28 Eylül 2015 Pazartesi

Vizyona Girecek Filmler 25 Eylül 2015

25 EYLÜL 2015 VİZYONA GİRECEK FİLMLER

24 Eylül günü Kurban Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle bazı filmler ezber bozup vizyona giriş tarihlerini Cuma gününün öncesine aldılar. Bu hafta vizyona girecek filmler toplamda 7 tane. İlk filmimiz Animasyon türünde olan Küçük Prens, 23 Eylül’de izleyicisi ile buluşacak. Bayramın birinci günü olan 24 Eylül’de ise Adana İşi isimli Komedi filmi gösterilmeye başlanacak. 25 Eylül 2015 Cuma günü ise diğer filmlerle buluşacağız. Madımak: Carina’nın Günlüğü filmi, tez hazırlamak için ülkemize gelen bir öğrencinin Sivas katliamına doğru yol alışını, yazdığı günlükten faydalanarak Ulaş Bahadır’ın yönetiminde beyazperdeye taşımış. ABD yapımı Stajyer ise kalıpların dışına çıkarak usta çırak ilişkisini tersine döndürmüş, 70’lik Robert De Niro’yu stajyer, Anne Hateway’ı ise patron yapmış… İngiltere yapımı olan 45 Yıl, uzun yıllardır evli olan bir çiftin 45 yıldan sonra ortaya çıkan bir gerçekle nasıl yüzleşeceklerini konu almış… Yerli yapımlarımızdan Yok Artık filminde başrolde bir taksi var desek! Latife tabi… Aşk Nerede filminde ise evleneceği kişi konusunda kılı kırk yaran bir kadının kimi seçeceğini izleyeceğiz. Bakalım gönül, ota mı yoksa çiçeğe mi konacak?

Madımak: Carina'nın Günlüğü (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Ulaş Bahadır'ın üstlendiği film Dram türünde. 25 Eylül 2015 günü vizyona girecek olan film 90 dakika sürüyor. Yönetmen filmde yaşanmış acı bir olayı beyazperdeye taşıyor.


  • Madımak: Carina'nın Günlüğü (2015) Konusu:

Hollanda’lı bir öğrenci olan Carina Cuanna 1993 yılında Türkiye’ye gelir. 22 yaşındaki Carina, Ankara’da Sivri ailesine konuk olur, gördüklerini, izlenimlerini günlüğüne kaydeder. Türk kadınının toplumdaki yeri konulu tezi için geldiği Türkiye’de Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne gitmek için aralarında şair, müzisyen, yazar, gazetecilerinde olduğu bir gruba katılır. Sivas’ta son kaldığı yer ise Madımak Oteli’dir.

  • Madımak: Carina'nın Günlüğü (2015) Oyuncuları:

Denise Ankel. Füsun Demirel, Rıza Akın, Altan Erkekli, Mustafa Alabora, Erdal Tosun, Muhlis Asan,  Umut Kurt,  Meray Ülgen
İmdb Puanı: 8,1

45 Yıl - 45 Years (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Andrew Haigh'in yaptığı 45 Yıl Dram türünde ve 95 dakika sürüyor. İngiltere yapımı olan filmin müzikleri Lol Crawley'a ait. Berlin Film Festivali ve diğer festivallerden ödüllerle dönen film David Constantine'in kısa hikâyesinden uyarlandı.



  • 45 Yıl - 45 Years (2015) Konusu:

Kate Mercer  ( Charlotte Rampling ) ve kocası Geoff ( Tom Courtenay ), evliliklerinin 45. yılını kutlayacak olan bir çifttir. Kate bunu partiyle kutlamayı planlamaktadır ve hazırlıklara başlamıştır. Bu esnada kocasına bir mektup gelir. Mektupta ilk aşkının cesedinin İsviçre Alplerindeki buzullar içerisinde bulunduğu yazmaktadır. Bu durum evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına neden olacaktır

  • 45 Yıl - 45 Years (2015)  Oyuncuları:

Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James,  Dolly Wells, David Sibley, Sam Alexander, Richard Cunningham, Hannah Chalmers, Camille Ucan, Martin Atkinson, Max Rudd, Rachel Banham
İmdb Puanı: 7,4

Adana İşi (2015)

Yönetmenliğini Ali Adnan Özgür 'ün yaptığı senaryosunu Murat Taş'ın yazdığı Komedi türündeki film 24 Eylül 2015 günü vizyona girecek. Adana İşi filminin yola çıkış hikâyesi ise 1990 lı yıllarda Adana'da gerçekleştirilen bir banka soygununa dayanıyor.


  • Adana İşi (2015) Konusu:


Tesisatçılık yapan Maksut ve Şimşek, yılbaşı gecesi bankadaki su tesisatını tamir için görevlendirilmişlerdir. Tamirat sırasında yıktıkların duvarın kasa dairesine açıldığını gördüklerinde fakir kalmaya devam etmekle zengin olmak arasında bir ikilem yaşarlar. Zengin olmayı seçerler, fakat huzurlarından olurlar. 

  • Adana İşi (2015) Oyuncuları:


Murat Akkoyunlu, Ceyda Ateş, Melih Selçuk, Aylin Aslım, Erkan Can, Yılmaz Gruda, Füsun Demirel, Ezel Akay, Serdal Genç, Hilal Uysun, Ömer Güney, Bedia Ener, Fuat Onan, Güray Kip, Baran Seyhan, Eda Tansever, Melisa Toros, Volkan Başaran, Bahtiyar Engin

Stajyer - The Intern (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Nancy Meyers'in üstlendiği Komedi türündeki film ABD yapımı. Müziklerini Theodore Shapiro'nun yaptığı 25 Eylül 2015 günü vizyona girecek film 121 dakika sürüyor. Usta oyuncu Robert De Niro'nun başrolüne eşlik eden isim ise Anne Hateway.


  • Stajyer - The Intern (2015) Konusu:

Ben Whittaker(Robert De Niro) eşinin ölümünden sonra normal yaşamına geri dönmeye çalışmaktadır. 70 yaşlarında olan Ben, emekli olmanın aslında sandığı gibi her şeyin paramparça olması demek olmadığını keşfeder. Jules Ostin (Anna Hathaway) tarafından kurulan ve işletilen moda içerikli bir internet sitesinde yeni bir stajyer programı başlatılır. Yaşını almış kişileri bünyelerine katma amaçlı bu deneysel programa oyuna geri dönmek çaba sarf eden Ben'de katılır. Şirketin yaş ortalama grafiğini bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir.

  • Stajyer - The Intern (2015) Oyuncuları:

Robert De Niro, Anne Hathaway, Drena De Niro, Adam DeVine, Wallis Currie-Wood, Rene Russo, Nat Wolff, Anders Holm, Liz Celeste, Andrew Rannells
İmdb Puanı: 7,6

Aşk Nerede? (2015)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Semra Dündar'ın üstlendiği Komedi türündeki yerli yapım 25 Eylül 2015 günü vizyona girecek. Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Oya Aydoğan'ın da oynadığı Aşk Nerede'nin çekimleri Antalya'da gerçekleştirildi.


  • Aşk Nerede? (2015) Konusu:

Kariyer sahibi genç bir kadın (Ayça Erturan) evlenmeyi hayal ettiği kişi için çıtayı yüksek tutmuş ve istediği gibi birini ilerleyen yaşına rağmen bulamamıştır. Paralı,  yakışıklı ve kariyer sahibi birini ararken karşısına yakışıklı bir taksi şöförü (Faik Ergin) çıkar. 

  • Aşk Nerede? (2015) Oyuncuları:

Faik Ergin, Ayça Erturan, Eylül Öztürk, Oya Aydoğan, Kadir Çöpdemir, Doğancan Özadlı, Mustafa Şen, Derya Şen, Leyla Üner Ermaya, Selahattin Taşdöğen, Kemal Öğün, Gönül Dostu Şener, Yaşar Üzer

Küçük Prens - The Little Prince (2015)

Yönetmenliğini Mark Osborne’un yaptığı filmin senaryosunu Irena Brignull ve Bob Persichetti yazdılar.  Antoine de Saint-Exupéry’in kitabından uyarlanan film Animasyon, Fantastik türünde ve 108 dakika sürüyor. 23 Eylül 2015 günü vizyona girecek 3 boyutlu filmin müzikleri ise Richard Harvey ve Hans Zimmer’e ait.


  • Küçük Prens - The Little Prince (2015) Konusu:

Küçük kız koleje hazırlanırken düzen takıntılı annesinin baskılarına da boğun eğmektedir. Eskiden pilot olan bir yaşlı bir komşusu vardır. Annesinden gizli komşusunun evine gitmeye başlar. Yaşlı adam ona Prensin hikayesini anlatmaya başlar. Antoine de Saint-Exupéry'in klasikleşmiş eseri 'Küçük Prens'ten sinemaya uyarlanan animasyon türündeki yapıt her yaştan izleyiciye hitap ediyor…

  • Küçük Prens - The Little Prince (2015) Seslendirenler:

Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges, Benicio Del Toro, Paul Giamatti, Paul Rudd, Vincent Cassel, Mackenzie Foy, Ricky Gervais, Albert Brooks, Bud Cort, Vincent Lindon, Guillaume Gallienne, André Dussollier
İmdb Puanı: 7,6

Yok Artık (2015)

25 Eylül 2015 vizyona girecek filmler yazımın son filmi olan Yok Artık'ın yönetmenliğini Caner Özyurtlu'nun yaptı. Senaryosunu ise karikatürist Serkan Altuniğne yazdı. Taksici Fikret'i anlatan Komedi türündeki film 99 dakika sürüyor. Demet Evgar’da oyuncu kadrosunda bulunuyor.


  • Yok Artık (2015) Konusu:

İstanbul trafiğinde direksiyon sallayan taksici Fikret, sık sık < Yok artık! > dedirten komik olaylarla karşılaşır. Kızı kaçırılan Cenk, ehliyet almaya çalışan Asuman, iki aşk arasında kalan Faruk, sevgilisi hafızasını kaybedince ne yapacağını şaşıran Ceyda, söylediği küçük bir yalanın kurbanı olan Semih... Fikret´in taksisinin renkli yüzleri, birbirinden eğlenceli hikâyeleri ile seyirciye eğlenceli dakikalar yaşatmayı hedefliyor.

  • Yok Artık (2015) Oyuncuları:

Erkan Kolçak Köstendil, Ceren Moray, Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Algı Eke, Murat Akkoyunlu, Demet Evgar, Serkan Keskin, Funda Eryiğit, Necip Memili, Gökhan Kıraç, Güven Murat Akpınar

2 yorum:

  1. Madımak, 45 Years ve tabi ki Küçük Prens bu yazının favorileri oldu benim adıma :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Dilek, teşekkür ederim. Yazıyı yayınladığımda Madımak Carina'nın Günlüğü filminin imdb si daha oluşmamıştı. Gerçi 27 kişi oylamış ama beğenmişler 8,1 puan toplamış. Oyuncu kadrosu tiyatroculardan oluşuyor. Kesinlikle izlemek istediğim bir film. Yönetmenin tadı nasıldır bilmiyorum ama izlemek isterim. Tat deyince ne demek istediğim anlaşılıyor sanırım. ;) Küçük Prens'i ekranda ya da beyazperde de hiç izlemedim, yeğeni kapıp gitmek lazım ;)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön