26 Aralık 2015 Cumartesi

Stabilo Power Keçeli Kalem

KEÇELİ KALEM KULLANMAYI SEVENLER İÇİN BİR İNCELEME

Ekim ayının ortalarında Carrefour mağazasının kırtasiye standından Stabilo Power keçeli kalem aldım. Şimdiye kadar değişik markalarda, yoğun olarak keçeli kalem kullanan ben, Stabilo markalı kalemlerle yaptığım çizimlerden büyük keyif aldım.


Kalemi tutuş açınıza göre kalın ve ince yazıp çizebiliyorsunuz. Bunu yaparken yumuşaklık hissini duyuyorsunuz. Kullanırken içten içe bir gıcırdama sesi duyduğum ve sinir olduğum kalemlerden sonra bu keçeli kalemler kâğıdın üzerinde yağ gibi kayıyormuş hissi verdi bana. Stabilo markalı keçeli kalemler hakkında yazma sebeplerimin başında gelen de bu özelliktir.

  • Keçeli Kalem Hakkında Diğer Düşüncelerim:

Kalemin ucunu açık bırakmama rağmen herhangi bir kurumaya rastlamadım. Çizgi çekişler ise net oluyor. Kalemi bastırarak çizim yapsanız bile ucunda dağılma bozulma olmuyor. En çok kullandığım kırmızı kalemin uç kısmının fotoğrafını ve neredeyse hiç kullanmadığım bir renk olan yavruağzı renkli kalemin uçlarını yakından çekerek yayınlıyorum. Aşınma veya başka bir bozulma yok değil mi?

Kalem Kapakları Neden Delikli Olur?

Stabilo keçeli kalemlerin kapaklarında, diğer keçeli kalemlerde olduğu gibi hava delikleri bulunuyor. Bu hava deliklerinin en büyük özelliği kapağın yutulması durumunda ortaya çıkıyor. Nefes yolunda kapak olsa bile delikleri olduğu için nefes alma sağlanabiliyor.


Kalemin yuvarlak kavisli yapısı ve kalın bir gövdesi olması ergonomik açıdan kullanımını keyifli hale getiriyor.

Eyvah Kıyafetim Battı! Keçeli Kalem Lekesi:

Kalem yanlışlıkla kıyafetinizi boyadığında korkmuyorsunuz çünkü kalıcı bir leke bırakmıyor. Kot pantolondan böyle bir leke çıkardığım için biliyorum. Aslında çıkarmak için de uğraşmadım. Çamaşır makinesinde 40 derecede yıkanarak halloldu gitti.
Kalem hakkında son olarak paylaşmak istediğim nokta CE işaretli bir ürün olması. Yani bu kalemler imalat aşamasında insan ve çevre sağlığı dikkate alarak üretiliyor ve ambalajlanıyor. Maliyet konusuna girmişken fiyatı hakkında bir bilgi paylaşayım: 12 lik paketler, aldığım mağazada 18 TL’ye satılıyordu.

Stabilo Power Keçeli Kalem incelemesi

25 yorum:

  1. Kalem kapaklarındaki deliğin o sebeple yapıldığını bilmiyordum. İlginçmiş. Yakınlarda boyama kitapları aldığım için boya da gerekti haliyle. Piyasadaki ucuz keçeli kalemleri denedim ama ucu iki hamlede yamuldu yazık ki :( Ayrıca da sağlıksız oldukları da şüphe götürmez en iyisi bildik markalar.. Leke yapmaması da en güzel özelliklerinden biri bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi balığının blogunda bir kalem yorumu görmüştüm Stabilo'yu reyonda görünce almalıyım dedim aldım. Ama o marka degilmiş. Şimdi o markayı merak edip Mimibalığına uğradım ama bloğu yerinde yok :( Yanlışlıkla alsam da sonuçtan memnunum. :) Şimdiye kadar kullandığım en iyi keçeli kalem markası kendileri... Yazıyla da hatırlatayım küçük çocuklarına yanında, hele de ağızlarına her şeyi sokan çocukların yanında kalem kapağı gibi şeyler bırakmamakta fayda var. Yorum için teşekkur ediyorum. İyi boyamalarr :))

      Sil
  2. Açık kalsa bile hemen kurumaması çok güzel.. Bu tür kalemlerde benim en büyük sıkıntım budur.. Çocuklar boyama yaparken ucu açık kalabiliyor maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kalemlerin boyası uçup gitmiyor. Fiyatı benim şimdiye kadar aldıklarımdan pahalı açıkçası. Ama arada ödenen fazla paranın hakkını veriyor. Ben çok sevdim bu kalemleri. Gönüllü reklamını bile yaptım daha ne olsun :)) Sevgiler diliyorum Nahide hanım :)

      Sil
  3. Tam benim branşıma uygun bir kalem . En kısa zamanda alacağım . ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin müşteriniz benden fazla, bende bir tane var günün her saati bir şeyler yazdırıp çizdiriyor bana. Tekrar tekrar yapıyoruz hem de. 2 aya yakındır kullanıyorum, iyi dayandı kalemler. Daha da uzunca bir süre kullanacağımızı tahmin ediyorum... Sevgiler diliyorum.

      Sil
  4. en sevdıgım kalemler stabılo ama sız baya ındırımlı almıssınız bence stabılo aldı basını gıttı fıyat konusunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stabilo artık hayatımda, bundan sonraki alışverişlerim için indirimleri özellikle takip etmeliyim demek ki .

      Sil
  5. Kalemlerin her çeşidini çok severim... :) Kalem, kırtasiye malzemeleri... :) Güzel! :) Bu arada, Ters Düz'ü okursanız yorumlarınızı da beklerim mutlaka! Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem ve kırtasiye malzemeleri her daim ilgimi çekmiştir benim de :) Kitabı takipteyim. Sepetim de hatta. Ama bunun süpriz olması lazımdı. Açıklayıverdim buradan :))

      Sil
  6. Okuldaki en büyük sıkıntım,öğrencilerimin keçeli kalemlerinin gıcırtısı..:/ İngilizce öğretmeniyim ama 2.sınıflarda boyama etkinliklerimiz oldukça fazla.Çocuklarıma alayım, o sesi duymaktansa..

    Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Branşınızı bilmiyordum hocam, sınıftaki o gıcırtıları duyar gibi oldum birden, benim ses duymam değil o gıcırtıyı hissetmem bile yetiyordu. Ama artık rahatım. Kalemimi buldum! Sevgiler diliyorum, mutlu yıllar :)

      Sil
  7. Ben de aldım bu kalemlerden ancak henüz denemedim. Lekesinin çıktığını okumam iyi oldu. Bu arada iyi seneler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun Stabilo kalemleriniz. :) Leke çıkıyor şöyle ki yazıyı kaleme alırken zaten tecrübe etmiştim. Ancak daha sonra bir eşofmanda çok daha büyük bir leke oluşmuştu. Önce kabasını aldım, bayağı bir boya aktı. Sonra makineye koydum. Yine yüzüm kara çıkmadı çünkü lekeden eser kalmamıştı. Bu ikinci leke tecrübesini de sayenizde paylaşmış oldum... Ben de iyi seneler diliyorum. Sevgiler :)

      Sil
  8. İlerde çok lazım olucak galiba :) bu arada kalem kapaklarının niye delikli olduğunu da senin sayende öğrendim teşekkürler Zulalcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoşgeldin :)) İkinizde iyisiniz inşallah ;) Kalemlerin lazım olacağı günler çabuk gelecek... Bu tip araçların küçük parçaları çocuklar için tehlike oluşturuyor. Daha geçenlerde bizim okulda bir çocuk yedigi bisküvi ambalajının küçük bir parçasını ağzına atmış. Zor çıkarmışlar boğazından... CE işaretli ürünleri tercih etmenin artılarında biri de bu, parçanın bile güvenli olması için kurallar koyuyorlar. Bu anlamda delik iyi bir çözüm kapaklar için... Bebişi öp,kokla benim yerime:) Sevgiler...

      Sil
  9. Stabilo kalemlerini okulda çok kullanırdım (yurtdışında yaşıyorduk) ve kalitesinden ödün vermemiş yıllar içinde demek.Kapaklardaki deliklerin sebebini sayenizde öğrendim,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapağın tasarım hikayesi ilginç gerçekten de. Teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. Stabilo ürünleri sıkça kullandıklarım arasında.Delikli kapak detayını ise sizden öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürün yelpazesi hakikaten geniş, bu kalemlerin hayatımızdaki yer bir başka oldu. Teşekkür ediyorum...

      Sil
  11. Yaşasın keçeli kalemler :) Leke yapmaması çok iyi, aşınma olmaması muhteşem, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Bizim ev icin cok faydali bir paylasim :) tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ev dedinizde, aklıma geldi; evin duvarlarında hiç tecrübe etmedim. Umarım tecrübe etmem. Teşekkürler Name hanım.:)

      Sil
  13. Yeğenim kalemlere çok meraklı, stabilo kalemler açık kalsa da kurumadığı ve lekeler kolay çıktığı için en iyisi ona bunlardan alayım. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön