29 Ocak 2016 Cuma

Vizyona Giren Filmler 22 Ocak 2016

22 Ocak 2016 VİZYONDAKİ FİLMLER

22 Ocak 2016 haftasında vizyona giren filmler , yıllanmış oyuncuları beyazperde de izlemek isteyenlere güzel fırsatlar sunuyor. Robert De Niro, Harvey Keitel, Michael Caine bu oyuncular arasında. De Niro hafif bir komedi olan Çılgın İhtiyar - Dirty Grandpa (2016) ile karşımızda olacak.  Harvey Keitel, Michael Caine ikilisi ise Gençlik – Youth filmi ile deyim yerindeyse gözlerimizi şenlendirecekler! Yerli yapımları merak edenler için 4 film mevcut, yerli yapımlardan biri olan Şafakla Dönenler - Before Sunrise (2014) Türkiye genelinde tek bir sinemada oynuyor. Film, Nisan 2016 ayında tekrar gösterime girecek, fakat bu kez festival kapsamında izleyici ile buluşacak. Diğer üç film ise komedi ağırlıklı filmler. 
Aşağıda anlattığım ve halen vizyonda olan filmlere bugün 5 yeni film daha eklendi. İsimlerini hatırlatayım: Spotlight, İftarlık Gazoz, Zor Saatler, Yalan Labirenti ve Her Şey Aşktan. Bu 5 filmlik yeni yazımda görüşmek üzere sinemaseverlere iyi seyirler diliyorum.

  • Gençlik - Youth (2015)

Paolo Sorrentino'nun yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Dram, Komedi türündeki Gençlik - Youth (2015) filmi 124 dakika sürüyor. İtalya, Fransa, İsviçre ve İngiltere ortak yapımı olan filmin oyuncu kadrosunda Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda, Paloma Faith ve Alex MacQueen görev alıyorlar.


Gençlik - Youth (2015) Konusu:

Eski arkadaş olan emekli orkestra şefi Fred (Michael Caine) ve yönetmen Mick (Harvey Keitel), Alpler'de bir otele tatil amaçlı giderler. Yönetmen Mick, son filmi üzerinde çalışmakta, gözlemler yapmaktadır. Gözlemlediği insanlar yani otelin diğer konukları da birbirlerini gözetlemektedirler. Kızı Lena (Rachel Weisz) ile birlikte otelde kalan Fred'e İngiltere Kraliçesi tarafından bir konser daveti gelir.  İmdb Puanı: 7,4  tt3312830

  • Çılgın İhtiyar - Dirty Grandpa (2016)

Robert De Niro bu aralar ne çok film yaptı. Neredeyse her ay De Niro'nun rol aldığı filmlere rastlar oldum!
Yönetmenliğini Dan Mazer'ın yaptığı ABD yapımı olan Çılgın İhtiyar filminin senaryosunu John Phillips yazdı. Komedi türündeki yapım 102 dakika sürüyor ve filmin önemli rollerini;
Robert De Niro, Zac Efron, Dermot Mulroney, Brandon Mychal Smith, Julianne Hough isimli oyuncular paylaşıyorlar.

Çılgın İhtiyar - Dirty Grandpa (2016) Konusu:

Jason evlenmek üzere olan aklı başında genç bir adamdır. Dedesi Dick eşini yeni kaybetmiş emekli bir askerdir. Dick evlilik öncesi torunu ile Florida'ya tatile gitmek ister. Florida'ya vardıklarında Jason dedesinin yaptıklarına çok şaşırır. Çünkü dedesi hiç bir çılgınlıktan geri kalmamaktadır. Eşini kaybetmiş olan 73 yaşındaki dedemiz ne tür çılgınlıklar yapmış? Merak edip gülmek isteyenler önce fragmanı izlesinler lütfen!  İmdb Puanı: 6,1  tt1860213

  • Dedemin Fişi (2016)

Meltem Bozoflu'nun yönetmen koltuğuna oturduğu Dedemin Fişi (2016) filminin senaryosu Yılmaz Erdoğan, Murat Kepez ikilisi tarafından yazıldı. 105 dakika süren Komedi türündeki yapımda önemli rollerde Doğa Rutkay, Onur Buldu, Ali Sunal, Alper Kul, Özge Borak, Özlem Tokaslan, Ayşen Gruda, İrem Sak, Ayşegül Akdemir yer aldılar. Yerli Komedinin yapımcısı ise BKM.


Dedemin Fişi (2016) Konusu:

BKM oyuncuları bir miras hikayesi ile sinema izleyicisinin karşısına çıkıyor. Malatyalı Çirci ailesinin reisi hastadır. Beyin ölümü gerçekleşen Salih Bey yaşam destek ünitesine bağlı şekilde hayatta tutulmaktadır. Salih Beyle vedalaşmak üzere aile üyeleri toplanmaya başlar. Vedaya gelen akrabaların arasında fişin çekilmesi ve mirasın açıklanması konusunda acele edenlerde vardır. İmdb Puanı: 6,0  tt5191238

  • Karlar Kralı Norm - Norm Of The North (2016)

Yönetmenliğini Trevor Wall'ın üstlendiği senaryosu ise Jack Donaldson'a ait olan 2016 yapımı film 90 dakika sürüyor. ABD, Hindistan ve İrlandalı yapımcıların beraber kotardıkları film Animasyon türünde. Orjinal seslendirme de ise Rob Schneider, Heather Graham, Bill Nighy, Ken Jeong, Zachary Gordon isimleri görev aldılar.

Karlar Kralı Norm - Norm Of The North (2016) Konusu:

Kutup bölgesine lüks binalar yapmak isteyen bir işadamının ortaya çıkmasıyla, kutup ayısı Norm ve çevresindekiler rahatsız olurlar. Bu sorundan kurtulmak için buldukları çare New York'a gitmek ve insanlarla konuşmaktır. Norm, yanına elastik özellikleri olan üç küçük kemirgeni alarak şehre ulaşır. İş adamını bulur ve onun yanında işe girer. tt1594972

  • Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı (2015)

Küçük izleyiciler için ikincisi çekilen filmin yönetmenliğini Kudret Sabancı, James Bobin ikilisi üstlendiler. Aile türündeki yerli yapımda Ege Yazar, Janset Paçal, İnci Türkay, Ayla Algan, Reyhan Asena Keskinci ve Ali Nuri Türkoğlu önemli rolleri paylaşırken, çizgi karakterlerin seslendirmelerini ise Yavuz Seçkin, Mustafa Oral, Gizem Gülen ve Gökçe Dinçer yaptılar.

Köstebekgiller 2: Gölge'nin Tılsımı (2015) Konusu:

İlk film Perili Orman'dan sonra ikincisi çekilen yapımda, köstebek Köstan Amca, kötülükleri nedeniyle ağaca dönüşen Gölge'yi iyi biri olursa normale döndüreceğini söyleyerek kurtarır. Fakat Gölge rahat durmaz ve büyülü bir elbiseyi müzayede salonundan çalar. Elbisenin büyülü oluşu Gölge'nin tekrar ağaca dönüşmesine sebep olur. Elbisenin bir sonraki sahibinin başına neler gelecektir? Sözünü tutmayan Gölge pişman olmuş mudur? Soruların cevabı filmde efendim. Küçüklere iyi seyirler.

  • Şafakla Dönenler - Before Sunrise (2014)

Murat Eroğlu'nun yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Dram türündeki yerli yapımın başrolünde Mehmet Ünal, Gürkan Korkmaz, Emre Kentmenoğlu, Uğur Erzengin ve Kadir Selçuk rol aldı. 70 dakika süren filmin fragmanındaki mesajda 'Karanlıktan ışığa yürüyenlere...' ithafını gördüğümüz film, sadece Beyoğlu CineMajestic Sineması'nda gösteriliyor.

Şafakla Dönenler - Before Sunrise (2014) Konusu:

Sebze halinde çalışan 12 yaşındaki Merdan (Kadir Selçuk) ve babası Erdal (Mehmet Ünal)bir gece aldıkları yeşillikleri satmaya çıkarlar. Soğuk ve karanlık köşelerde çalışan baba ve oğlu arabalarını çaldırınca bir yandan aldıkları malları satmaya, diğer yandan arabalarını aramaya koyulurlar.

  • Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Bülent İşbilen'in üstlendiği Komedi türündeki filmde Cezmi Baskın, Başak Parlak, Aslı İnandık, Özgürcan Çevik, Numan Çakır, Mustafa Bilgin ve Bahadır Tokmak rol aldılar.

Filmin Konusu:

Düğün yapmak için paraya ihtiyacı olan Şevkat, dedesinden kalan evini satmak için Ankara’ya gider. Evi satıp hemen dönecekken arabasının önüne atlayan talihsiz âşık Sarper yüzünden planları altüst olur. Şevkat, kız tarafından dayak yiyen talihsiz aşığın hesabını sormak için kahveyi basar ve böylece macera başlar. Film 2013 yılında çevrilen Şevkat Yerimdar serisinin ikincisi olma özelliğini taşıyor.
***
22 Ocak 2016 vizyondaki filmler listesinde olan Diriliş – The Revenant (2015) isimli yapıma aşağıdaki posterin üzerini tıklayarak ulaşabilirsiniz.


19 yorum:

  1. Robert de Niro için katılıyorum Zülal! İhtiyar ama hiç belli olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son Hateway'le çevirdiği filmi seyrettim. Gözümü hiç ayırmadan izledim onun sahnelerini... Filmin adı aklıma gelmedi bir türlü :)

      Sil
  2. Çılgın İhtiyar, Robert de Niro... Vizyonda olduğunu bilmiyordum. En kısa zamanda izleyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çılgın değil mi? En azından Dirty Grandpa' da bayağı bir çılgınlık yapmış gibi... Umarım beğenirsiniz :)

      Sil
  3. Okumasam kesin kaçırırdım! Yine sayende Zülal! Ne güzel animasyonlar geliyormuş öyle. Bayılırım animasyona!
    Ve Güldür Güldür ekibinin filmini öğrendim.
    Robert coştu gerçekten :) Ama her hali izlenir.. Puanı düşük almış ama?
    Eline, bilgine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldür güldür süper kadro yaa gerçekten de :)
      Ben animasyon sevmiyorum Dağınık! heee :))

      Sil
    2. Köstebekli olan Türk yapımı ve küçükler için, yakın zamanda bolca seyredersin zaten dağınık :)) Çılgın İhtiyar filmi de iddialı bir film değil, eğlence için yapılmış, hoş vakit geçirmek isteyenler hedeflenmiş... Teşekkür ederim. :)

      Evde çocuk olunca çizgi filmler eninde sonunda ailenin hayatına giriyor Fenomen, sevmeyenler bile izlemek durumunda kalıyor... Dedemin Fişi filminin ne kadarı dram ne kadarı komedi merak ediyorum...

      Sil
    3. Aaa Zülal! Doğru söylüyorsun ben atlamışım o kısmı! Hem de ikinci filmmiş! İlki de izlenecek!
      Animasyonların sadece afişlerine bakıp aldım listeye. Okumamışım onları sen söyleyince fark ettim! Aferin Türklere!!!!!

      Dedemin Fişi'nde de senin yorumunu merak ederim ;)

      FENOMMMM! Her canlı bir gün animasyonu tadacaktır :D Ben sevdiririm sana :)))

      Sil
    4. Sinema salonlarına körlemesine gittigimizde afişlerden seçmiyor muyuz zaten. Afislerinde kendi dili var. Dağınık hak veriyorum sana :) Dedemin Fişi filmini bu aralar izlemem biraz zor, kısmet diyelim:) Sevgiler.

      Sil
  4. İki adet animasyon film varmış.Onları beğendim. Heryer dededemin fişi adlı filmi görüyordum.Böyle alternetiflerin olması çok iyi :)

    YanıtlaSil
  5. Ay çok güzel filmlere benziyor. Aniöasyonlar ayrı güzel duruyor. Her akşam bir film izliyorum ben . Tv izlemiyoruz valla. Diziyi de yabancı izliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Dedemin Fişi kadrosuna tv den aşinayız. Açıkçası performanslarını da çok beğeniyorum... Bakalım film nasıl olacak. merak ettiğim filmlerden biri..

    YanıtlaSil
  7. Robert De Niro ne kadar çok filmde yer alırsa o kadar iyi mi ne :) İhtiyarlık var, ölüm var ve biliyoruz ki bir tane daha gelmez ondan. Güzel liste, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Gençlik, kadrosunun güzelliğiyle, en çok ilgimi çeken film oldu bu listede. Akabinde Şafakla Dönenler ve Karlar Kralı Norm geliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şafakla Dönenler filmine ulaşmak biraz zor. Ama listede en çok dikkatimi çeken bu film oldu. Ama iyi ama kötü izlemek isterdim...

      Sil
  9. Tam Sinema Zaman'ı bir sürüde alternatif varmış dedemin fişini oldukça sık duyar oldum merak ediyorum doğrusu

    YanıtlaSil
  10. Dedemin fişi filmini merak ediyorum..Bilgilendirme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Animasyonlar dikkatimi çekti.Teşekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  12. Dedemin Fişi de nasıl komiktir şimdi yaa gidip gülmek lazım :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön