4 Nisan 2016 Pazartesi

Ölüm Emri-Eye in the Sky (2015)

Ölüm Emri-Eye in the Sky (2015) 

Yönetmenliğini Gavin Hood'un yaptığı, senaryosunu Guy Hibbert yazdığı Ölüm Emri - Eye in the Sky (2015) 8 Nisan 2016 günü sinemalarda gösterilecek. İngiltere yapımı olan ve Dram, Savaş, Gerilim türündeki film 102 dakika sürüyor. Çekimleri Güney Afrika'da yapılan filmin oyuncu kadrosundaki isimler ise şöyle: Helen Mirren (Colonel Katherine Powell), Aaron Paul (Steve Watts), Faisa Hassan (Fatima Mo'Allim), Aisha Takow (Alia Mo'Allim), Armaan Haggio (Musa Mo'Allim), Bob Chappell (Simon Powell), Alex Gallafent (Reporter), Barkhad Abdi (Jama Farah), Babou Ceesay (Sergeant Mushtaq Saddiq), Carl Beukes (Sergeant Mike Gleeson), Gavin Hood (Ed Walsh).

Ölüm Emri - Eye in the Sky filmi afişi

Gavin Hood, Yönettiği Sinema Filmleri: 

Yönetmen Gavin Hood filmlerinde Güney Afrika izleri taşıması nedeniyle oldukça dikkatimi çekmişti. Hakkında bilgi edindikçe aslında bunun doğal olduğunu gördüm. Çünkü kendisi Johannesburg, Güney Afrika'da doğmuş.
- Uzay Oyunları - Ender's Game / 2013 / Aksiyon / 6.7
- X-Men Başlangıç: Wolverine / 2009 / Aksiyon / 6.7
- Yargısız İnfaz-Rendition /2007 / Dram / 6.8
- Tsotsi / 2005 / Suç, Dram / 7.3 Güney Afrika filmi,  En İyi Yabancı Dilde Film Oscar'ı kazanmış.

Aaron Paul

Ölüm Emri - Eye in the Sky (2015) Filminin Konusu:

Londra merkezli ordu istihbarat komutanı albay Katherine Powell, bir grup tehlikeli teroristi Nairobi, Kenya'daki toplandıkları güvenli evden kaçırabilmek için çok gizli bir operasyona uzaktan komuta etmektedir.  Katherine Powell, yapılan istihbaratla teroristlerin o evde canlı bombalarla bir intihar saldırısı planladıklarını anlar. O dakikadan itibaren görev, "ele geçirme" değil "öldürme" operasyonuna dönüşür. Nevada'daki merkezden Amerikan insansız hava aracını kontrol eden pilot Stewe Watts, güvenli evin bahçesinde küçük bir kız çocuğunun oynadığını görünce eve bomba gönderemez ve aracı havada seyir ettirmeye devam eder. Saniyeler hızla akarken, sivillerin 'zayi' olmasıyla ilgili zor karar, politikacıların ve avukatların ellerine kalır.
İmdb Puanı: 7.8 İmdb Linki: tt2057392

2 yorum:

  1. Hellen Miren i oyuncu olarak da tip olarak da begenirim. Asil bir durusu oldugunu düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Diana'yı andırıyor sanki. Asil deyince aklıma o geldi. Ölüm Emri filminden ve Helen Mirren'den bu aralar çok bahsediliyor...

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön