4 Ocak 2016 Pazartesi

The Hateful Eight (2015)

THE HATEFUL EİGHT (2015)

The Hateful Eight (2015), 8 Ocak 2016 günü vizyona girecek filmlerden biri. Yönetmenliğini ve senaristliğini Quentin Tarantino'nun üstlendiği The Hateful Eight (2015) filmi Western, Suç, Aksiyon türlerinde ve 168 dakika sürüyor. 



2015 yılı ABD yapımı olan filmin yapımcılığını ise Harvey Weinstein ve Bob Weinstein üstlendiler. Müzikleri Ennio Morricone tarafından yapılan ve diğer adı The Hateful 8 olan filmin yönetmeni Tarantino'nun akıllarda en çok yer eden filmlerini anımsamak isteyenler ya da merak edenler için kısa bir filmografi yayınlamak istiyorum.  Ayrıca Taratino kendi filmlerinde oynamayı seviyor, kadroya baktığımda bu filmde anlatıcı görevini üstlendiğini gördüm.

Quentin Tarantino'nun Önemli Filmleri Hangileridir?

Ucuz Roman - Pulp Fiction (1994)
Kill Bill Vol 1 (2003)
Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs (2006)
Günah Şehri - Sin City (2005)
Soysuzlar Çetesi  - Inglourious Basterds (2009)
Zincirsiz  - Django Unchained (2012)

Quentin Tarantino - The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight (2015) Filminin Konusu:

İç savaş sonrası Wyoming ‘de “The Hangman” olarak tanınan kelle avcısı John Ruth ( Kurt Russell) ve 10 bin dolar ödüllü firari Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), Domergue’nin adalete teslim edileceği Red Rock kasabasına doğru ilerlemektedir. Kış şartlarının hüküm sürdüğü yolculukta yolda iki yabancı ile karşılaşırlar: Eski federasyon askeri, yeni kelle avcısı Binbaşı Marquis Warren (Samuel L. Jackson) ve kasabanın yeni şerifi olduğunu iddia eden güneyli bir asker kaçağı Chris Mannix (Walton Goggins). Kar fırtınası yüzünden yollarını kaybeden bu dört kişi, dağ geçidinde, posta arabalarının durak yeri olarak kullandığı Minnie’nin Tuhafiye Dükkanı’na sığınırlar. Fakat Minnie’nin dükkânına vardıklarında Minnie'nin yerine dört yabancı ile karşılaşırlar; Minnie annesini ziyaret ederken dükkâna bakan Bob (Demian Bichir),  Red Rock kasabasının celladı Joe Gage (Madsen), fırtınadan kaçmak için dükkâna sığınan Oswaldo Mobray (Tim Roth) ve Konfederasyon Generali Sanford Smithers (Dern). Fırtına, iyice şiddetlenip dağ eteğindeki mola yerini ele geçirdikçe, dükkândaki 8 kişi Red Rock kasabasına ulaşmanın zorluğunun farkına varmaya başlarlar. Ve tehlikeli olan sadece doğa değildir!

8 Ocak 2015 günü vizyona girecek filmler

The Hateful Eight (2015) Filminin Oyuncuları:

The Hateful Eight (2015) filminin başlıca rollerinde Samuel L. Jackson, Channing Tatum, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Jennifer Jason Leigh, Demian Bichir, Bruce Dern, Walton Goggins ve James Parks yer alıyor.
İmdb Puanı: 8,1


23 yorum:

  1. güzel bir filme benziyor :) sizi takibe aldım benim de bloguma beklerim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum, teşekkür ediyorum :) Ziyaretinize geleceğim, sevgiler.

      Sil
  2. Umarim kaliteli bir film olur.size iyi seyirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarantino'nun her filmi iyi olacak diye bir koşul yok tabi ama kadroyu çok iyi oluşturmuş. Oyuncular için bile izlenir diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için. Sevgiler :)

      Sil
  3. Tarantino nun filmini izlemeye deger degisik oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım, Avrupa Yakası diye bir dizimiz vardı. Orada "ooo çok sert" sıkça kullanılan bir sözdü. Filmin özellikle sonu için bu tabirin yerinde olacağını düşünüyorum. Teşekkür ediyorum yorumunuz için. :)

      Sil
  4. Kalemine sağlık Zülal! güzel bir yazı olmuş, heyecan uyandırdı bende bu film, Tarantino'nun oyunculuğu malum, kurgu da güzel, western de severim ki ;)
    Tarantino film seçkisine değinmen de ayrı bir incelik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarantino seçkisine Kill Bill'in ıslıklı melodisini de ekleyecektim ama son anda vazgeçtim... Tarantino'nun listedeki her filmi ayrı güzel bir güzel. The Heatful 8 filminin fragmanını izledim, izlerken ben de heyecanlandım:)

      Sil
  5. Rezervuar Köpekleri ve Sin City nin yeri ayrıdır bende. Mutlaka izleyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Büyük tesadüf şu an bu filmi izliyorum. 8 ocakta vizyona girecek demişiniz. Ancak internet üzerinden tv. De seyrediyorum. Çok sürükleyici ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgül hanım, izleyen yorumu almak ayrı bir keyif benim için. "Sürükleyici" kelimesine burada vurgu yapmak istiyorum. İzlemek isteyenler için iyi bir referans bence. Yorumunuz için teşekkür ediyorum, sevgiler :)

      Sil
  7. merakla beklediğim bir tarantino filmi. kill bill 3'ü de çeker umarım.))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kill Bill 3 bir dönem gündemdeydi, hatta Tarantino Uma Truman'ın kızının büyümesini bekliyorum demişti. Sonra vazgeçildiği söylendi. Kimbilir belki bir gün çekerler, filmlerin her ikiside güzeldi...

      Sil
  8. Tarantino'nun çekip de benim "sevmedim" dediğim tek film bile yok.. Eminim bunu da diğerleri kadar seveceğime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta vizyona girecek filmleri ayrı ayrı yazayım dedim hepsi bir arada olsaydı muhakeme daha iyi yapılırdı ancak şunu söyleyebilirim Tarantino'nun filmi de dahil bu hafta çok güzel filmler geliyor sinemalara... Yönetmenin bir tarzı var artık Tarantino denilince neyle karşılaşacağımızı tahmin edebiliyoruz değil mi? Sevgiler diliyoruum :)

      Sil
  9. Heyecanlı bir film gibi görünüyor.. Merakla beklenenler arasında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film boyunca kaç el ateş edilir bu bende buyuk merak konusu... Umarım bu filmi bekleyenler umduklarını bulurlar dileğinde bulunalım. Sevgiler diliyorum Nahide hanım :)

      Sil
  10. Bu adamın filmleri tam da pazar günü evde sinema keyfi yapmak isteyenler için değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle keyif yapmak isteyenler için uygun. Bir de film kilitlenilip izlenecek türden ;)

      Sil
  11. Tarantino ismi bile yeter gidilir :)

    YanıtlaSil
  12. 3 idiotu izlediniz mi. Harika bir film tavsiye ederim muhakkak izleyin. Son izleyip çok beğendiğim bir film

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, izlemiştim ama çok oldu, güzel bir filmdi. Siz söyleyince tazelemek gerektiğini fark ettim. Teşekkür ederim :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön