27 Şubat 2016 Cumartesi

Mısır'ın Tanrıları - Gods of Egypt 2016


MISIR'IN TANRILARI  - GODS OF EGYPT (2016)

Alex Proyas'ın yönetmenliğini yaptığı Macera, Fantastik türündeki Mısır'ın Tanrıları - Gods of Egypt (2016) filmi 127 dakika sürüyor. 26 Şubat 2016 günü seyirci ile buluşan filmin senaryosunu Matt Sazama ve Burk Sharpless ikilisi kaleme aldılar. Müziklerinde Marco Beltrami imzası bulunan film Avustralya'da çekildi.
Filmin önemli rollerinin dağılımı ise şöyle: Gerard Butler (Set), Brenton Thwaites (Bek), Nikolaj Coster-Waldau (Horus), John Samaha (Vendor), Abbey Lee (Anat), Courtney Eaton (Zaya), Geoffrey Rush (Ra), Rachael Blake (Isis), Bryan Brown (Osiris)


Film, ismine layık bir şekilde Mısır'ın mitolojik döneminin tanrıları arasında geçiyor. Gods of Egypt 2016 filminde canlandırılan bazı tanrıların isimlerini yazayım: Ra, İsis, Osiris, Horus. Filmde, gözünü iktidar hırsı bürümüş insan özellikleri olan tanrıların çevresine ve halkına nasıl davrandığına şahit oluyoruz. Aynı zamanda aksiyon sahnelerinin bolca kullanıldığı film, vakti olup izlemek isteyenlere önerilebilir.

Mısır'ın Tanrıları (Gods of Egypt) 2016 Filminin Konusu:

Karanlıkların kötü kalpli tanrısı Set, barış içinde yaşayan Mısır ülkesinin tahtına oturduktan sonra ülkenin düzeni bozulmuş, halk arasında karışıklık hakim olmuştur. Bu durumdan rahatsız olan halktan kişiler bir araya gelerek Set'e karşı durmaya karar verirler.
Bek isminde bir hırsızın sevdiği kadın,  Set tarafından bir şekilde rehin alınmıştır. Zaya adındaki sevgilisini dünya gözüyle tekrar görmek isteyen Bek, Horus'tan kendilerine yardım etmesini ister. Set'i yenmek ve ülkeyi tekrar eski haline getirmek için güçlü bir tanrının varlığı direniş için şarttır.
İmdb Puanı: 5,7   İmdb Nosu: tt2404233



17 yorum:

  1. Bu konulari seviyorum iste.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanını izledim, ihtişamlı göründü gözüme ;)

      Sil
  2. Konu ilginç ee Gerard Butler da var izlenirmiş hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Butler kötü adam rolünde, göz bile oyuyor Dilek:)

      Sil
  3. Ben Mısır ile ilgili her şeyi çok severim bunu da izleyeceğim teşekkür ederim canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol aksiyon var filmde, iyi seyirler diliyorum Dream :)

      Sil
  4. Puanı düşük olmasına rağmen izlenir bir film, gerçi bu tür konularda aynı olabiliyor. Ama Bu filmde Gerard Butlerde varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitolojik Tanrıların savaşları bir takım görsel sinema teknikleriyle çarpıcı hale getirilmiş, bu tür aksiyonları sevenler için güzel bir film bence. G.Butler, kötü Tanrı rolünü kapmış Sinem, iyi adam rolünde sevimli bir hırsız var :)

      Sil
  5. Eşim de buna gitmek istiyor çok :) Görsel ve oyuncu açısından tatmin edici sanırım. İmdb yine düşük :D Demek ki konu yok pek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemeden konuşuyorum Dağınık, fantastik bir film, iyi ve kötünün savası var, adamın sevdiği kadın kötü adamın elinde kurtarması lazım, çok güçlü yılanlarla, kuşlarla savaşıyorlar... Bunlar klasik, ama filmin bir parlaklığı albenisi var, karşılıklı dövüş sahneleri de olunca bitti gitti :)) Derin değil, ama izlenir... Bu kanıdayım.:)

      Sil
    2. Zaten en çok görsel şölen için gidilir :) Aksiyon sahneleri iyidir diye düşünüyorum? İzleyebilirsek paylaşırım :)

      Sil
  6. mısır'ın mitolojisini severim, aslında en sevdiğim mitolojide diyebilirim. tabii iskandinav ve kelt ülkelerinin mitleri de ağır basıyor lâkin mısır kadar değil de... konu aldı başını mitlere doğru gidiyor. filmin adını görür görmez gözlerim parladı desem yeridir. imdb'de puanın düşük olduğunu görünce şaşırmadım, zira artık bir müddet sonra bazı film ve animelere gizli hazine gözüyle bakmaya başladım. neticede herkesin zevk anlayışı bir olmaya biliyor. um... Set'i canlandıracak kişiyi oldukça merak ettim. nedense mitolojilerde gidiyorum hep sevilmeyen, kötü adam olarak kabul edilen karakterleri seviyorum. yunan mitinde de hades'i oldum olası sevmişimdir, ama adam kötü değil ya. pamuk. poseidon ve zeus'a zaten katlanamıyorum. zeus desen peşine düşmediği kişi kalmadı. zavallı medusa bir nevi ondan ötürü gorgon'a dönüştü. poseidon ise hades'i kızdırmak için yeraltı diyarını ortaya çıkarmıştı da, adam sinirden atlantis denizini kurutmuştu. tabii tüm bunlar mitolojik öykülerde yer alsa da iyi de yaptı demiştim okurdum. hım... konu yine hepten bir saptı. evet. en iyisi bu filmi kısa zamanda izleyeyim. sağolasın Zülal. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır ve Yunan mitolojine aşınayım ama İskandinav mitolojisine kendimi yabancı hissediyorum. Altyapıyı hazırlayıp izlemek lazım aslında ama bir de senaristlerin yönetmenlerin hayallerini yansıtmak, gerçeklere uymak zorunda olmamak gibi durumları nedeniyle, filmlerde anlatılanlara öğrenmek anlamında güvenemiyorsunuz. Belgeselciler bu durumda kurtarıcı oluyor.
      Zeus'tan Medusa'dan bahsedince aklıma direk bizim Arkeoloji Müzesi'nde bulunan heykeller geldi.:)) Bir de Mısır'ın o havasına biraz da olsa kapılmak için yine Arkeoloji Müzesi'nin Mısır'la ilgili loş odasını ziyaret etmeli. Sonra filme gitmeli :) Çemberlitaş'taki sinemalarda oynuyorsa daha bir tatlı olur:)

      Sil
  7. Geçen Deadpool'a gittiğimde bu filmin fragmanını izlemiştik. Görsel açıdan şahaneydi. Bu pazar aksilik olmazsa gitmeyi düşünüyorum, keyifli olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyir keyfi vermesi önemli tabi. İyi seyirler dileyeyim şimdiden. :))

      Sil
  8. Fragmandaki efektlerden gayet kaliteli bir film olduğu anlaşılıyor. Ayrıca paylaştığınız resim Exodus(Tanrılar ve Krallar) diye bir film vardı ordaki karakterlerin resmi, yanlışlık olmuş sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bale'i nasıl gözden kaçırmışım. Halbuki izlemesem bile o filmi biliyordum. Butler'e geçiş yaptım hemen teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön