeye başlıyorlar...

Lukas Schwarz, Elias Schwarz, Ich seh, Ich seh (2014)
Rahatsız edici tanımlamasını biraz açmak gerekirse, Ich seh, Ich seh filmi, mekan olarak (%90 diyelim) modern dizayn edilmiş bir evde geçiyor. Soğuk bir ev olarak nitelenebilir. Film boyunca evin içinde olsun, göl ya da orman olsun hep görüntülerde kapalı, karanlık hava/tonlama tercih edilmiş. Çevrede başka yaşayan insan yok, varsa da çok az görüyoruz onları. A birde siyah bir böcek türü var arada bir görünen! Filmin başında tanıştırılıyoruz onunla. Ama bunlardan ziyade izleyini rahatsız eden; çoçukların gülmeyişleri, neşeden yoksun oluşları ve annenin hep bir yalnızlık içinde ortalarda dolaşması var. Filmin ilk saatinde gizem hakim duygu olurken, sonrasında özellikle bir noktadan sonra gerilim ve korku hakim olmaya başlıyor. Buralarını hiç anlatmayayım!

Lukas/Elias Schwarz, Ich seh, Ich seh (2014)

Son söz: 

Ich seh, Ich seh (2014) filminin yönetmenleri ve oyuncuları izleyicinin zihnini çok yormadan yukarıda bahsettiğim duyguları yaşatmasını biliyorlar. Bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız kaçırmayın tavsiyesinde bulunabilirim. Ufak bir uyarım olacak çocuklara izletmeyin bu filmi. Kazara dahi olsa görmesinler!

20 yorum:

  1. Gerilim oldu da korku varsa ben çok pis tırsarım :)) Gece filan uyuyamam o derece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film, Korku Gerilim türünü sevenler icin güzel bir fırsat. Size filmin ilk yarısını tavsiye edeyim. Sonrası uyutmayqbilir...

      Sil
    2. Iğrenç ne korku ne gerilim hiç biri yok

      Sil
  2. Çocukların konuya dahil edildiği gerilimli filmler izleyemiyorum. Çok etkileniyorum :(

    YanıtlaSil
  3. Film, izleyen annelerin psikolojisini bozabilecek nitelikte. Yorumda yazdığım gibi rahatsız ediyor . Nedenini yazamiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Allah Allah bizim memlekette film yaparlarmis da haberim olmazmis. Hep bu sehirdekilerin icadi ben kirsaldayim tabii:) merak ettim simdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin anavatanını görünce direkt olarak aklıma geldiniz.:) Hatta google sözlüğü kızılhaç elemanını (Rotkreuz Sammlerin, Rotkreuz Sammler) doğru çeviremeyince aklıma size sormak geldi ama çıkarım yapıp, yazıverdim gitti. Lokasyonu merak ettim. Göl olan bir yerde çekmişler, araştırmama rağmen bulamadım... Bu hafta konuğumuz oldunuz sinemalarda. Devamını diliyorum Derya Hanım :)

      Sil
    2. Filmi izlersem neresi oldugunu belki anlarim. Gerçi avusturyada o kadar çok göl var ki filmlerde kullanilan isiklar efektlerle bildigin yer bile baska görünüyor.

      Sil
    3. Filmin sonundaki minnacık yazılara baktım ama işin içinden çıkamadım. Ama sizin bölge olmadığına kani oldum :))

      Sil
    4. Ha ha haklisin bizim eyalette göl pek yok ufak biriki tane var ama orda çekseler duyardik yerel gazetede. Bulursam izler yazarim sana da.

      Sil
    5. Buldum buldum :) niederösterreich eyaletinde çekilmis waldviertel denilen orman ve göl dolu bir yeri var orada.

      Sil
    6. Harikasınız Derya Hanım, Waldviertel, Niederösterreich Ich Seh Ich Seh filminin çekim mekanı olarak tespit edildi sayenizde. Merak eden olursa diye açık açık buraya yorum kısmına yazıyorum... Yalnız, bol bol fotoğraflarına baktım waldviertel niederösterreich bölgesinin, manzaralar tek kelimeyle harika. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. Ölümcül oyunu okurken ürperdim. Çok bakasım geldi. Çok teşekkür ederim. Bu tavsiye iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik bir film. Türe meraklı olanlar için iyi bir seçim bence.
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. Korku filmi seven birisi olarak bu filmi mutlaka izlemem lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmden önce fragmanı izlemiştim. Onda bile gerilmiştim... İyi seyirler diliyorum :)

      Sil
  7. Ayyy çok korkunç geldi bana!!:((( yani düşünsene ya annemiz değilse!! Ay ürpertici...yanımda enaz 5 kişi olmadan seyretmem:))))

    YanıtlaSil
  8. Beş para etmez zaman kaybı başka bişe deil hiç tavsiye etmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tercih meselesi tabi... Mesela ben içinde dram barındıran filmleri seviyorum.
      Teşekkür ederim:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön