4 Mart 2016 Cuma

Kod Adı: Londra (2016)

KOD ADI: LONDRA - LONDON HAS FALLEN (2016)

Yönetmenliğini Babak Najafi'nin üstlendiği Kod Adı: Londra (2016) 04 Mart 2016 günü vizyona girdi. Filmin senaryosunu Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt ve Christian Gudegast birlikte yazdılar. İngiltere ve ABD ortak yapımı olan, Aksiyon, Suç, Gerilim türlerindeki film 99 dakika sürüyor.  


Filmin oyuncu kadrosunda ise Gerard Butler (Mike Banning), Morgan Freeman (Başkan Yardımcısı), Charlotte Riley, Angela Bassett (Lynn Jacobs), Radha Mitchell (Leah), Aaron Eckhart (Benjamin Asher, ABD Başkanı), Alon Aboutboul (Aamir Barkawi), Jackie Earle Haley (Şef Yardımcısı Mason), Melissa Leo (ABD Savunma Sekreteri), Robert Forster (General Edward Clegg) yer alıyorlar.
2013 yılında gösterime giren 'Kod Adı : Olympus' filminin devamı niteliğinde olan filmde ana oyuncular aynı fakat yönetmeninin farklı olduğunu hatırlatalım. London Has Fallen'in çekimlerinin bir bölümü ise Bulgaristan'da gerçekleştirildi. 

Kod Adı: Londra - London Has Fallen (2016) Filminin Konusu:

İngilizlerin başbakanı beklenmedik bir şekilde bilinmeyen bir nedenle ölür. Düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak üzere batı dünyasının liderleri Londra'ya doğru yola çıkarlar. Düzenlenen törende gerçekleştirilen terörist saldırı sonrası liderlerden bazıları ölür. Olayların arkasındaki terörist Aamir Barkawi'nin asıl amacı ABD başkanı olan Benjamin Asher'ı öldürmektir. İşin bu noktasında Asher'ın güvenlik şefi olan Mike Banning'e çok iş düşecektir.
İmdb Puanı: 6.3  İmdb Linki: tt3300542



9 yorum:

  1. Klasik ABD filmlerine benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Özellikle Aksiyon türünü sevenlerin hoşuna gidecektir, kadroda bir çok tanıdık ve yıllanmış oyuncu bulunuyor.

      Sil
  2. Biri de çıkıp ABD'nin beslediği teröristleri konu alan film yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz böyle söyleyince aklıma direkt olarak CIA ve Homeland isimli dizi geldi. 4 ya da 5 sezon sürmüştü. Dizi ABD yapımı idi :)

      Sil
  3. İzlemiştim ben de bu filmi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film yeni çıktı daha, ne ara izledin Dream :) Beğendin mi diye sorsam?

      Sil
  4. Merakla beklediğim bir filmdi sırf Londra'da geçtiği için bile izleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildik mekanlara rastlayınca heyecanlanıyor insan. :)) Filmin birde Bulgaristan ayağı varmış. Bir Bulgar haber sitesine girdim Dilek, film setini ziyaret eden Bulgar başkandan bahsediliyordu. Oyuncularla tanışmak ve teşekkür etmek istemiş anladığım kadarıyla.

      Sil
  5. Bu tarz filmleri sevdiğimden konusu hoşuma gitti önce ilk filmi izleyip, ardından bunu izlemek lazım :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön